A gyereked hány éves kortól mehet haza egyedül az iskolából? Miért annyi idősen?
Régen a gyerekkoromban nálunk volt olyan, aki harmadikban már egyedül hazajárt napköziben már ott se volt, volt akiért meg ötödikig a szülő jött érte napközi után, hiába éltek a sulihoz közel.
Nálatok hogy szokás?
Szia!
A fiunk Budapesten belül a város túlfelére jár suliba, ő ötödiktől jár önállóan tömegközlekedéssel.
A nagyobbik lányunk negyedikes volt, amikortól egyedül hazajött ebéd után, mert kérték a suliban, hogy aki tudja hozza el őket, mert összevont napközi van és fizikailag sem tudnak leülni. Tőlünk 10p séta a suli. Felsőben is hazajárós ebéd után.
A legkisebb harmadikos, ő is van, hogy hazajön már egyedül a napközije végén, ha valamiért nem tudunk érte menni.
A lányom hatodiktól jár haza egyedül. Ötödikben is jött néha, de nem rendszeresen.
Hatodikban reggel vittem, délután jött haza egyedül. Nem mindig, mert volt, hogy úgy időzítettem a kicsivel a boltba menetelt, hogy mikor végez a nagy.
Most hetedikes, már reggel is egyedül megy. Eleinte nem akart, fel volt háborodva elég rendesen. Aztán most meg ha el is tudom vinni, akkor is inkább buszozik. Zenét hallgat, szereti.
1, kár hogy nem ez volt a kérdés. Nem ugyanaz most vagy 45 éve.
40 éve én is jöhettem elsőben egyedül.
Ma meg se fordult volna a fejemben hogy hagyjam, de az iskola is ugyanezen a véleményen van. Alsóst nem engednek haza egyedül csak kifejezett írásos kérésre. Felsőtől járnak haza. Az is aki 50 méterre lakik.
7-es alany,meg látszik 45-évvel ezelőtt mennyire nem gyámnyilának nevelték a gyereket!
Akkori szülő férfiakat és nőket neveltek a országnak,világnak!
És még egy nem volt ilyen majom szeretett és gyerekközpontú nevelés,életre nevelték minket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!