Októberi gyerek semmiképp nem mehet szeptemberben iskolába? Mindenképp évvesztes lesz? Külön kérelmezni sem lehet, hogy mehessen?
Valószínűleg lehet kérelmezni, de csak akkor, ha a gyerek már egyértelműen érett az iskolára.
Bár a legtöbb esetben szerintem ezzel a gyereknek árt a szülő. Egész iskolában végig ő lesz az osztályban a legkisebb...
Max igazi kis zsenigyerekeknél látom értelmét, de ott is odafigyelve, ne vegyék el teljesen a gyerekkorát.
Lehet kérelmezni. Keress rá, hogy: Korengedményes iskolakezdés.
A 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) 45.§ (2) bekezdésben találod a tv-i szabályzását.
Nekem volt 2 osztálytársam, akik ugyanazon a napon születtek október elején, csak 1 év különbséggel.
Igaz, hogy akit 6 éves kora előtt adtak suliba a szülei, mindig a legfiatalabb volt, de sosem volt a legkisebb. Aki nem tudta, nem mondta volna meg, hogy korábban adták iskolába.
Miért baj ha évvesztes lesz? Addig igazán gyerek még óvodába jár. Mi előnye lesz abból, ha egy évvel hamarabb érettségizik?
Az én lányom évvesztes, és 5 éves gimibe fog valószínüleg menni, mert a második nyelvet elkezdi nulladik évfolyamon.
Én mindent megértek, ha van rá jó indok. De eddig senki nem idokolta meg igazán miért jó ha hamarabb megy suliba, mint ahogy kellene?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!