Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Még nem szóltam felnőttnek,...

Még nem szóltam felnőttnek, de ilyenkor mit kellene csinálni?

Figyelt kérdés
Vagy figyelemzavaros lehetek, vagy baj van az agyammal, de sajnos az osztálytársaim párszor kritizálnak engem, hogy nézd már nem tudja a kérdésre a választ, vagy rosszul válaszol, illetve néha kiröhögnek ha rosszul válaszolok. Tudom, hogy a sok tanulásba nem tudnak belekötni, de egyszerűen nem tudom megjegyezni amit a tanár mond... Mi legyen? Kábé 5 hónapot kell még kibírnom, és sohatöbbé nem látom őket! (Középiskola és nem tanultak viselkedést sajnos)
jan. 17. 21:31
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Ez a válasz túlságosan bántó és lekezelő hangvételű, ami nem segíti a párbeszédet vagy a probléma megoldását. Bár vannak benne konstruktív elemek, például az, hogy érdemes lenne szakember segítségét kérni, a durva stílus könnyen elriaszthatja azt, akinek szól.

Az ilyen megközelítés helyett jobb lenne empatikusabb módon rámutatni a problémákra, például így:

"Értem, hogy nehéz lehet az ilyen helyzeteket kezelni. Talán érdemes lenne beszélni egy szakemberrel, aki segíthet jobban megérteni, miért érzed így magad, és hogyan kezelheted a nehéz szituációkat. Fontos, hogy tiszteletteljes módon kommunikálj a tanárokkal, még akkor is, ha a helyzet kellemetlen."

Ez a stílus kevésbé támadó, mégis segíthet irányt mutatni.

jan. 18. 11:20
 12/17 anonim ***** válasza:
Úristen, kérdező, a 11-es valami chatgpt? Innentől kezdve senki téged nem fog sajnálni!
jan. 18. 11:31
 13/17 A kérdező kommentje:
Nem értem.
jan. 18. 11:41
 14/17 anonim ***** válasza:

Én vagyok a lekezelő válaszoló, aki valóban nincs nagy véleménnyel a kérdezőről a privátja után.. szerintem pont a chatgpts válaszban írt tartalom leereszkedő, mintha egy sérülthöz beszélne az ember, én nem szeretnék ilyet érezni, és az emberek is lenézik az ilyesmit.

És ja, nagyon autis hatást keltett a privátod a nem jogos, túlreagált dühvel és szabályrendszerrel, amit hoznál a tanárodnak.

Illetve nem sajnálatért tette fel a kérdést(remélem), hanem megoldaná a helyzetet, vagy csak pár tuti visszavágásra volt kíváncsi, de már az is nagyon autis volt.. mind a beszólás, mind a mögötte rejlő egyszerűség.. Kinevették, mert butaságot mondott, a butaság miatt komikus volt.. ez tökre biztos. Beszólna másoknak, mert azok nevetni mertek, majd megszabná a tanárnak, mikor hajlandó neki válaszolni. Tökre nem oké, és segítségre van szüksége valami hogy is hívják.. klinikai szakpszichológusnál.

jan. 18. 14:35
 15/17 A kérdező kommentje:
Most pedig te vagy az egyik bántalmazó én ellenem XD komolyan, már értem, hogy az Ufók miért nem jönnek vissza ide hozzánk. Pont az olyan semmirekellők miatt mint te =D
jan. 18. 14:38
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért gondolod, hogy te lehetsz "dirigálós" szerepben, más pedig nem.. A tanár a tanárod, válaszolnod kell neki, ha kérdez, legalább egy nem tudommal.. nem írhatod meg neki, hogy nem fogsz válaszolni a kérdésére, mert kinevetnek, ha rossz. Nem vagy abban a helyzetben, hogy feltételeket szabj a tanárodnak, amiért más kinevetett és tök normális, ha az ellenszenves-furcsa bosszúálló, dirigálós gondolataidra bárki negatívan reagál. Én tényleg akartam segíteni, mikor még azt hittem, hogy lehet.. most meg látom, hogy nem, mert gondod van. Nem a válaszaid miatt nevetnek ki, hanem a gondolkodásmódod miatt. Nem tartoznak neked semmivel azért, mert egy osztályba jártok. Ez nem azt jelenti, hogy szeretnek és elfogadnak, az ilyesmit viselkedéssel vívja ki az ember.

Én a helyedben felkeresném a körzetes gyermekpszichiátriát és valami szociális képességfejlesztő önismereti tinicsoportot.

jan. 18. 15:31
 17/17 A kérdező kommentje:
Jesus loves you.
jan. 18. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!