Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Még nem szóltam felnőttnek,...

Még nem szóltam felnőttnek, de ilyenkor mit kellene csinálni?

Figyelt kérdés
Vagy figyelemzavaros lehetek, vagy baj van az agyammal, de sajnos az osztálytársaim párszor kritizálnak engem, hogy nézd már nem tudja a kérdésre a választ, vagy rosszul válaszol, illetve néha kiröhögnek ha rosszul válaszolok. Tudom, hogy a sok tanulásba nem tudnak belekötni, de egyszerűen nem tudom megjegyezni amit a tanár mond... Mi legyen? Kábé 5 hónapot kell még kibírnom, és sohatöbbé nem látom őket! (Középiskola és nem tanultak viselkedést sajnos)
jan. 17. 21:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%

Ha órán elkalandozik a figyelmed, az természetes...

Otthon majd megtanulod a leckét.

Vagy otthon sem tudsz koncentrálni, nem megy a tanulás?

jan. 17. 21:35
 2/17 anonim ***** válasza:
47%
Akkor most már kibírod. Nem 5, hanem 3 és fél hónapig. Nyilván nem vagy hülye, ha idáig eljutottál. Szemetekkel nem kell foglalkozni. https://www.youtube.com/watch?v=Q_d9FzZQH2I
jan. 17. 21:51
 3/17 anonim ***** válasza:
90%

Én is álmodozó típus vagyok, a suli felét valahol máshol töltöttem agyban. Otthon tanultam önállóan, mert volt rossz tanárom is, rosszul magyarázott, tanított.

Később is megmaradt ez a bambulás, volt, hogy kb 25 voltam, mikor a főnököm szólt rám, hogy dolgozni kéne. 😄

Pár hónap, kibírod.

jan. 17. 22:31
 4/17 A kérdező kommentje:

De hogy bírjam ki? Milyen értelmes, logikus beszólások léteznek?

Mint például " csak akkor válaszolok ha a majmok nem fognak kiröhögni, addig nem! "?

jan. 17. 22:46
 5/17 anonim ***** válasza:
86%
Eddig is kibírtad, nem? Nem mondod, hogy érettségi előtt 5 perccel állsz neki beszólni? Úgyse tudsz, ha nem jön magától, azt ne próbáld. Ez a majmos szöveg konkrétan szánalmas, ezzel én is képen röhögnélek! 18 éves felnőttek szórakoznak veled? Nem szoktak már abban a korban.
jan. 17. 22:49
 6/17 anonim ***** válasza:
95%

Az a baj ez ellen nem lehet védekezni.

Nagyon sok i_dióta van, velük nem kell foglalkozni ennyit tudsz tenni.

jan. 17. 23:12
 7/17 anonim ***** válasza:
75%
Jobban belegondolva a kérdésedbe: teljesen biztos, hogy itt szó nincs középiskoláról, legfeljebb a hosszú távú terveidben. Te 8.-os vagy, és nem kéne itt lenned, azért beszélsz te 5 hónapról, ennyire gyermeteg stílusban, mint ahogy az osztálytársaid is óvodások. Valamiért nem vagy nekik szimpatikus, amikor lehet, távolodj el fizikailag is, minél kevesebbszer nyilvánulj meg előttük, ne ess kétségbe a beszólásoktól, de ha az az órán történik, azt a tanárnak kéne kezelnie, és reménykedj, hogy középiskolában majd jobb lesz.
jan. 18. 00:08
 8/17 anonim ***** válasza:
80%
A pszkálódást jelezd az iskolában és otthon is. Ha úgy érzed, nem tudsz koncentrálni ezt is jelezd kérj segítséget.
jan. 18. 02:51
 9/17 anonim ***** válasza:
0%

Ó ugyan, gondolj arra, hogy emberek milliói, de még talán is nevetsz a falnak csapódó macskás videókon, amikor emberek elcsúsznak, vagy nevetségessé válnak bénázás miatt. Egyszerű, könnyű dolgokat rontanak el, ezért vicces. Mikor valaki elesik a buszon az első, hogy mindenki megnézi van-e baj, ha nincs akkor már vicces. Nálad is ez van, nincs komoly baj, apróságon elbuksz és viccesnek találják, nyilván mert az is.

Az ilyen ellen a legjobb stratégia, ha nem mész ellene, hanem elfogadod, hogy "hát ez van" "ennyi tellett", nevetsz magadon, mert ez nem nagy ügy. "tessék elhinni tanárnő, ezt sem tudom:)" vagy "nem tudja elképzelni tanárnő, mennyire próbálom, de egyszerűen nem megy". Valószínűleg a rövidtávú memóriád gyenge, az munkamemória és pont olyan helyzetekben kell, hogy meg tudd jegyezni, ami pár perccel, pillanattal ezelőtt volt. Otthon tanulj többet és jobban. Nekem meg írd meg kérlek privátban, ha budapesti iskola, mert a legtöbb helyen a felső olyan gyenge és olyan rossz a morál, hogy nem dívik a tanulás. Ma felvételizik a gyerekem, és mindenképp elmegyünk innen, ahol kinézik, ha jelentkezik,, ha jót ír gimibe, ha nem, akkor általánost váltunk, de csak gyenge sulikat ismerek.. Nagyon sajnálom, hogy a szüleidet nem érdekelte eléggé, hogy képességeidnek megfelelő iskolába járhass, ahol sikerélményed van. Ha a gyerekem elérné a 90 pontos határt a Radnótihoz, akkor sem menne oda, mert.. nem akarom, hogy zsenik közt úgy érezze magát, mint te most. Egyébként sok adhds tudja, mit mondtak két pillanattal előtte, én a helyedben nem diagnosztizálnám magam és próbálnám besorolni, mitől vagyok más(bár tudom, tiniszokás)..

Csak arra figyelnék, hogy otthon játszanék szójátékokat és memóriajátékokat, tegyek a gyengeségem ellen.. pl sorolj fel anyukáddal gyümölcsöket, te mondasz egyet, anyukád megismétli és mond egy újat, te megismétled a sajátodat, anyukádét, plusz még mondasz még egyet. Ebből egy ovis 8at legalább visszamond, nekem 14ig ment, de már ezeréve nem játszottam. Minden ilyesmi játék hasznos, ahol figyelni kell mit mondott a másik, miközben neked is gondolkoznod kell, pl autósfogó márkákkal, vagy névfogó nevekkel. Hallgathatsz tartalmat/nézhetsz filmet, és 3 percenként, (majd növelve) állítsd meg, hogy el tudod-e mondani, mit hallottál. És egy kis magnézium + b6 vitamint nem árt, halolajjal. Hajrá, nem tragádia, tudom, hogy annak éled meg. Érdemes lenne meditálni, mert rá vagy feszülve, ha kiröhögnek, pedig mindenkit ki szoktak röhögni néha, másokat is, csak te nem vagy ott épp akkor. Fogadd el és ússz az árral.. emlékszem én is belevörösödtem, ha bénáztam és lefagytam, visszatekintve apróság volt és a szorongásom erősítette fel. NEM BAJ, ha nem tudod.. minden rendben van. Kicsit tegyél ellene, de ha úgy sem megy, nem baj, te mindent beleadtál és nem baj, ha erre más így reagál, ettől te nem leszel kevesebb. Nekem nagyon-nagyon hosszú, sok ékezetes betűs, ipszilonos nevem van, annyira ciki volt, mikor némettanulásnál hozzám ért a betűzd ki a neved rész, mindenkit elkapott a röhögés, még mielőtt bármit kiejthettem volna, totál kínos volt, nekik meg ilyen rövid vezetéknevük volt, mint Barna meg Kis, vöröslött a fejem, de azért én is röhögtem, miközben szenvedtem. Visszatekintve jó élmény, mert felnőttként ért és már tudtam segítséget kérni, és részben poénra venni. Mindenkinek vannak ilyen pillanatai, nem vagy egyedül, és mindenki túléli:)

Még az is jó lehet, ha azt mondod, hogy "tanárnő egy kis segítségnek örülnék", vagy "tanárnő nem tudom" vagy "tanárnő, segítene kicsit kérem?" ha szemétkedni akarsz, akkor kérdezd meg a tanárnőt, hogy esetleg más tud-e segíteni, mert te nem tudod a választ. Kimondhatod, hogy nem tudod, akár mondhatod mellé, hogy otthon megtanulod, és kérhetsz segítséget is. Nem gonoszak a többiek, csak átlagosak, és biztos te is nevettél már valakin, aki apróságban ügyetlen volt. Nem gondolják, hogy te "más lennél" és egyébként ne aggódj, minden osztályban van 3-5 más gyerek, a röhögők közt is biztosan. Az osztályok harmadának legalább gondja van alsóban, felsőben meg ezeket eltüntetik, de nem vagy egyedül más..

Nem tudom, próbáltam mindent összehordani, amit az én gyerekemnek mondanék..neki beválik, népszerű, de ő is szokott nevetség tárgyává válni néha. Van, amin együtt nevet másokkal, van, amin elsírja magát, mint mindenki az osztályban.

jan. 18. 05:50
 10/17 anonim ***** válasza:
80%

Jesszus kérdező.. a privátodra: .. nem, nem jó terv.. meg mi az, hogy, kamu osztálytársak?? Ők a valódi osztálytársaid, nem kell, hogy szeressenek, olyanok, mint munkahelyen a kollégák, nem tartoznak neked semmivel(és te sem nekik, mindenki végzi a feladatát és néha csapatmunka van, ha kell). Meg mi az, hogy megírod a tanárnak, hogy akkor fogsz neki válaszolni, ha nem nevetnek ki??

Itt komolyabb gondok is vannak, mint egy adhd, pláne komolyabb, mint a rossz munkamemória.. ilyen nevetségesen bizarr gondolkodással inkább auti vonalon keresgélj magadnak a problémák közül. Nem írhatod meg 14 évesen egy tanárnak, hogy mikor méltóztatsz válaszolni a kérdésére.. Akkor sem, ha a tanár feladata lenne rászólni a nevetőkre és ezt elmulasztja. Ugyanúgy válaszolnod kell neki, ha kérdez, de ha nem tudod, mondhatod, hogy nem tudod, az nem ördögtől való. Max kérdezd meg, vagy kérj segítséget, miért nem szól rá a nevetőkre, mert így neked ez kellemetlen, de ez a stílus, ez a gondolkodásmód tutira nem normális, amit privátban írtál..a következtetés, meg az egész gondolatvilágod nincs rendben. Asperger területen nézz körül, vagy valami személyiségzavarnál, értelmi sérülésnél nem tudnál ilyen helyesen fogalmazni.

jan. 18. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!