Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hittant tanulo gyerekeknek...

Hittant tanulo gyerekeknek kotelezo a templomba jaras?

Figyelt kérdés
Tegnap szuloi ertekezleten, kulon felhivtak erre a figyelmunket, hogy havi 6x kotelezo mise van a gyerekeknek, gondolom igy a szuloknek is.
szept. 3. 15:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk nem kötelező, de jutalmat ígérnek, aki elég pecsétet gyűjt össze.

Görög katólikus általános. Áhitat van heti 1x az iskolában.

szept. 3. 16:39
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos baptista lett a gyerekeim iskolájából, csak bibliaóra van és heti egy "áldás" kint az udvaron
szept. 3. 16:40
 13/22 anonim ***** válasza:
86%

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..

Az én gyerekem majdnem megbukott ez miatt mert nem vett részt misén

szept. 3. 16:40
 14/22 anonim ***** válasza:
92%
A szülőknek biztos, hogy nem.
szept. 3. 17:12
 15/22 anonim ***** válasza:
67%
8-as vagyok! Köszi a lepontozást. Leírtam, a mi környékünkön hogy működik. Én DIREKT nem írattam hittanra a gyereket. Ismerősömmel elmentem beíratni a gyermekét, ő hittanra járatta. Aztán minden héten csesztették, hogy miért nem volt templomban vasárnap. Végül év végén át kellett kérni sima etikára. Ezért kell lepontozni, márt itt így működik?? És ez nem egyházi, hanem állami általános iskola.
szept. 3. 18:16
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabhat iskolán kívüli programot.

A hittan arra van, hogy megismerje a vallást, nem kell gyakorlati óra belőle, de ha mégis lenne, iskolaidőben kell megoldani.

Be kell panaszolni az igazgatónál és a felettesénél(püspök?). Nem vagyok otthon vallásosdiban, de egy hittanra járó gyerektől sem várnak jelenlétet templomba az általam ismert 4 iskolában, hàrom településen.

Akinèk ilyen van, szabálysértést követ el a hitoktató ès jelenteni kell!

szept. 3. 19:14
 17/22 anonim ***** válasza:
84%
Elsős korától hittanra járt a fiam, akkor még állami iskola volt, 5.osztályos volt, mikor átvette az egyház. Misén évnyitón és évzárón kell részt venni, ő nem is volt többször, ennek ellenére dicséretes 5-ös hittanból. Most lett 8.-os.
szept. 3. 20:50
 18/22 anonim ***** válasza:
92%

Én se tudom elképzelni, hogy állami suliban kötelező legyen. Fiamnéknál is van etika/hittan választásos jelleggel, a fiam az előbbire jár, mivel nem vagyunk vallásosak, de akik a hittant választották, azoknak sincs templomozás.

Be is b.szna, hogy nem szervezhetek a hétvégékre programot, mert vasárnap misére KELL menni. Ráadásul nem csak a gyereknek, hanem nekem is, wtf.

szept. 4. 09:36
 19/22 A kérdező kommentje:

Allami iskola de erosen vallasos kisvarosban. Ma bementem reggel, megkerdeztem mi is ez. A gyerek uzenojeben pontos idorendben voltak beragasztva a misek,megjelolve melyiken "ajanlott" resztvenni.

Nem kotelezo de ajanlott ennyit mondtak. Elmagyaraztam, szinte minden hetveget mashol toltunk( idos nagyszuloknel) igy a gyerek nem fog jarni.

En nem is ertettem az egeszet, hogy gondoljak az embereknek mennyi idejuk van.

szept. 4. 14:43
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Még egyházi iskolákban sem kell heti 6 misére járni. Misenapló van, amit alá kell íratni, havi 1-nek kell minimum aláírva lennie.
szept. 6. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!