Az Inofolic ront az inzulinrezisztencián?
Sziasztok!
Több helyen olvastam már, hogy az Inofolic szedése rontHATja az inzulinrezisztenciát. Nekem enyhe IR-em van és annak megállapításával együtt maga az endokrinológus javasolta, hogy szedjem az Inofolicot, mivel gyermeket szeretnénk. Az IR-re nem szedek semmit.
Akinek rontott az IR-en, az észrevett valami tünetet? Vagy csak a vérvételnél derült ki?
Köszönöm!
Ilyet én még nem hallottam, hogy a folsav rontana az IR értékeken.
Bizosan van olyan, akinek nem válik be, de hogy rontana?
Maradok én is, kérdező, ha nem bánod, kíváncsi vagyok.
Érdekes, én meg mindehol azt olvasom (az orvos is ezt erősítette meg) hogy az inozitol tartalmú termékek segítenek az inzulin-rezisztencián...
Saját tapasztalat alapján nálam nem változott se negatív se pozitív irányba az IR tőle (1 év eltéréssel szinte pontosan ugyanolyanok voltak az értékeim a terheléses után) 7 hónapig ittam, szuperül beállította az addig rendszertelen ciklusom, a végén mindig ovuláltam 14-15.-ik napon, viszont teherbe csak akkor estem, amikor elkezdtem a metformint is szedni.
Javítom magam: mio-inozit es folsav
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!