Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Olyankor mi történik, ha...

Olyankor mi történik, ha egyik középiskolába se veszik fel a gyereket?

Figyelt kérdés

SNI-s. Teljesen ép értelmű, átlag feletti IQ-val, de nem zseni semmiben, autista, ADHD-s, szorongó.

Eddig normál iskolában 4-5 tanuló volt, most viszont a felvételitől annyira feszültté vált, hogy majdnem mindenből bukásra áll, retteg a változástól.

Amiket eddig kinéztünk iskolákat, ahová fogadnák is, ott nézik a tanulmányi eredményt és a központi felvetelit is, ahová meg nem nézik, oda meg nem mehet, mert nincs hozzá megfelelő kódja (enyhe értelmi fogyatékost kérnének).

Mi lesz, ha sehová sem veszik fel? Még 2 évig tanköteles.

ma 03:50
 1/10 anonim ***** válasza:
27%
Megy a gyűjtőbe.
ma 04:45
 2/10 A kérdező kommentje:
Na ez az! Az nem fogadhatja ilyen kódokkal, az EGYMI "gyűjtő" meg nem fogadhatja F70 (enyhe értelmi fogyatékos) nélkül...
ma 05:50
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi olyat néztünk, ahová se felvételi, se semmilyen kód nem kell, és még fejlesztésre is átjár másik suliba. Ez egy kisváros egyetlen gimije. Sajnos tudom, hogy a stressz miatt nem lesz ebből felsőoktatás, de máshová se akartam az osztálytársak miatt.
ma 06:25
 4/10 A kérdező kommentje:

Sajnos olyat mi nem találtunk.

Nálunk a kollégium szóba sem jöhet viszont járművel sem tud egyedül közlekedni.

Nagyon kilátástalannak érzem a helyzetet.

ma 07:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, merre laktok, de itt Pest határában simán találsz olyan technikumot, ahová 2 egészes átlag felett felvesznek kb bárkit. Oké, nem egy angolkisasszonyok lányneveldéje, de le tud érettségizni, ha akar.
ma 07:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Plusz még az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha levetetnéd róla az auti kódot... Normális fejlesztést úgysem kap a legtöbb suliban, a kód nélkül meg felvenné egy gyengébb iskola.
ma 07:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem tud buszozni egyedül? Ki fognak neki sulit jelölni, akkor viszed autóval?
ma 07:51
 8/10 A kérdező kommentje:
Nincs autónk. Én kísérem a mostani sulijába is, én megyek érte, ha kirándulni mennek, megyek velük. Az auti kódot levetethetem, de amint reggel sírva fakad a kapuban, hogy pl újabb helyen is le van pattogva a kerítesről a festék vagy nem jól áll a bokor ága és fél óra, míg megnyugszik, akkor szerintem simán kiderülne, hogy gond van és ugyanúgy kitennék, ezt több helyen meg is mondták.
ma 07:57
 9/10 anonim ***** válasza:
Máganiskolát keress.
ma 08:04
 10/10 A kérdező kommentje:
Azt nem tudjuk megfizetni. Max 70-80E amit ki tudunk rá sajtolni magunkból. Egy fizuból 3 gyerek mellett több nem megy.
ma 08:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!