Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Iskolai karácsonyi húzás?

Iskolai karácsonyi húzás?

Figyelt kérdés
Nálatok fordult elő hasonló eset? 2500 Ft összeghatár. Tavaly a lányom egy szakadt nyakláncot kapott. Idén pedig 3 db dm-es termékmintát. Én próbálok normális ajándékot adni, bögre, gyertya, csoki. Normális rendes ajándéktasak. Az övé még be sem volt csomagolva. Egy másik osztálytársa is kukába való dolgokat kapott. Van ennek egyáltalán értelme? Ilyenkor a szülő egyáltalán tud erről, hogy mit ad gyereke? Őszintén szólva én is csalódtam nem csak a lányom. 8 osztályosok.
tegnap 15:15
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Így semmi értelme. De már úgyse lesz, elballagnak, ez volt az utolsó (szerencsétekre). Nálunk szokás, nagyjából betartják és egész jó dolgokat adnak egymásnak, ha nem tudják miket szeret a másik akkor a "szokásos" csoki, karácsonyfadísz stb. De valamennyire probálják személyre szabni (6.osztályosok).

Van ahol ez nem működik, mert nem érdekli őket, esetleg a szülő nem tudja (habár kiszokták írni, hogy ez lesz, meg megszavaztatni az összeget). A szülőt sem érdekli stb.

tegnap 15:22
 2/22 anonim ***** válasza:
82%

Én nem tudom, hogy minek kell ezt ennyire eröltetni még a mai napig. Mi is utáltuk.

Lehet, hogy utolsó percben jutott eszükbe (a szülő talán nem is tudja), vagy anyagilag nem tudták finanszírozni (van ahol ez is pénz).

[link]

tegnap 15:24
 3/22 anonim ***** válasza:
85%

Nekem nem tudott az anyukám általában arról, hogy mit vettem, nem igazán foglalkozott vele.

7.-ben pl. egy övet vettem, mert tudtam, hogy azt szeretné. Azt viszont nem néztem, hogy kb felnőtt xxl-es méret volt, és 10x belefért volna a vékonyka gyerek.

tegnap 15:28
 4/22 A kérdező kommentje:
Gyereként emlékszem, hogy az egyik fiú osztálytársam az egyik lánytól egy gyufásdobozban kapott 2 db mogyorót és egy rágót. Annyira megalázó volt, pedig akkor nem is én kaptam. Most is így érzem.
tegnap 15:33
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Általános alsóban volt egy csaj, aki nagyon nagyra volt magával, nem előre kellett húzni a neveket, hanem mindenki hozott egy csomagot, és helyben húztuk, hogy kinek adja oda. Az egyik roma srác az ő nevét húzta ki, és rögtön olyan hisztit csapott, hogy neki az nem kell, hogy az ofő rövidre zárta, odaadta neki azt a csomagot, amit ő hozott, és átvette a sráctól, hogy akkor vegyük úgy, hogy az ő nevét húzta. Még fel sem ocsúdtunk, hogy most ez mi volt, mentette a menthetőt.

Hát ja, a csaj mondjuk nem volt túl népszerű...

tegnap 15:42
 6/22 anonim ***** válasza:
79%

Nem szabadna ilyeneket tartani. A fiam magán suliba jár, tehát mindenkinek beleférne anyagilag, de nincs ajándékozás.

Állami suliba, meg mindig van olyan akinek a 2500forint is megterhelő.

tegnap 15:42
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Abszolut értelmetlen ez az osztály karácsony. Ajándékozzon mindenki otthon, és kész. Van, aki tényleg becsülettel elkésziti a csomagot, mást meg nem érdekel. Én is mindig ráfaragtam gyerekkoromban, mi normális csomagot adtunk, anyuval összekészitve, én szinte mindig csak kukába való cuccot kaptam. És ne gyertek azzal, hogy értsem meg, hogy szegény lehetett a család, aki adta, hát pont nem. Használt dolgok, lejárt keksz, avas mogyoró, stb-stb. A másik, amiért értelmetlen, hogyha olyat húz a gyerek, akivel nincs jóba, akkor lehet ad is valamit becsülettel, de nem biztos, hogy örül majd a megajándékozott. Mert ilyenkor mi megy a csomagba? Nasi vagy valami porfogónak való! A mi iskolánkban hála az égnek már nincs ez!
tegnap 15:43
 8/22 anonim ***** válasza:
69%

En anno - 30 eve - mindig borzaszto dolgokat kaptam.

Szerencsere most kulfoldon elunk, itt nincs ilyen az iskolaban.

Mo. -n miert eroltetik meg ezt mindig fel evszazada ?

Igen, sok csaladnak 2500 ft is megterhelo, vagy buta, ostoba aljanepek akiket nem erdekel az egesz. Csak mindig a gyerek issza meg a levet.

tegnap 15:47
 9/22 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk mindenkit komolyan vette az ajándékozást, úgy jópofa volt. Szakadt nyakláncot meg avas mogyorót adni nem pénz kérdése, hanem igénytelenség. Ha nincs mindenkinek 2500 forintja erre (nincs semmi baj), akkor beszélni kell az ofővel, hogy ezt a pénzt a saját gyerekükre szánnák inkább. Ha mindenki elfogadja, hogy legyen húzás, akkor 2500 forintból is lehet venni/csinálni normális ajándékot. Lehet maradék gyertyákat gyűjteni év közben, abból önteni újat decemberben, még környezetbarát is. Csokit venni, könyvet venni is lehet, nem szakadt nyaklánc is van 2500 forint alatt. Lehet venni klasszikus párologtatót, illóolajat hozzá, én anno egy osztálykarácsony miatt szerettem beléjük. Lehet termésekből +keményítős gyurmából csinálni karácsonyfa díszt fillérekből, illóolajjal még illatos is. Házi fürdőbomba, fürdősó szintén filléres dolog, de lehet venni drogériában is, ha valakinek nincs ideje, értékhatár alatt van. Használtan lehet venni társast, fiúknak kisebb lego szettet.

A te gyereked fektesse bele az energiát, később hasznos képesség lesz, ha a férje testvérének kell ajándékot vennie, akiről semmit nem tud 😅, aztán kap, amit kap. Gondolom úgy sem azon múlik a karácsonyi hangulat, hogy mit kapott osztálykarácsonykor.

tegnap 16:25
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Én se rajongok érte, nem is az ajándékozás része miatt, mert a fiam osztályában hálistennek senki nem intézi el gyufásdobozban 2 mogyoróval és hasonlókkal...hanem a feladat miatt. A gyerekem harmadikos. Tehát ez nem neki feladat, hanem nekem. Tavaly-tavalyelőtt meg még inkább így volt... viszont a magam részéről van épp elég dolgom karácsony előtti időszakban anélkül is, hogy még az iskola is rámbszna egy újabbat. Rohadtul nem hiányzik. De hát ez van...
tegnap 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!