Iskolai karácsonyi húzás?
Le kell szavazni és kész!
Idén nálunk az oviban (!) vetették fel. Úgy leszavaztam, mint a huzat.
Nem az összeg miatt, de mindig is utáltam az ilyen erőltetett ajándékozósdit. Nem ismered a másikat, nem fogod ettől jobban megismerni. Az egész csak a csalódásra tanít.
Szerencsére oviban még érv volt az is, amit bedobtam, hogy ők még kicsik hozzá, még hisznek a Mikulásban/Karácsonyban, korai egymásnak ajándékozniuk.
Nyilván felsőben ez már nem érv.
Nálunk önkéntes alapon megy és 2000 a határ. 4es lányom van, minden lány benevezett és a fiúk egy része is. Nem szegénységen múlik. Még nem tudom, mások mit fognak adni/kapni, én átléptem 700fttal a határt, mert a gyerekem olyat húzott, akit kedvel.
De nézd pl mi jön ki 500ft alatt: Vett üvegcse művészllátóban, parafadugós medál: 150ft. Vett hozzá egy narancs zsinórt és otthon rakott bele kásagyöngyból párat, egy kis csillámot és fújt párat a parfümömből. Nagyon kis luxus nyaklánc lett.
Ehhez 900ftos karckép, egy csoki a mikulás maradékából(ilyen bonbonszerű) és egy 1300ftos kis nyulas lámpa a flying tigerből. Nyilván a csomagolópapírt nem számolom bele, illetve volt itthon teafű, belerakta egy ilyen 3x5cmes nejlonba, azt is adja.
Nem nagy cucc, szépen csomagolta, masni, papírból kivágta az üzenetet, ráragasztotta az ajándékra.
Én is adtam "szrt", de csak mert halogatós voltam és az anyám csak alsóban segített foglalkozni vele. Pl gimiben adtam a kedvenc könyveim(használtan, a sajátjaimat), mert egyszerűen nem volt időm/energiám foglalkozni vele. Egyébként én szerettem a tervezgetést és nagyon kedves gesztus, csak sokan kicsúsznak az időből, nem csak én voltam halogatós. Más meg betartja forintra pontosan a szabályt, vagy rosszul vásárol pl én kaptam potpurrit 1500ért, mert egy idióta volt, aki vásárolt:D Nagyot néztem, hogy lehet ennyi pénzt kiadni erre, mikor egy ajándék mozijegy ára volt kb, a kínaiban 5 szárított izét adtak volna érte, de jó helyről meg drága volt ugyanaz a holmi.
Én tök büszke vagyok, hogy ilyen olcsón kihoztuk a gyerek cuccait, az egyik saját készítésű ráadásul, aki ránéz az egészre, azt hiszi luxusholmi és 5000, mikor kb a fele:) Előre felkészítem, hogy valszeg nem fog jó cuccokat kapni, de egyáltalán nem érdekli szerintem, örül, hogy adhat, tervezget, titkolózik.. jó közösségépítő ereje van. Egyik barátnője meg mondta, hogy nem akar a szegény cigánylánytól ajándékot kapni, mert az biztos szr lesz.. hát kinek mi, az én gyerekem rászólt, hogy beszél, olyan büszke voltam rá. Szerintem szuper dolog, na. És olcsón is lehet klassz holmikat, a karckép az egyik boltban 1600, ahol én vettem meg 900.. okosan lehet vásárolni olcsón, de szappant is lehet önteni, az is minimális költséggel jár csak. Na mindegy.
"Nagyon kis luxus nyaklánc lett."
Inkább kacatnak mondanám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!