Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Olyankor mi történik, ha...

Olyankor mi történik, ha egyik középiskolába se veszik fel a gyereket?

Figyelt kérdés

SNI-s. Teljesen ép értelmű, átlag feletti IQ-val, de nem zseni semmiben, autista, ADHD-s, szorongó.

Eddig normál iskolában 4-5 tanuló volt, most viszont a felvételitől annyira feszültté vált, hogy majdnem mindenből bukásra áll, retteg a változástól.

Amiket eddig kinéztünk iskolákat, ahová fogadnák is, ott nézik a tanulmányi eredményt és a központi felvetelit is, ahová meg nem nézik, oda meg nem mehet, mert nincs hozzá megfelelő kódja (enyhe értelmi fogyatékost kérnének).

Mi lesz, ha sehová sem veszik fel? Még 2 évig tanköteles.

nov. 21. 03:50
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
76%
#19: Azért az én autizmusom nem ilyen.
nov. 22. 19:10
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkpr miért hasonlítod össze.
nov. 22. 19:24
 23/28 anonim ***** válasza:
80%

Legközelebbi gimnázium, szakgimnázium, szakiskolát keresd meg. Ami a gyereket érdekli. Lehet nem veszik fel egy felkapott suliba. De egy átlagos vagy az alatti suliban kitűnthet a tudásával.

Ha arra hagyatkozol mi lesz vele ha sehová nem veszik fel, legközelebbi a lakhelyhez közeli szakiskolába kerül hiányszakmára.

nov. 22. 23:58
 24/28 anonim ***** válasza:
43%
Nem tudom, van-e olyan lehetőség arra, hogy bukás nélkül évet ismételjetek. Ha bukik, akkor amúgy is évet ismétel,k és akkor ez az év nem számít semmit. Autizmussal áttetethető egyéni tanrendre, ezt nem tudom, mikor lehet elkezdeni, hogy jövőre már érvényesüljön. A szorongását kezelni kellene, pszichológussal.
nov. 23. 10:00
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Szakiskolába felveszik. Meg kell kérdezni, hogy hol kizáró ok a kód. Legtöbbször azért, mert veszélyes munkához nem engedik a figyelemzavart, pl. gépésznek nem mehet. Egyébként esélyegyenlőség van, szóval fel kell, hogy vegyék. Szobafestő-mázoló, pék, ilyesmi nincs a közelben?

Egyébként a szakképző iskolák nem kérik a felvételit, és nem is nagyon tudják feltölteni a helyeket, szóval bárkit felvesznek. Az a kérdés, szerintem is, hogy ott hogy tud majd beilleszkedni. Az ilyen helyeken azért nem az elit szokott összegyűlni, én félteném a gyerekem, hogy beleáll valami tanulatlan suttyó. Az ilyenek szeretik kipécézni maguknak a gyengébbeket.

nov. 26. 21:02
 26/28 anonim ***** válasza:
55%
Egyébként akkor kijelölnek egyet. De jobb ezt elkerülni, nézzetek körül. Az általános iskolában nincs pályaválasztási felelős? Nálunk ki volt jelölve egy tanár, ő mindenkinél mindent jobban tudott.
nov. 26. 21:05
 27/28 anonim ***** válasza:
0%
26-os, nem jelölnek ki, és nincs gyűjtő iskola. A szülő felelőssége keresni egy befogadó iskolát.
nov. 26. 22:27
 28/28 anonim ***** válasza:
85%
Gyűjtő iskolának nevezi a köznyelv azt az iskolát, ahova bárkit felvesznek, tanulmányi átlagtól függetlenül. Nem ez van a hivatalos alapító okiratukban, de a helyiek tudják, hogy melyik iskolákról van szó.
nov. 26. 22:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!