Miért kell minden gyereket kocsival suliba vinni?
Mert kiépültek lakóparkok amiket kifelejtettek a helyijárat térképről
Mert 10x annyi a kocsi, sokkal nagyobb a balesetveszély
Mert a gyerekek életképtelenek
Mert a szülőnek útba esik munkába menet
Mert a szülő nem bízik a gyerekében
Én is gyűlölöm a reggeli dugót, engem a legjobban az bosszant, hogy minden egyes gyereket kapuig kell vinni. Ha már 1 utcával előbb kiraknák sokkal jobb lenne a helyzet, de nem...
Figyelj, nálunk az utca végén(!) van az ovi, az utca másik végéből is autóval hordják oda a gyerekeket, az is, aki itthonról dolgozik, szabin van kicsivel van itthon és éppen ráérne 5 percet elgyalogolni odáig.
Az iskola is 10-15 perc gyalog, még a nagyobb gyerekeket is hordják oda, pedig biciklivel 3-4 perc alatt ott lennének. De nem.
Rám meg néznek nagy szemekkel, hogy úristen, én babakocsival elsétáltam a 15 percre lévő főtérig a zöldségeshez??? Komolyan volt, aki megkérdezte.
Azon meg teljesen kivannak, hogy én busszal bemegyek a városba (15 perc menetidô, ha nem a reggeli csúcsforgalomban megyek), mert ez már tényleg mindennek a teteje, elkêpzelhetetlen, hogy busszal..?
Mindenki nagyon el van kényelmesedve, és erre nevelik a gyereket is. Szerintem azért is, mert úgy érzik, ha ők nem viszik kocsival, a többiek megszólják. Szerintem engem is megszólnak, csak én tojok rá.
#1 Pont erről beszélek, hogy eddig a szülők csak melóba mentek, most csak azért mennek másfelé, mert a kölyök nem képes busszal suliba menni.
"Mert kiépültek lakóparkok amiket kifelejtettek a helyijárat térképről"
Ez a mi városunkban nem igaz.
"Mert 10x annyi a kocsi, sokkal nagyobb a balesetveszély"
Oké, több az autó, de ha megtanítják ésszel közlekedni a csemetét, akkor nincs azért akkora veszély.
"Mert a gyerekek életképtelenek"
Szerintem ITT a pont. Ez pedig egyértelműen a szülők hibája.
"Mert a szülőnek útba esik munkába menet"
Ha útba esne, akkor nem lenne szeptemberben hirtelen 3x-os forgalom, hiszen a szülők nyáron is dolgoznak.
"Mert a szülő nem bízik a gyerekében"
Megint csak a szülő hibája.
"engem a legjobban az bosszant, hogy minden egyes gyereket kapuig kell vinni"
Na igen. Imádom, amikor megállnak a jobb sávban, mert a párhuzamos parkoló már tele, kiszáll anyuci, kiveszi hátulról a táskát, kisegíti a kölyköt a másik oldalon, ráadja a táskát, puszi-puszi és ezzel feltartja a sort egy percig. Mert nem lehet ám szólni a kölyöknek, hogy "vedd fel a táskát és ugrás ki", vagy tényleg egy sarokkal odébb kitenni, ahol meg tud állni.
Nem a suli miatt van több autó, hanem a suli körül van ilyenkor több, nyilván, mert iskola időben áll csak meg a sulinál a szülő.
Amúgy az opciókat leírták elöttem, hogy miért. Nekem pl útbaesik, időben is. Én megyek dolgozni, a gyereket kirakom az iskola előtt. Teljesen logikátlan lenne, hogy elindítom gyalog/biciklivel amikor minden egyes reggel ott megyek el a suli mellett. A "bezzeg régen" meg már nem mindenhol lehetséges, mert vagy olyan forgalom van, ahol egy kisiskolásnak nem feltétlenül biztonságos (nem csak miattuk, hogy nem tud közlekedni. Rengeteg ember akinek jogosítványa van sem tud. Sokkal nagyobb a forgalom, mint 20 éve, ezzel a hülyék száma is). Nekem muszáj kicsival menni dolgozni, a tömegközlekedés sz.r, vagy bent vagyok sokkal korábban vagy elkések 🤷🏼♀️ ez a 2 busz megy arra, ahol dolgozom. Hazafelé ugyan ez, mire megvárom a buszt addigra már otthon vagyok kocsival. Reggel a gyereket kirakom, délután felveszem és ennyi.
"Nem a suli miatt van több autó, hanem a suli körül van ilyenkor több, nyilván, mert iskola időben áll csak meg a sulinál a szülő."
Szerintem ez nem igaz, mármint nincs több autó valóban, de a csúcsforgalomban igen. Mert a többségnek mondjuk nem esik pont útba, hanem azért kitérőt kell tenni, ha két gyerek van, akár két eltérő suliba, ez legyen akár plusz fél óra, és akkor anyuka, aki eddig háromnegyed 8-kor ráért elindulni, most elindul korábban, és így kb. mindennap fél 7-től fél 8-ig megy mindenki. Vagyis a többsêg, aki nyàron nem ebben az idősávban mozog. Még ami kiesne, mert szabin van, az is beviszi a gyerekét.
3 percee van a suli.
Amigy pont utba esik. Ha eppen egyutt megyunk elviszem azt a 200m 😅 de a sarkon megallok kiszall es o besetel en meg el jobbra.
Nyaron sok szulo csak 8-9-10re jar dolgozni pont mert nincs suli ovi. Iskolaidoben meg 7-9 kozott. Vagyis egy oraval korabban. Pl ezert is van sokszor dugo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!