Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ha választhatnál legyen-e a...

Ha választhatnál legyen-e a gyermek évvesztes vagy sem, melyiket választanád?

Figyelt kérdés
szept. 10. 00:51
A kérdező szavazást indított:
Legyen évvesztes
Ne legyen évvesztes
54 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%

Attól függ, hogy iskolaérett-e. Én is, tesóm is őszi születésűek vagyunk, én 6 évesen mentem iskolába (tehát elsősként töltöttem a 7-et), és már nagyon utáltam az ovit az utolsó évben. Lehet hogy jobb lett volna korengedménnyel elküldeni.

Tesómat 6 évesen visszatartották iskolaéretlenség miatt, tehát majdnem 8 évesen ment. Neki nagyon jót tett az a plusz 1 év, logopédiai problémái voltak, és más szempontból is gyenge volt a beszéde.

szept. 10. 02:42
 2/20 anonim ***** válasza:
92%
A kérdés feltételezi, hogy nincsen valós indok a visszatartására, így a döntést az alapján hoznám, hogy milyen közegbe kerülne.
szept. 10. 03:27
 3/20 anonim ***** válasza:
57%
Én adtam neki még egy évet gyereknek lenni. Nálunk elég nagy az elvárás az iskolában, egy 6 évesnek sokszor még sok ez az ovi úgymond szabadsága után. Plusz az enyém még 6 évesen aludt délután, 12től már nem lehetett mit kezdeni vele :-D Majdnem 7 évesen hagyta abba, de hétvégén még mindig durmolunk.
szept. 10. 06:28
 4/20 Derjaderja ***** válasza:
84%

Régen a május előtt születettek mentek iskolába, ìgy élvezetes volt, aki bár 6 éves lett szeptemberig, de óvis maradt.

Most nem tudom, mit értesz évvesztes alatt, a szeptemberi születésűeket vagy a valamilyen okból óviban tartottakat.

Ok nélkül a decemberi-januári gyerekeimet semmiképp nem tartom vissza. Nem vallom ezt a "még egy évig gyerek lehessen" elvet. Az a fejlődés útja, ha egyre több a kihívás és a felelősség. Ha valamilyen elmaradása van valakinek, az egész más.

Hozzáteszem, hogy nálunk vegyes csoport van és már 3. Éve csinálja ugyanazt a gyerek, ugyanabban a szobában, ugyanazon az udvaron, ugyanazok vagy teljesen hasonló programok, és a csoport 2/3-a a kisebbek közé tartozik. Idén még oké, de még egy év már szerintem nem vinné előre semmiben. Az óviban is azt mondták, hogy indokolatlanul visszatartani ugyanolyan káros, mint indok ellenére mégis iskolába küldeni.

szept. 10. 07:20
 5/20 Derjaderja ***** válasza:
81%
Emellett én végig szerettem suliba járni, a vakáció alatt is mindig alig vártam, remélem, a gyerekeim se a rossz arcát látják majd a rendszernek.
szept. 10. 07:20
 6/20 Derjaderja ***** válasza:
46%
Élvezetes = évvesztes
szept. 10. 07:21
 7/20 anonim ***** válasza:
43%

Mindenképpen azt választanám,hogy évvesztes legyen.

Én az voltam, húgom nem. Meg is látszott az iskolai teljesítményünkön. Anyám nagyon megbánta,hogy a húgom nem maradt még 1 évet oviban.

Lányom is évvesztes lett.

szept. 10. 08:17
 8/20 anonim ***** válasza:
78%

Attól függ.

Egy augusztus 31-én született gyereknél lehet azt mondanám alapból maradjon még egy évet. Május-augusztus között születetteknél a gyerektől függ, mennyire érett, milyen a gondolkodása... Május előtt született gyereket csak akkor tartanék vissza, ha egyértelműen valamilyen komoly problémája van és a pedagógusok javasolják.

Egyébként egy 6 éves gyereket meg is lehet kérdezni, hogy ő mit gondol, jó lenne iskolába menni vagy jobb lenne maradni oviban. Nyilván nem az ő szava a döntő, de nem mindegy, hogy ő készen érzi-e magát a váltásra (ha ugye pontosan nem is tudja mi vár rá a suliban, azért fogalmának kell már róla lennie)

szept. 10. 08:46
 9/20 anonim ***** válasza:
81%
Nem tartanám/tartottam vissza egy évet oviban. Lányom októberi, így ő majdnem 7 évesen ment, a fiam márciusi, ő 6 évesen ment suliba. Nem bántam meg, jól tanul mindkettő.
szept. 10. 08:50
 10/20 anonim ***** válasza:
91%

Nehéz kérdés.

Nagyobbikom őszi születésű, évvesztes volt, majdnem 7 évesen kezdte az elsőt. Kitűnő tanuló volt.

Kisebbikem tavaszi, jövőre mennie kéne iskolába. De vissza is tarthatnám?! Melyik lenne a jobb, sajnos előre ezt nem lehet tuti biztosra mondani. Minden gyerek más, ami az egyiknél használ az a másiknál ront. Tényleg nehéz be lőni, hogy melyik a hasznosabb.

szept. 10. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!