Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Harmadikosnak milyen szövegért...

Harmadikosnak milyen szövegértés gyakorló könyvet vegyek? Nincs a suliban, nem kaptak. Nehezen megy neki, valahogy gyakorolnia kell. Vkinek ami bevált? Vagy a suliban mit használnak? Tanár esetleg van itt, aki tud javasolni?

Figyelt kérdés
A mai házi szövegértő lapon 0 pontja lett, semmit nem tudott....
szept. 9. 19:12
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
87%

Van nyomtatótok?

Ahogy rákerestem, egy rakatot kiad a google. Pdf formátum, csak ki kéne nyomtatni neki.

szept. 9. 19:17
 2/27 anonim ***** válasza:
52%
Kérj a tanárától.
szept. 9. 19:18
 3/27 anonim ***** válasza:
93%

Először olvasson mesét, akár hangosan és utána beszélgessetek róla, hogy miről szólt.

Ha a suliban 0 pont lett akkor hiába raksz le elé egy hasonló feladatlapot, az ugyanúgy nem fog menni neki.

szept. 9. 19:26
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

A Mozaik kiadó kiadványai könnyen elérhetőek, de suliban nálunk ezt valasztotta a tanító:

[link]

Határozottan jó. Van harmadikos belőle, de ha ennyire nem megy neki, NEM a harmadikossal kezdenék, hanem max. a második osztályossal. De az se ciki, ha az első kötettől gyakorol.

szept. 9. 19:27
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Könyvesboltban érdeklődj, plusz ülj le a gyerekkel megbeszélni, hogy mért azt írta, amit, és segíts neki megtalálni, hogy mit kellett volna. Otthon csinálta?
szept. 9. 19:29
 6/27 anonim ***** válasza:
23%
Ez nem sima gond, hanem keményvonalas tanulási zavar. SNIt és valamilyen diszt neki.. kap felmentést, nem fog megbukni. Nem fog segíteni rajta munkafüzet. Szövegértésből amúgy bármelyik jó, a legolcsóbb is, de a gyereknek komoly problémája van, nem csak kicsi. A 3as jól mondja, de ne mesével kezdjétek. Egy darab mondatnak mondja el a tartalmát a saját szavaival. Majd két mondatnak.. majd így tovább. Csak akkor növeld, ha ügyes volt és profin megy neki.
szept. 9. 19:32
 7/27 A kérdező kommentje:
Nem suliban, itthon csináltuk. Tavaly is nehezen ment neki. Tavaly nyomtattam sokat, gyakoroltuk is, de valahogy más típusúakat kaptak mindig felmérőbe. És olyanokat nem találtam. A mai címe: Tájékozódás a menetrendekben. Ez most nem egy szöveg volt, hanem egy menetrendes táblázat. Nehéz kérdésekkel. De ha ilyenek lesznek, akkor megszívtuk.
szept. 9. 19:33
 8/27 anonim ***** válasza:
91%
Igazán zseniális vagy, 6-os, hogy azt, amit két erre szakosodott diplomás szakember 3 órás felmérés alatt vizsgál, azt te egyetlen 3 soros kérdésből, a gyerek és a feladat látása nélkül diagnosztizálod!
szept. 9. 19:35
 9/27 A kérdező kommentje:
A tanárnak szóltam tavaly, hogy adjon többet, ne csak 1-2-t a felmérő előtt, vagy adjon webcímet, hogy honnan érdemes letölteni, de nem adott, inkább átnézte felmérő után, hogy mit rontott el, hagyott ki, és szólt neki. De ezzel nem fogja jobban érteni. Volt, hogy nyomtattam 10et és 4től 8ig azzal szenvedtünk felmérő elötti napon. Most is kerestem, de ehez hadonlókat nem találtam. Nem értem, miért nincs nekik könyv, nagyobbik lányomnak volt.
szept. 9. 19:37
 10/27 anonim ***** válasza:
77%

Olavss neki meset majd kerdezd vissza mire emlekszik.

Beszeld meg vele mi tortent, mi a fontos mi a tanulas

Minden este olvass neki meset 15-20 perc. Beszeljetek meg.

Aztan ha ez mar alakul akkor o olvasson hangosan elsore rovidebb szovegeket pl a 2. Olvasokonyvbol majd terjetek at hosszabb szovegekre es bonyolultabbakra.

szept. 9. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!