Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ha a gyereketek 4.5-ös átlagot...

Ha a gyereketek 4.5-ös átlagot kap egy tantárgyból és erre 4-est ad a tanár gimi 11-ben ti bemennétek és kiállnátok a gyereketekért?

Figyelt kérdés
Annyival indokolta a tanár hogy ő 4.5-t lefele kerekít. 1 db szódolgozatom lett rosszabb minden más 5-ös volt, 12-es anyagból előre levizsgáztam 5-re, középfokum is volt origo. Nem érzem azt hogy ez jogos volt, de főleg az bántó h anyukám nem állt ki mellettem.
szept. 6. 10:29
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Kedves 11-es sosem kérném meg hogy balhézzon. De kiállni a gyermekért vagy fogadóóra keretében elmondani a tanárnak hogy nem ért egyet vele...ezt megtehette volna bármikor! Ő még egy ölelést sem adott hogy ne keseredjek el hogy ilyen igazsagtalan a tanárnő. Ne gyertek nekem azzal higy ilyen helyzetben nem a gyerek érdekeit kell néznie a szülőnrk. Nem lefizetnie kellett volna a tanart vagy megvesztegetnie hanem a gyereke mellett állnia. És van elég küzdelem amit meg kell küzdeni. Egy 17 éves még szart sem tud a világrol. Nem tudja hogy egy rosszabb jegy is hatassal van rá később
szept. 6. 11:19
 22/38 A kérdező kommentje:
20as most nyaggathatsz a részleteken mittudom én mar mi volt 18 éve. Miből hányas volt. Lényeg hogy 4.5 volt. Elsö félévem 5 volt a 2-es húzta le. Te talán emlékszel a jegyeidre 18 év utan? Hagyjál már....
szept. 6. 11:21
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
És mi lett belőled? Vagy most majd 40 éves fejjel rájöttél, hogy az az 4.5 rontotta el az egész életedet?? - ezt azért nagyon kétlem.
szept. 6. 11:44
 24/38 anonim ***** válasza:
88%

Én 16-17 évesen már voltam annyira érett, hogy meg tudtam magam védeni, ha valamit úgy éreztem, nem korrekt. A szüleimnek miattam sose kellett bemenniük egy tanárhoz sem, legfeljebb tesóm miatt,hogy nyugtassák a tanárait 1-1 húzása után :D

Benne van egyértelműen a nyilvánosan elérhető pedagógiai programban vagy a másikban ami minden suli oldalán is elérhető, hogy pontosan mi a tanrend, mit várnak el, hogyan értékelnek, stb. Ha az alapján tévesen lett megállapítva a jegy, akkor lehet szólni, de erre hivatkozva te is szólhattál volna, vagy ha beszari vagy, akkor anyád írt volna egy emailt, hogy vizsgálja felül a jegyet, mert a szabályzatukban más szerepel.

A felvételinél nem azon az 1 ponton fog múlni, pláne ha többletpontjaid is lesznek ezek szerint. De nem értem, most indult a tanév, mikori sztori ez. Lesznek még csalódások az életben, szokj hozzá mindenesetre.

szept. 6. 11:51
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Szóval te ezért simán bemennél a tanárhoz a 17 éves gyerekednél?
szept. 6. 11:51
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Próbálom úgy, mintha az én gyerekem lennél..

Először el kell olvasni a suli házirendjét, hogy mennyitől köteles a tanár felfelé kerekíteni. Ez a legtöbb helyen 4,7.. Sajnálom, hogy nem tudtad. A tzknek is házirend szabályozza a súlyozását, a mi egyik általánosunkban 100%nak írta a kréta most(a gyerekemnél), az új suliban szintén idén már 120%.. régen az én időmben még 2-3 jegynek számolták, de ott is iskolánként eltérő volt. Ez mind benne van a házirendben.

Ezen felül, ha nincs rá szabály, megmondanám a gyerekemnek, hogy egyrészt legyen rohadt rendes a tanárral, jelentkezzen sokat, készüljön az órájára, és amikor tudja, hogy csak pár hét van, iszonyú udvariasan kérdezze meg, tudna-e még jegyet szerezni, amivel felfelé tudná húzni a jegyét, mert ezért meg ezért nagyon szeretné. Illetve az enyém, mikor rossz jegyet kap, akarom, hogy érezze a tanára, hogy fontos neki a javítás(így pl nem utálják ki), így mindig mondom neki, menjen, kérdezze meg, hogyan javíthatja ki. Egyből. Aztán utólag térjen vissza az átlagára. Annál kifejezetten, akit utál, nem szabad, hogy látszon rajta, hogy a pokolra kívánja a részrehajló tanárt..

Ő még csak általánosba jár, de már kell ennyi szociális rálátása legyen a helyzetekre. Nevetségesnek tartom, hogy 17 évesnél az anyja reklamáljon. Én is kaptam 3,76ra 3ast. Nagyon csúnya volt a nőtől, kicsi, alacsony kövér néni volt, aki többször elmondta, bár úgy nézett volna ki, mint én, de azért sorra lehúzott és kellemetlen helyzetbe hozott. Hangosan mondta az osztály előtt, hogy ugye tudom, hogy nem vagyok olyan szinten, mint a másik, ezért adja a rosszabbat. Szörnyű szorongásom volt, nem mertem mondani mások előtt, hogy szerintem van gyengébb és erősebb minden jegynél, de nem is értem volna el vele semmit. Ez magyar volt, az egyik legjobb kompetenciatesztet írtam a nagyon erős gimiben, én a tárgyból mindig jó voltam.. Nála nem. Gyerekkori traumát vezetett le rajtam, tudtam akkor és tudtam most is, nyilván zavar, de nem pattogok, ez van.

Most igyekszem a gyerekem támogatni 20 évvel később, de szerintem az ilyesmit le kell nyelni néha, a világ ilyen, és már alsóban felfogja a pszichésen ép gyerek, hogy az élet nem mindig igazságos, a lehetőségekből ha kihozod a legjobbat, nem fogsz bánni semmit. Megpróbáltál mindent, hogy javíts? Még időben? Mikor beszerezted a rosszabb jegyet, egyből kértél javítási lehetőséget? Figyeltél, hogy ne utáljon a kelleténél jobban a tanár? Elolvastad az iskola házirendjét, hogy jogos volt-e? Egy 17 évesnek ilyenekkel képben kell lennie. Ha nem ment, akkor majd legközelebb menni fog, meg kell tanulni hibázni is, és legközelebb jobban készülni.

Remélem megkönnyebbül a lelked és legközelebb sikeresebben veszed az akadályokat, elég használható tudást igyekeztem átadni.. lehet, hogy más tanárnál jobb jegyet kaptál volna, én elhiszem, hogy a tudásod ötös volt és azt is, hogy a tanár pikkelt rád(ebben kb biztos vagyok, mivel érezhetően átlagtól eltérően fogod fel a dolgokat). Ez most így alakult, már tudod, hogy kell kezelni legközelebb a helyzetet, megelőzve az egészet, biztos ügyes leszel, de az sem baj, ha még párszor nekifutsz, mire ilyeneket sikerül elintézned. A szülőknek ilyenkor tanáccsal kell segíteni a gyereket, nem megoldani helyette, amit összekavart. Ez pont olyan bukás, ami még belefér 17 évesen, elhiheted, hogy börtön elől kimentenének.

szept. 6. 12:05
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Azt olvastátok, hogy A KÉRDEZŐ KB 35 ÉVES, és ez egy 18 ÉVVEL EZELŐTTI sztori?

Tehát már nem a továbbtanulása függ ettől :D

szept. 6. 12:08
 28/38 anonim ***** válasza:
83%

Jól sejtettem én, hogy ez már rég nem aktuális probléma...

szept. 6. 12:20
 29/38 anonim ***** válasza:
83%
Nem, "nem állnék ki a gyerekemért". Nem történt semmi, ami miatt lki kellene állni érte. A 4,5 az 4, nem 5. Majd legközelebb jobban igyekszik.
szept. 6. 12:59
 30/38 anonim ***** válasza:
63%
Tehát te most egy 18 évvel ezelőtti jegyen agonizalsz????? 🤦‍♀️ Sürgősen keress fel egy pszichiátert
szept. 6. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!