Fiam 5.-es. Matekról beszélünk. Év elejétől , minden egyes héten dogát irat a tanár. Első 2 hétben felmérte a gyerekek tudását, első jegyet be sem írta, ez teljesen rendben is van. De azóta is, heti 3 óra matek, amin vesznek egy anyagot, a 4. órán doga. De közben van olyan óra, ahol megmondja: ezeket csináljátok meg, a többi házi - tehát még a teljes 3 órán sem magyaráz. Sőt egyik nap a -, + -os feladatok (szorzás-osztás-összeadás-kivonás) másnap mértékegységek, 3. óra mi az ellentetje a számoknak és utána doga.. tegnap szó szerint még 2 osztálytársa volt telefonvonalban amikor a házit csináltuk és én magyaráztam el (próbáltam, mert nem vagyok tanár) nekik, hogy mit-hogy is kell megcsinálniuk és holnap megint doga... Természetesen megyünk ahogy lehet fogadóórára. Nem csak én, elég sokan. Engem az érdekelne, hogy más suliban is ez van? Többi tanár: van felelés adott anyagból, de doga csak témák lezárása után.
Nem szabadna hagyni ezt a körzetes iskolázást, kellene csinálni egy évet, ahol felmérik a gyerekek tanulási tempóját, majd szétosztani haladási/magyarázási tempó szerint őket iskolákba. Nagyon-nagyon szeretnék neki olyan tanárt, aki nem szájbarágósan magyarázza ugyanazt órákon keresztül.
nov. 13. 09:32
12/17 anonim válasza:
#9! Elárulok egy titkot. A matek minden évben "csak" az előző évek kiegészítése, ugyanis spirálisan egymásra épülő tantárgy.
De ha nálatok csak a terület volt újdonság, akkor gondolom, speciális suliba jár, ha érted, mire gondolok, mert ötödikben tanulják a kört, szerkesztenek, alapműveleteket végeznek törtekkel, oszthatósági szabályokat tanulnak és alkalmazzák stb. Ezek egyike se negyedikes anyag, csak szólok. Műveleteket végezni negatív számokkal meg csak neked gyerekjáték, a gyerekeknek általában nem megy jól az összeadás/kivonás, mert belezavarodnak. De szerintem neked se, csak fotelhuszárkodsz itt. Látom a szülőket, hogy akadnak el sokan már a negyedikes mateknál is🤣
nov. 13. 12:22
13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ :) 11-es: nincs olyan, hogy kötelező körzetis suliba járatni a gyereket, enyém sem oda jár. Oda írathatod ahova akarod ha felveszik. A körzetisbe viszont kötelező felvenniük ha nem viszed máshova.
nov. 13. 15:51
14/17 anonim válasza:
Papíros gyereket nem vesznek fel erős suliba. Így nekünk csak az maradt.
nov. 13. 15:54
15/17 anonim válasza:
Szia én nálam is ez volt tavaly, vannak ilyen őrült tanárok, én külön tanárt ajánlanék, de a mi osztályfőnökünk pl. elintézte, hogy osztálypénzből matek online kurzust fizettünk be mindannyiunknak. Ez ellen nem nagyon lehet mit tenni de szólni és óvatosan is meg lehet jegyezni, hogy túl gyors a tempó.
nov. 13. 18:07
16/17 anonim válasza:
14-es, helyesbítek, papíros gyereket nem vesznek fel sehova önként, csak a körzetesbe, mert oda meg muszáj nekik.
11-es, elég rossz felfogás. Ha összerakjuk a rossz tanuló gyerekeket egy csapatba, esélyük sem lesz felzárkózni, mert hidd el, hogy nem azonos mértékben fejlődnek a gyerekek.
A lányom 5.-ben hármas volt matekból, alap dolgokat is nagyon nehezen értett meg, most 11.-ben meg 5-e van matekból gimiben. Nagyon rosszul járt volna, ha 10 évesen leírják, hogy neki már mindegy.
nov. 13. 22:05
17/17 anonim válasza:
16os, különtanárral/korreppel jött helyre? Folyamatosan jár? Vagy csak erős általánosból ment gyenge középiskolába? Mert lehet, hogy a jegyei mások, de valószínű, hogy a tudás mögötte nem üti meg a szintet. Ezért szoktak felvételinél megdöbbenni, hogy gyenge általánosos kitűnők miért írnak rossz felvételit..
Az én papírosom felvették volna máshova elsőben, mint a körzetes, át is vették, a körzetesbe kb két hetet járt. Ahova átvesznek papírost, oda senki sem akar kerülni, rosszabb volt, mint a körzetes, ki is vettem magántanulónak:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!