Hittant tanulo gyerekeknek kotelezo a templomba jaras?
Nálunk nem kötelező, de jutalmat ígérnek, aki elég pecsétet gyűjt össze.
Görög katólikus általános. Áhitat van heti 1x az iskolában.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..
Az én gyerekem majdnem megbukott ez miatt mert nem vett részt misén
Nem szabhat iskolán kívüli programot.
A hittan arra van, hogy megismerje a vallást, nem kell gyakorlati óra belőle, de ha mégis lenne, iskolaidőben kell megoldani.
Be kell panaszolni az igazgatónál és a felettesénél(püspök?). Nem vagyok otthon vallásosdiban, de egy hittanra járó gyerektől sem várnak jelenlétet templomba az általam ismert 4 iskolában, hàrom településen.
Akinèk ilyen van, szabálysértést követ el a hitoktató ès jelenteni kell!
Én se tudom elképzelni, hogy állami suliban kötelező legyen. Fiamnéknál is van etika/hittan választásos jelleggel, a fiam az előbbire jár, mivel nem vagyunk vallásosak, de akik a hittant választották, azoknak sincs templomozás.
Be is b.szna, hogy nem szervezhetek a hétvégékre programot, mert vasárnap misére KELL menni. Ráadásul nem csak a gyereknek, hanem nekem is, wtf.
Allami iskola de erosen vallasos kisvarosban. Ma bementem reggel, megkerdeztem mi is ez. A gyerek uzenojeben pontos idorendben voltak beragasztva a misek,megjelolve melyiken "ajanlott" resztvenni.
Nem kotelezo de ajanlott ennyit mondtak. Elmagyaraztam, szinte minden hetveget mashol toltunk( idos nagyszuloknel) igy a gyerek nem fog jarni.
En nem is ertettem az egeszet, hogy gondoljak az embereknek mennyi idejuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!