Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » SIÓFOK, engednéd oda egyetemre...

SIÓFOK, engednéd oda egyetemre a gyereked, van ez ilyen "buliegyetem" lesz?

Figyelt kérdés

Ugye most már fix, Siófokon a debreceni egyetem megtelepszik.

Te engednéd ott tanulni a gyereked, vagy inkább aggódnál, hogy olyan amerikai stílusú "bulisuli" lesz, ami inkább szórakozni vágyó fiatalok gyűjtőhelye lesz, akik a strand és bulik miatt mennek oda, és nem tanulni.

aug. 29. 20:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
86%
Miután a gyerek már felnőtt,nem kell engedély,hogy oda jájon ahová akar.Egyetre nyilván 18 feletti megy,tehát a kérdés értelmetlen.
aug. 30. 10:06
 12/16 A kérdező kommentje:
11. Ahogy már írtam, akkor ki is fizeti magának?
aug. 30. 12:33
 13/16 anonim ***** válasza:
94%
Hát ott kezdődik,hogy legyen már olyan tanulmányi eredménye valakinek,hogy ne kizárólag fizetős szak jöhessen szóba.Államilag támogatott szakon is van kiadás,de nyilván kevesebb.Folytatódik azzal,hogy természetesen,amennyiben nem orvosi,vagy más ennyire leterhelő szakra megy, akkor alap,hogy a szórakozásra,stb maga teremtse meg a lehetőséget,nem fogom neki állni.Nem.kötelező ugyanis egyetemre járni.Oda annak kellene csak bekerülni,aki tanulni akar,és hogy is mondjam,szellemileg is odavaló.Manapság sokan azért mennek csak,mert alap elvárás,aztán végigbukdácsolják,vagy abbahagyják.Abszolút csak azt támogatnám felsőfokú tanulmányokban,aki értelmes annyira,hogy magától is tudja,hogy meddig lehet elmenni.Aki éretlen ehez,vagy nincs annyi sütnivalója,annak sehová sem kell egyetemre járni.Ő ugyanis mindenhol csak bulizni fog a szülei pénzén.
aug. 30. 12:48
 14/16 anonim ***** válasza:
72%

Hát figyu, a balatoni városokat annyira nem ismerem, állítólag szezonon kívül unalmasak, nincs is ott sok minden.

Viszont azt tudom, hogy ha valaki szórakozni akar, az megoldja. Sőt, ha most kifejezetten a Debreceni Egyetemnél maradunk (egyébként odajárok), ha bulizni is akarsz, azt könnyebben megoldod, ha valamelyik debreceni kampuszon tanulsz. Van pár jópár bulihely, ahol rendszeresen megfordulnak az egyetemisták, van ezer meg egy kocsma, iszogathatsz egy haverom albérletében egy baráti összejövetelen, vagy épp a kollégiumban. Van olyan koli, ahol a földszinten literálisan van egy kocsma, ami péntek este meg asszem hétvégén sincs nyitva (legalábbis, amíg ott laktam, ez volt) Konkrétan hétköznap, ha bulizgatni akarnék, több bulit találnék, mint hétvégén.

Feltételezem, hogy más városokban, ahol egyetem van, főleg ha nem kitelepült kampuszról beszélünk, hasonló a helyzet, hogy ha valaki bulit akar találni, akkor könnyen fogsz találni. Könnyebben, mint szezonon kívül egy balatoni városban.

Szóval hülyeség emiatt nem támogatni azt, hogy Siófokon tanuljon. A bulizást akkor tudod megakadályozni, ha ilyen nagykorúra is egészségtelenül rátelepedő és túl kontrolláló szülő vagy, ha a fiad/lányod otthonról kár be.

Aki bulizni akar, az bulizik. Lényegtelen, hogy mennyit, a lényeg az, hogy tud-e mellette teljesíteni. Volt olyan szaktársam, aki soha nem bulizott, de még csak lyukas órában egy közös ebédre nem ment el senkivel, mégis kibukott, mert nem ment neki. Nekem meg egy párszor volt már olyan időszakom, hogy heti háromszor buliztam/kocsmáztam hétköznap, de úgy, hogy 4 napon volt órám, és csak úgy, hogy másnap tanítás volt. Volt olyan, hogy egy barátnőm esküvőjére mentem(hétköznap volt, elvonatoztam gyakorlatilag Bivalybasznád alsóra) zh-kkal téli időszakban, másnap meg 3 óra alvás után, másnap zh-t írtam a legnehezebb tárgyamból, szórótárgy, nehéz is. Hát hallod, voltam olyan állapotban, hogy jobban tartottam attól, hogy bealszok zh közben, vagy attól, hogy lehányom a papírt, mint attól, hogy rossz lesz. Ötös lett a zh-m.

Az én anyám se pártolja a bulizást, ha rajta múlna, nem mehetnék sehová. Viszont bejárási távolságon belül két egyetemnek van kitelepült kampuszán, ahol nincs az a szak, amire járok. Most ha anyám kijelenti, hogy ő mindenáron meg akarja akadájozni, hogy bulizzak, és ő biztosra megy, csak bejárós lehetek, nem érdekli, hogy nincs a közelben olyan szak, ami érdekel, akkor inkább nem megyek egyetemre, hanem azt csináltam volna, meló és az első adandó alkalommal lelépek, talán még meg is szakítom a kapcsolatot. Szimplán mert nem tartottam volna elfogadhatónak, hogy személyes para miatt inkább úgy dönt, hogy fiatal felnőttként inkább elcsesz egy számomra fontos lehetőséget, csak azért, hogy 100%-ig biztos legyen abban, hogy tényleg rövid pórázon tud tartani.

Szóval most ha magamból indulok ki, én szülőként biztos azt mondanám majd, hogy menjen Siófokra, ha akar, támogatom. Nem vagyok idióta, nem most jöttem le a falvédőről, ha koliban/albérletben lakik, akkor, ha bulizni akar, akkor bulizni fog, akárhol is van. Ha mindenáron tiltani akarnám, akkor tudom , hogy majd azt csinálja, mint én most, hogy nem számol be róla.

Anyám pl azon kiakadt, hogy említettem, hogy ittam egy fülest, meg a borkóstolón ittam hat felespoharnyi bort a gólyatáborban (a többit el se meséltem neki), meg hogy egy gólyatáboros társakkal való bográcaozáson megittam egy meggyes sört, mert szerinte az már túl sok alkohol. Nyilvánvaló, hogy ezután egy bulis időszakjaim bulizásait, egy random esti kocsmai találkozót nem mesélek el neki. Ugyanúgy megtörténik, csak elmesélve nem lesz. Ennyi.

aug. 30. 19:58
 15/16 anonim válasza:
0%
Ez csak egy újabb ingatlanmutyija a fideszes debreceni egyetemnek.
aug. 31. 11:18
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Minden egyetem "buliegyetem", még a kisebb, vidéki városokban is van minimum heti háromszor egyetemi buli pl. Sopron.

Ezeken persze nem kötelező a részvétel, és szorgalmi időszakban általában belefér. Vizsgaidőszakban tanulni kell. Ha a gyereked bulizik is, de a zh-kat, vizsgákat megcsinálja, akkor minden oké.

Én közgazdász vagyok, az évfolyam 80 %_a bulizott, mégis elvégeztem az egyetemet.

Nem 12 éves már a gyereked, hogy ennyire félteni kelljen.

szept. 1. 14:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!