Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Napkizi óta viharos romlás....

Napkizi óta viharos romlás. Hogyan logisztikázzam ki a tanulást?

Figyelt kérdés

Mivel hajnalban kelünk, nálunk már este 8 kor alvás van.

Suliból 17 kor tudom hazahozni éhesen, az "ujabb sztahanov" nem home office, nem részmunkaideju munkám miatt, gyors megyunk boltba, hazaérve összedobok vmi kaját és vacsora fürdés mindketten KO-k vagyunk, kisebb játék beszelgetés, es 8 kor lámpaoltás mivel kvázi hajnalban kelünk. Amit még en se birok. 8 vagy 9 kor már en is alszok sokszor.

A napkozi van csak neki tanulásra. Illetve itthon amennyi megy az csak tűzoltás szokott lenni. Gyakorlasokra szkrgalmikra plusz munkákra beadandókra vagy versenyekre készulgetesekre vagy plusz gyűjthető pirospontokért már semmi szufla nincs már bennünk a kötelező alap se megy. Pl a házit ésszel csinalja már meg, vagy tanulja meg órákról órákra a vázlatokat.

Mióta teljesen a napközi "kezében" van a gyerekem, szinte zuhanó romlásnak indult tanulmányokban. És önbecsúlése is csak húz lefelé, szégyelli a rossz jegyeket a tanárok iskolatársak elott, vagy ha nem tud vmit, alig hisz már magában.

Elmondása szerint a napköziben tanulni nem tud. Nyüzsgés van. Most 5.es.

Hétvégeken meg a felgyűlt háztartás meg a temérdek gondom intézem. Pl leveleket irok ügyvédnek, bírosági keresetleveleket fogalmazok, vagy beviszem meloba szombatonként, idős rokont ápolunk meg stb.

Mi a a joistent csináljak hogy valahogy más életünk legyen? Fogadora vagyok behívva.

#napközi nulla
dec. 5. 06:10
1 2 3
 21/28 Orosziné Andi ***** válasza:
És, mi volt végül a fogadóórán?
dec. 14. 15:13
 22/28 A kérdező kommentje:

Semmi kvázi.

Elmondták, hogy abból próbál megélni a gyerekem, amiket órákon tanul, összeszed. Azokat visszaadja szóban írásban. De ez már kevés ebben a tagozatban.

Otthon este tanulni kell, házizni folyamatosan készülni,felügyelni kikérdezni, ellenörizni.

Ami nálunk abbol áll, hogy melo suli végre vacsi es ezek után még fürdes alvás előtt az utolsó szusszbol kipréseljünk mindent, plusz néha még hajnali kelésre is átcsuszva, tehát ebredés után suliba rohanás előtt gyorsan elő még egy másik tantárgyat is.

(Egy szót se mondtam errol mivel képben vannak azzal hogy szinte csak az én gyerekem jár 6:40-16:40 ig iskolába. Es rengeteget kivesz belőlünk az egész.)

Plusz a gyerekem mondta(véletlen se a tanárok!!)hogy szétbontották az osztályt. Így rákérdeztem erre is az ofőnél. A fél osztálynak külön más óráik vannak, meg ilyenek. A rosszabbakat meg a jobbakat vették szét, ami leginkább ugy néz ki, hogy külön a fiúk meg külön a lányok. A rosszabbakkal csak pedagógusok szakmaisok foglalkoznak, a jobbaknál gyakrabban vannak csak pedasszisztensek.

A tanulószobán is szét vannak bontva. Külön teremben a lányok és külön a fiúk. A gyerekem szerint pl a lányoknál egy fiú sincs.(viszont a tanár ugy mondta a szétbontást hogy könnyebben kezelhetők csendesebb tanulósabb jobbak egyik csoport és rosszabbak másik csoport.)

Valamint az egyik tanulószobás tanár elmondta, hogy rengeteget fogalalkoztatja a gyerekem nagyon jól motiválható, csinálja javítja együttműködik, de önálló tanulása az szinte nincs. Nagyon sokat kell még vele foglalkozni hogy megtanulja a szorgalmat feladatvégzést, azt hogy csinálni kell stb.és azt is mondta, hogy sajnos nagyon érzékeny kisfiú:(

Az ofő (aki tanára is) szerint viszont kialakult már a kötelezettségtudata (szerintem nem), szerinte meg nagyon is érett a gyerek, es tudatos, es ha pl nincs kész a házija az nem hanyagság szétszórtság figyelmetlenség, vagy nem olyan nála, hogy nem látja nem tudja hogy fontos kötelező valami, hanem szerinte abszolut szándékos kikerülése a feladatvégzésnek es nagyon is jól tudja mit tesz miért a gyerekem, vagy mit nem és miért. Tudatosan kerül ki dolgokat, tudatosan keres kibúvókat, tudatosan akarja kijátszani a dolgokat meg stb. Ne nézzem kicsi ártatlannak mindig mindenben.

Aztán a szocializációról is szó volt. Kikkel barátkozik milyen csapattárs vezető, ötletelő kreatívkodó, mennyire befolyásolható barátkozós, eltudják vinni magukkal, neha hiszékeny, de nem naiv szent mindig.., van amikor ő maga csap be mást vagy másokat, vagy hagy cserben mást vagy másokat. Többféle területen mozog még. Tehát néha ő viszi a csapatot ötletekbe vagy szervez tagokat hiv másokat bele valamibe, vagy épp őt viszik el hülyeségekbe mások amikbe nem kéne, vagy ő csap be másokat vagy épp őt csapják be mások.

Igazából még nem "pozicionáltak" ezek a dolgok.

De szóval mindennek az a vége hogy tanuljunk házizzunk gyakoroljunk "orrvérzésig".

Mese nincs.

Nyelvtanulást sportot szabadidőt edzést programozást hobbikat olvasást random(nem a magyart)el is felejthetjük amig iskola van.

jan. 6. 19:52
 23/28 Orosziné Andi ***** válasza:
Az nem megoldható, hogy tanítás után hazamenjen? Akkor nyugodtabban a leckét meg tudná írni, és kiadni, hogy amit kell tanulni, húzza alá pl, ilyesmi. Pedig még most nem olyan nehéz, hetedik, ami durvább sokkal, ráadásul élet-halál harc van a jegyekért.
jan. 7. 08:28
 24/28 anonim ***** válasza:

Azért ez nem semmi, amit mondtak...

Amúgy valóban, a gyerekek nehezen értik meg, hogy 5.-ben már nem elég figyelni, kell tanulni is.

jan. 7. 08:44
 25/28 A kérdező kommentje:

Ha hazamenne se tanulna egyedül.

A viharos romlás maradt egyelőre. Ma ugy kapott kettest, hogy tegnap tanultam vele a dogára. Tehát egy dolgozatra nem elég az sem, hogy előtte este gyors amit tudunk megtanuljuk.

A kréta sírba visz a munkahelyen is. Munkára se tudok koncentrálni.

jan. 7. 12:08
 26/28 Orosziné Andi ***** válasza:

Apja hol van egyébként?

Úgy tűnik, mindent te végzel, a gyerek meg el van veszve, mint Petőfi a ködbe'...

Én azt mondanám, hogy ha más megoldás nincs, és nem akarod gondolom, hogy bukás legyen a vége, keresni kéne egy olyan pedagógust, aki foglalkozna vele iskola után, privátban. Ez az esti himi-humi tanulás- szerű sajnos nagyon kevés. Pláne, később. Csak a gyors felfogásúak, akik értik is egyből az anyagot, tudnak így tanulni.

Én ezt javasolnám, és még el lehetne kapni, hogy az alapok meglegyenek. Pláne, ha pl matek, nyelvtan, idegen nyelv. A többi tanulós inkább.

jan. 7. 15:20
 27/28 Orosziné Andi ***** válasza:
Nyáron pedig mindenképpen javasolnám a gyakorlást, hiába van szünet, mondjuk heti kétszer járna a pedagógushoz.
jan. 7. 15:21
 28/28 anonim ***** válasza:
Egy dolgozatra pont kettesre elég, ha előtte nap gyors tanulsz vele. Akkor lesz jobb, h minden órára tanul számonkéréstől függetlenül.
jan. 7. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!