Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » SIÓFOK, engednéd oda egyetemre...

SIÓFOK, engednéd oda egyetemre a gyereked, van ez ilyen "buliegyetem" lesz?

Figyelt kérdés

Ugye most már fix, Siófokon a debreceni egyetem megtelepszik.

Te engednéd ott tanulni a gyereked, vagy inkább aggódnál, hogy olyan amerikai stílusú "bulisuli" lesz, ami inkább szórakozni vágyó fiatalok gyűjtőhelye lesz, akik a strand és bulik miatt mennek oda, és nem tanulni.

aug. 29. 20:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%
Pszichoterápiát javaslok neked.
aug. 29. 20:09
 2/16 anonim ***** válasza:
89%
Nem mindegy hova megy a gyerek, az fontos. Érdemes biztosra menni. Attól hogy Siófokon lesz, nem biztos, hogy strandegyetem lesz.
aug. 29. 20:23
 3/16 A kérdező kommentje:
1. Mi bajod neked? Tudod hány fiatal van, aki nem hajlandó vidéki egyetemre menni, mert Budapesten lehet inkább bulizni? SOK.
aug. 29. 20:26
 4/16 anonim ***** válasza:
98%
18 éves…nincs szüksége engedélyre. Viszont ha a bulik miatt bukdácsol, mehet dolgozni, mert aut nem finanszírozom.
aug. 29. 20:32
 5/16 A kérdező kommentje:
4. Nem kell engedély? Akkor gondolom fizeti is magának, ugye?
aug. 29. 20:40
 6/16 anonim ***** válasza:
94%

Ismétlem, ha tanul, akkor fizetem. Ha csak bulizik, akkor nem.

De egyébként ez bàrmely egyetemre igaz, mert mucsaröcsöge alsón is vannak egyetemi bulik, nem csak pesten. Ahol egyetem van, ott szórakozni is lehet.

aug. 29. 20:54
 7/16 anonim ***** válasza:
94%

A bulik nem zárják ki a tanulást.

Merem állítani, hogy a BME-n és a SOTE-n vannak a legnagyobb bulik, pedig oda egyértelműen tanulni iratkoznak be az emberek, nem inni. Csak útközben ivás SS buli is lesz belőle..

aug. 29. 21:42
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Jártál te már szezonon kívül a Balatonon? Csak mert az egyetemi tanév nagyobb része azért akkorra esik. Semmivel több buli nincs, mint bármelyik városban vagy egyetemen, fürödni meg nem hiszem, hogy sokan fognak 15-20 fokos vagy hidegebb vízben. Ősszel főleg nyugdíjasok vannak, amíg tart a jó idő, télen meg lehangoló az egész a sok bedeszkázott, lezárt üzlettel. Nyár elején, mire kezdődne a strandszezon meg kezdődik a vizsgaidőszak. Persze azt el lehet bulizni, csak ahogy írták, ha e miatt bukdácsol azt nem vagyok köteles finanszírozni.
aug. 29. 23:35
 9/16 anonim ***** válasza:
85%

Kötelezően egy évet Zalaegerszegen vagy Nagykanizsán kellene tanulnod, aztán meggondolnád...

Hazamegy a diák havonta egyszer, és hétvégén kb nulla lehetősége van szórakozni, de még értelmes prgramra is. Színház? Évi 5-6 bemutatóval? Koncert max fesztiválon, nincs itt semmi, egy múzeum, egyszer megnézed. Én pl örülök, hogy a gyerekem nem itt járt felsőoktatásba, hanem Bp-n, ahol minden hétvégére jutott a szórakozás mellé valami értelmes programra is lehetősége.

aug. 30. 07:07
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Minden egyetemi kar/koli megcsinálja a saját bulijait, szóval ha félsz, hogy a gyerek elkallódik, akkor bármelyik egyetemtől féltheted. A nagy városok annyival másabbak, hogy nem csak egyetemi bulit talál az ember, hanem a városban is akad ez-az. Node a szorgalmi időszak kb. előszezonban tér véget és utószezon elején kezdődik. Az a Balaton környékén már pont nem akkora bulikirályság, szóval ott mondjuk szerintem pont kisebb az esélye, hogy talál heti 5 nap buli helyszínt, mint Budapesten.

Mondok jobbat, egy szimpla berúgáshoz sosem kell alkalom, ha az ember kollégista... :D Szóval ennyi erővel ne engedd sehova.

aug. 30. 07:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!