Miért kell minden gyereket kocsival suliba vinni?
Anyuka nyáron is elmegy munkába menet az oskola mellett, csak nem áll meg puszizkodni, azért nincs dugó. Nyáron mind megáll.
Én is laktam iskola mellett, 8ra jártam dolgozni, minden reggel egy rémálom volt kijárni.
Most faluban lakunk, engem össze -vissza dicsérnek, hogy esőben is gyalog megyünk, vagyis futó bicikli és én gyalog.
Az utcában meg van 1 nő, 2 gyereket visz iskolába 500m-re, de úgy, hogy télen 20 percig pöfögteti a kis szarját, hogy befűtse, elvigye a gyereket az utca végéig , ÉS HAZA MENJEN. Az csak hab a tortán, hogy ezért más kapujába beáll, aki szintén menne dolgozni, csak nem tud 😂😅 nem csak a gyerekekkel van ott gond...
Szerintem az is benne van, hogy régebben nem volt varia, kb. egyforma iskolák voltak és mindenki ment a legközelebbibe. Ma meg nagyon nem mindegy, hogy hova jár a gyerek és ha a jó suli sokkal messzebb van a szülő el fogja vinni, inkább mint, hogy a gettóba járjon.
Amúgy szeptember első napján az is viszi, aki egyébként nem szokta, annyi vackot be kell hurcolni a gyerekkel együtt. Délután meg ugyanez, akkor kell hazavinni befedni az összes könyvet.
Én busszal jártam mindig és haza is azzal jöttem általában.
Nagy ritkán akkor jöttek értem kocsival, amikor egyből mentünk nagybevásárlásra vagy valahova messzebb mentünk rögtön suli után.
#23 Anno én is. Meg gyalog. Biciklivel csak azért nem, mert rendszeresen kiszúrták a kerekét.
Most viszont azt látom, hogy még a középsuliba is kocsival viszik a szülők a suhancot. A mi időnkben a gimiben az ilyesmi inkább cikinek számított.
Ez nem attól függ, hogy hányadikos.
Én gyerekkoromban busszal jártam suliba. Mivel anyám 8-ra járt dolgozni, reggel ugyanazzal a busszal mentünk, még középiskolás koromban is (kivéve ha volt 0. órám), akár ciki, akár nem. Annyi, hogy én végállomásig mentem, ő meg előbb leszállt. De általánosban még ugyanott is szálltunk le, mert a sulimtól 100 méterre volt a munkahelye.
Most kocsival járok dolgozni, 8-ra. Hát akkor miért ne vinném el a gyerekeket? Oké, most még kicsik is hozzá, hogy egyedül menjenek, de ha felsősök/középsulisok lennének és megkérnének rá, akkor nem mondanék nemet, mert útbaesik. Pláne, hogy akkor már leparkolnom se kéne, csak félrehúzódni, ők meg kiugranak.
A délután már más tészta, mert ők 15:30-kor szabadulnak, tehát akkor egyedül fognak majd hazajárni, ha nagyobbak lesznek.
Ha amugy ugyan arra megyek mint a gyerek akkor miert ne vinnem el?
Siman lehet h autoval 20-30 perccel rovidebb az ut. Pl Fótról bejonni pestre a hungariaig gyorsabb kocsival mint tomegkozlekedessel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!