Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit tennétek? Nálatok is- más...

Mit tennétek? Nálatok is- más suliban is így van?

Figyelt kérdés
Fiam 5.-es. Matekról beszélünk. Év elejétől , minden egyes héten dogát irat a tanár. Első 2 hétben felmérte a gyerekek tudását, első jegyet be sem írta, ez teljesen rendben is van. De azóta is, heti 3 óra matek, amin vesznek egy anyagot, a 4. órán doga. De közben van olyan óra, ahol megmondja: ezeket csináljátok meg, a többi házi - tehát még a teljes 3 órán sem magyaráz. Sőt egyik nap a -, + -os feladatok (szorzás-osztás-összeadás-kivonás) másnap mértékegységek, 3. óra mi az ellentetje a számoknak és utána doga.. tegnap szó szerint még 2 osztálytársa volt telefonvonalban amikor a házit csináltuk és én magyaráztam el (próbáltam, mert nem vagyok tanár) nekik, hogy mit-hogy is kell megcsinálniuk és holnap megint doga... Természetesen megyünk ahogy lehet fogadóórára. Nem csak én, elég sokan. Engem az érdekelne, hogy más suliban is ez van? Többi tanár: van felelés adott anyagból, de doga csak témák lezárása után.

tegnapelőtt 20:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
99%

Szerintem az nem baj, ha sok számonkérés van. A gyerekek nem tanulnak, ha nincs számonkérés. Ha meg sok jegyük van, akkor az átlag jobban tükrözi az éves munkát, nem csak azt, hogy annál az egy-két dolgozatnál szerencséje volt-e.

Az inkább probléma, ha nem magyarázza el, nem értik a gyerekek. Erről kéne beszélgetni a tanárral.

tegnapelőtt 20:44
 2/16 anonim ***** válasza:
38%
Nem értem, mi a gond.
tegnapelőtt 20:46
 3/16 A kérdező kommentje:
Talán, hogy nekem kell elmagyaráznom a gyerekemnek a matekot, tanári képzetség nélkül? De beleírtam a kérdésbe: igazából az érdekelt, hogy máshol is így van? Ennyi doga van? 1-es teljesen igazad van, több jegyből jobban átlátható a gyerek tudása. Másrészt azt is látom, hogy be vannak feszülve, a folyamatos dogák miatt.
tegnapelőtt 20:58
 4/16 anonim válasza:
89%
Ez nálam is így működik, csak én már gimnáziumban vagyok, úgyhogy azért van különbség. Sajnos vannak ilyen tanárok akik nem tudják vagy nem is akarják elmagyarázni a matekot, próbálj meg majd beszélni vele, vagy ha nem megy lehet megérné egy különmatektanár. Nálunk is volt ilyen, hogy viszonylag sűrűn írtunk dogákat, és bár eleinte nem szerettem, szerintem hosszútávon tud hasznos lenni, hiszen így úgymond rákényszerül a gyerek hogy tanuljon (most azt a részét ne nézzük hogy ki magyarázta neki) és így nem az van hogy hónapokig vesznek egy anyagot és mire témazáró van nem is emlékeznek semmire
tegnapelőtt 21:38
 5/16 anonim ***** válasza:
91%

Nem jellemző, de van ilyen. Magántanár vagyok, van, ahol szinte komplett osztályokat vittem, mert egymásnak ajánlottak a szülők, annyira csapnivaló volt a matek tanár. A legjobb az volt, ahol az apukákat osztályozta. Szó szerint semmit nem tanított, csak feladott egy csomó házit, amit következő órán ellenőriztek. Óra végén újra feladott egy pár házit az új anyagból, aminek a címét se tudták. Ha nem látom, nem hiszem el. Egy másik meg középiskolából ment át általánosba. Annyira uncsi volt neki, hogy rendszeresen középiskolai anyagot vett velük. Ha szerencséjük volt... Mert olyan is megesett, hogy olyan kért számon dolgozatban, ami nem csak hogy középiskolai tananyag, nem is tanulták. Mert ők szakkörön átvették! Ja, azzal a 3 gyerekkel, aki járt...

Szóval nyugi kérdező, lehetne rosszabb is!😁

tegnapelőtt 22:06
 6/16 A kérdező kommentje:
Gimnáziumból jött át a tanár általános suliba :) Lehet itt van a magyarázata ennek az egésznek :) Jár a fiam korrepetálásra rögtön az elejétől, annak ellenére, hogy nem hülye a matekhoz és én is értem még amit tanulnak és itthon is sokat gyakorlunk. Mint írtam alapból tényleg nem gondolom rossznak ha gyakran van doga.. de az, hogy már hétfőtől azon megy a gyomorgörcs, hogy csütörtökön megint doga.. én már jobban kikészülök tőle mint a gyerekem... de lehet "belejövünk" ebbe a helyzetbe, alsóban máshogy mentek ezek :)
tegnapelőtt 22:22
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszi 5-ös.. ezzel nem nyugtattál meg :D :D
tegnapelőtt 22:23
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi is igy vagyunk de az én fiam 4.-es. Ők is összevissza veszik az anyagot és állandóan iratja a tanár a dolgozatot. Persze a gyerek semmit nem fog fel az anyagbol én kell elmagyarázzam …. Munka után kezdődik a második műszakom………….

Elég sok helyről hallottam már ezt sajnos… és az osztályon belül nem a fiam az egyetlen aki nem ért semmit. Itt is felvannak a szülők háborodva. Főleg azok akiknek 2-3 gyerekük van és második műszakoznak melo után. Estig megy a matek!!

tegnap 00:08
 9/16 anonim ***** válasza:
50%

Nekünk általános negyedik osztály, és a tanárunk le van maradva, és hetven évig vesznek egy anyagrészt. Úgy képzeljétek el, hogy hetente még doga van a szorzótáblából, illetve ezen felül van a normál anyag. Minden tárgyból hetente röpi, néha kicsit ritkábban. Mát a gyerekem könyökén jön ki, de legalább tele van ötössel.

Most felvételizik és két kezét összetenné, ha ilyen tanárt kaphatna.. olyan szomorú, hogy nem találkozik a kereslet a kínálattal:)

Bőven elég két óráig magyarázni, főleg, hogy az előző évi anyagok továbbfejlesztettje az ötödikes az alapműveletek terén. Igazából egy órán elmondják egyszer jól, megértik, de 45 perc alatt tuti nem csak egyszer mondja el. Második órán közös gyakorlás/tábla, az első órán tanultak ismétlése, harmadikon önálló megoldás és akinek nem megy, jelentkezzen, gondolom segítene.

Nálunk tavaly is kimaradt az utolsó pár oldal, idén is meg vannak csúszva már most, épp, hogy csak letudták a számolást 10.000ig. A gyerekkel már befejeztük az éves matekkönyvet, mert csak tavalyi anyag ismétlése ez is, emlékszik a római számokra, mértékegységekre, szorzás, osztásra, minek ezt taglalni ilyen sokat? Csak a terület volt új, az is csak a téglalapoknak kell.. illetve a negatív számok, de mindkettő gyerekjáték..

tegnap 06:03
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
A fiam hetedikes. Elsős kora óta mondhatom, hogy szinte az összes tantárgynál itthon tanultunk, magyarázok neki a mai napig. Beleértve a matekot, kémiát, fizikát. Rendkívül felszínesen, és gyorsan veszik az anyagokat. Ha nem érti bármelyiket, elcsúszik. Sajnos én úgy látom, hogy a jó képességű gyerekekkel is kell itthon foglalkozni, nem lehet a tanárokra hagyni, illetve, ha nincs erre kapacitás, akkor magántanár. A tanulós tárgyaknál is, mindig nézünk videókat, régebben komplett felmérőkkel vártam haza, és igyekszem meggyőződni, érti-e az anyagot. Egyszerűen annyira leromlott az oktatás színvonala sok helyen, hogy muszáj otthon segíteni, mert lemarad szegény, mint a borravaló... :-) Legalábbis a mi sulinknál, pedig jó nevű suli, ez van..
tegnap 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!