Októberi gyerek semmiképp nem mehet szeptemberben iskolába? Mindenképp évvesztes lesz? Külön kérelmezni sem lehet, hogy mehessen?
Teljesen igaza van a "LevyCyuS" kommentelőnek!
Konkrétan alsó tagozatos gyerekek tehetséggondozásával foglalkozunk. Meggyőződésem, hogy az évvesztes gyerekek nagyobb esélyt kapnak, úgy a tanulásban, mint az alkalmazkodásban. Jobban tudnak figyelni, könnyebben tanulnak. Hihetetlen, de ez a döntés, gyermekünk egész életére kihathat. Felnőtt korban is megfontoltabban döntenek. Kisgyermek korban 1 év nagy idő.
Javaslom a kérelem elfelejtését!
Kedves 14-es, ezt a mi tapasztalataink nagyon nem támasztják alá.
Kislányom 20 fős osztályában 4 gyerek kezdte 6 évesen az iskolát, és rajtuk kívül van még pár őszi, tehát alapból évvesztes gyerek, de az osztály több mint fele visszatartott (van, aki októberi, és közel 8 évesen kezdte a sulit.)
Az osztályban a négy "kicsi" közül hárman az élbolyban vannak, kitűnő tanulók, versenyeket nyernek. Az összes problémás gyerek a visszatartottak közül kerül ki! Nyilván nem mindegyik idősebb gyerekkel van gond, de akivel van, az mind idősebb. Ezek alapján én már nem nagyon hiszem el, hogy aki idősebben kezdi a sulit, az feltétlen előnnyel indul. Sőt.
Hihetetlen milyen eltérőek a tapasztalatok. Én is évvesztes voltam, ezelőtt 26 évvel, és kitűnő tanuló. Írtam, olvastam már óvoda utolsó évében. És az évvesztesek többségénél ezt tapasztaltam.
És voltak gyerekek, akiknek még hat évesen is korai volt az iskola. Ők végigkínlódták az első osztályt, aztán megbuktak. És/vagy folytatták a második osztályt egy olyan osztályban, ahová a gyengébb képességű vagy egyéb módon hátrányos helyzetű tanulók jártak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!