Év végi bizinél elképzelhető, hogy ,75 tized alatt nem adják meg a jobb jegyet? Félévi bizinél még megkapta 4,6 felett az 5öst, most azt mondták gyerekeknek, hogy 4,75 felett lehet csak év végén 5-ös bizi. Nekem ez elég igazságtalannak tűnik.
Több tárgyból javult is az átlaga, mégis rosszabb lesz a bizije, mint a félévi?
Nem rossz tanuló, de pár tárgyból 4-5 között áll.
Azt is mondták nekik, hogy nem elég csak a jegyek, hogy kiderüljön, hogy ki hányast érdemel. Eszem megáll, hogy tíz hónapig osztályozták őket, ráadásul súlyozott jegyekkel és az sem elég.
Általános iskola - 6.osztály
Nálunk x,65 felett már nem nagyon agyalnak, x,70 felett már a jobb jegy jár.
X,50 és 65 között a tanár dönt.
Tavaly 4,55re nem kapta meg az ötöst, pedig ezen kívül mindenből ötös lett volna.(kivéve technika, de azt hagyjuk, papír virágot hajtogatnak) határesetnél számít a szorgalom is.
Negyedikes fiú.
Mit kell ezen rugózni ált. 6.-ban? Nem az egyetemi felvételi múlik rajta.
Inkább örülj neki, hogy javult az átlaga félévihez képest, reméljük marad ez a tendencia és akkor jövőre már év elejétől odateszi magát és nem kell majd év végén kepeszteni az ötösért.
Utolsó azért rugózom rajta egyrészt, mert igazságtalannak tartom..
Másodsorban tíz hónapig dolgozott ezen, állandó leckék, beadandók tarkították a hétvégéket.
Kéttannyelvű suli, több tárgyat idegen nyelven tanulnak, szóval van ebben munka bőven.
Harmadsorban van ahol továbbtanulásnál már számít a jegy. 1-1 pont mínusz ha jól sejtem.
És szerintem ettől csak még jobban elmegy a kedve a tanulástól. Eddig kitűnő volt, ezt most már el kell engedni, de szerintem,aki 4,6 felett teljesít egy tantárgyból, az bizony megérdemli az ötöst.
A TZ meg amúgy is 2xes jegyet ér, szóval azon is kár rugózni, ha azok nem jól sikerülnek, nincs az a sok 50%-os 5ös, ami ellensúlyozná. Még ha nem súlyoznák a jegyeket.
Nem egyetemi felvételi múlhat rajta :-D csak a középiskolai, de nem gáz, ha majd csak az elit tanulhat tovább jó sok pénzért, a pórnép meg mehet az akkugyárba.
Mondjuk szomorú lesz a gyerek egy kicsit,az most jobban izgat.
#6 én is rugózom ezen, abszolút átérzem,mert ugyanígy jártunk.
Nem azért tanul a gyerek 4ig, aztán még hétvégén és este is, hogy aztán egy 4.7re 4est kapjon. Bosszantó.
Ha hármas lesz egy témazáró ott már nem lesz 4.75 átlag, a kisötös nem húzza fel,tehát tanul a gyerek.
Egyébként egy jobb középiskolában vagy 6 osztályos gimiben az egész felső tagozatot nézik.
Kapja meg, ha tanult érte.
Úgy látom itt csak a7es válaszoló érzi át a gondomat.
Érdekelne, hogy egy tanár, hogy gondolja ezt a dolgot, régen elég volt a 4,6 tized, most miért támasztanak ekkora elvárásokat a gyerekekkel szemben.
Igen, ha lenne erre valami szabály, akkor lehet mennék is a fenntartóhoz panaszkodni,de úgy tűnik bármit megtehetnek a suliban, csak a normális oktatáshoz és tananyaghoz nincs már szerencsénk.
Sajnos lenne mire panaszkodni, de az igazgatónak felesleges. Fejétől bűzlik..
Szerintem is hülyeség csak a "tökéletes" teljesítményre adni az év végi 5-öst. Mindenkinek lehet rossz napja, most ha becsúszik egy rossz jegy, akkor onnantól adja fel? Ez szerintem nem szolgálja a gyerekek érdekét. Minden gyerekből ki kéne hozni a maximumot amire ő képes, mindig elétenni a következő lépcsőfokot, ehelyett inkább csak bekategorizáljuk őket. Egyetemen oké, elmegy, nade ez egy általános iskola. Az eszem megáll.
Ha nem tudsz hatni a tanárra, akkor a gyerekbe ültesd el, hogy ez az egész nem olyan fontos. Az életbeli beválás más képességeken múlik. A továbbtanulás össze fog jönni, nyugi, persze fáj az az egy pont, de nem valószínű hogy pont ezen múlna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!