Egy gyerek hány éves korától jön haza egyedül az iskolából?
Az enyémek 8 éves koruktól tesóval, 9 éves koruktól egyedül jártak, de csak 5 perc séta a suli, nem kell buszozni. 7 évesen mentem értük én magam minden délután.
A kezét nem kell fogni egy 7 évesnek, mert már nem fog kiszaladni az útra a Mama mellől, de egyedül simán lehet, hogy elcsavarog, vagy rossz buszra száll.
Anyukád vállalta, neked ez miért fáj?
A home office-ban is dolgozni kell, és nem tud minden délután meglépni, mert észreveszik és kirúgják. Tavaly jó eséllyel az ebédszünetét áldozta be erre.
A taxi drága, a mama segítsége ingyenes. Anyósom is szívesen ment a kicsikért az oviba, ha nekem valamiért nem sikerült odaérnem.
Az én fiam 9 éves,4 osztályos és idén már egyedül jön haza. De közel lakunk a sulihoz.
7 évesen nem jöhetett haza egyedül.
Talán jövöre opció lehetne h anyud csak a buszra rakja fel a gyereket. És otthon az anyja várja a buszmegbe. De ezt már most kell kezdeni tanítani neki h hámyadik megállóba száll majd le stb
IGEN. Az a normális, hogy az iskolás már egyedül járjon. De nálunk ezerféle tényező tudja ezt befolyásolni.
Attól függ, milyen messze van a suli, milyen a környék forgalma (át kell-e menni forgalmas úton), világosban vagy sötétben megy-e, gyalog vagy bringával... És mennyire értelmes, figyelmes, mennyire van felelősségteljes gondolkodásra nevelve az a gyerek.
Rendes helyen, biztonságos országban simán mehet egyedül egy 7 éves normális gyerek gyalog vagy - nem autóúton! - biciklivel, rollerrel.
Másik nagyon jó megoldás, hogy egy csapat gyerek jár együtt, 1-2 szülővel támogatva. Ez a legjobb, még ha messzebb is az iskola.
Természetesen, ha távol van az iskola, forgalmas helyeken kell menni, tömegközlekedéssel, stb. - akkor jobb felnőttel menni. (Meg az a k...a táska is baromira nehéz szegénykének.)
De más miatt nincs korhatár, akárhány évesnél ugyanez a helyzet. Nincs olyan, hogy 10 vagy 12 éves ... stb. Mert egyébként minden gyerek nagyon más az önállósodásban, felelősségben is.
Sajnos nálunk manapság irtózatosan rosszul vannak nevelve, kocsival hozzák-viszik, nem is tudna egyedül az utcára lépni még 10 évesen sem. Nagyon nagy baj, és a szülő saját magával meg a gyerekkel is jól kiszúr ezzel a hurcolászással.
Egy dolgot nem érzek vagyis kettőt.
1. Miért szeleburdi és miért viselkedik úgy mint egy hülye gyerek a kisegítő iskolából mior értelmes? Nem engedi megfogni a kezét sehol és anyu mikor ment vele ( anyu mesélte) egyszer a buszon ugrált és a vezető megszólította, máskor mikor jött a busz tapogattam az elejét akkor is meg lett szólítva, harmadik alkalommal el akart szaladni és egy más tanárnő szólt rá aki ment haza és akkor rögtön megfogta anyu kezét. Mikor anyu szól rá akkor nem hallgat de idegenre egyből. Nem értem miért van ez. Lehet minden elvált szülők gyerekei ilyen és direkt jatsza hogy hülye? Mert értelmes lenne, 7 éves és 9 évesnek megfelelő az értelme, a szókincse meg a kézügyessége, gyors a felfogása a tanuláshoz és mindenkivel barátkozik meg minden embert szeret. Csak ez a hülye szeleburdiság.
2. Egy harmadikos lány éppen avval a busszal Egyedül Jár Iskolába. Harmadikos és egyedül jár. Ez még miért nem lesz képes egyedül járni mikor harmadikos lesz. Ha elsős korában szeleburdi akkor lehet ilyen marad nyilcadikig és nem figyeli az utat csak szalad? Miért nem tud olyan lenni elsős korában már nt az a harmadikos aki Jár Egyedül? Az még messzebb lakik az iskolától. Felszáll a buszra és otthon leszáll és telefonál. Ennek telefonja sincs. Elsős korába ilyen akkor ilyen is marad vagy van esély hogy hatodikra csillapodik?
ENNEK miért lenne telója. A 3.osztályosomnak sincs!
Egy 7 évest miért hasonlítasz egy 9 éveshez?
Nagyon nincsenek egy szinten. Egyébkén is minden ember más, más az érésük.
Egy tanárnak, idegennek más a tekintélye a gyerek szemében mint a nagyibak.
A leírasodból csak annyi jön le hogy a teljesen átlagos 7 éves gyerek létezése is zavar téged!
Anyu tudja hogy nem vagyok jóba a gyerek anyjával és nem beszélünk azért mondja el nekem. Ha jóba lennék az unokatestveremmel akkor nem mondaná el anyu mert tudná rólam hogy rögtön elmondanám hogy a gyerek szeleburdi.
Lehet az elvált szülők gyerekei szeleburdisk csak? Vagy van más is? Mert az unokatestvérem elvált. Egy évig lakott anyunál ( az anyjáékkal problémás a kapcsolata mert az apja nem szereti az anyja meg passzív) aztán nagy nehezen vett lakást és home office van este öt óráig. Ezen a héten nem volt napközi és mindennap 13 óráig volt a gyerek. És anyu hazavitte hogy tudjon tanulni. Mikor napközis akkor itt leckét csinálnak és akkor anyu hazaviszi ( 10 perc tőle az iskola) gyalog magához és a gyerek anyja oda megy érte. Nem is tudom hogy a jobb. Ha ilyen szeleburdi embert anyu hazaviszi gyalog és jöjjön az anyja érte és kinlodjon ő vele a buszon? Vagy jobb ha anyu hazamegy vele és aztán szabad a gyerektől? A gyerek az uton viselkedik hülye szeleburdin. Otthon csendes és babázik meg szerepjátékozik. Rajzol, ( indult megyei rajzversenyen), gyurmázik, anyuval főz a konyhában meg süt, a kutyának meg a tyúkoknak ad enni. Ezért nem értem.
Mivel teljesen normális és otthon is viseljeduk akkor az úton miért viselkedik úgy mintha hülye lenne hogy szeleburdi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!