Covidos tanárnő a suliban - ti mit tennétek?
A kisfiam egyik tanárnénije pozitív lett pénteken (ő karanténba került), de holnap már mehet elvileg az egész osztály a határozat szerint. Édesanyám kemoterápiás kezelést kap, immunrendszere a béka feneke alatt - én járok hozzá vásárolni, takarítani stb.
Ti engednétek így suliba a héten a gyereket?
Vagy várjak egy hetet, míg a(z el nem rendelt) karantén tartana - ha lenne, de nincs. Félek, hogy hazahozza a suliból, én pedig továbbadom 😕
Ha a gyerek "akarta", már rég elkapta fertözést, mert elöbb fertöz, mint ahogy pozitív a teszt.
Másrészt azért nem kerül az osztály karanténba, mert valaki beteggel érintkeztek.
Hiába nem küldöd a gyerekek a héten iskolába, a fertözésveszély ugyanakkora.
Nem értek a vírushoz, hogy pozitivitás előtt mennyivel fertőz már vagy sem - de őszi szünet volt és múlt héten a fiam suliban nem volt.
Attól tartok, hogy a tanárnő megfertőzte az osztálytársait - onnan pedig majd ő is megkapja.
(Nem magunkat féltem, hanem a nagyit )
Jobb ha lélekben felkészülsz, hogy a nagyi nem sokáig fog már élni. A magyar egészségügyben alapból alig gyógyul fel egy idős daganatos, járvány idején, orvos és felszerelés hiányban, hosszú várakozási idővel esélye nincs.
A kontakt kutatás pedig no comment. Normális országban minimum az egész osztály le lenne tesztelve. Én is voltam covidos, a kutyát nem érdekelte, hogy a velem együtt lakók azok-e. Ezek után nem is csodálom, hogy ennyi fertőzött van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!