Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért kell minden gyereket...

Miért kell minden gyereket kocsival suliba vinni?

Figyelt kérdés
Nagyon látványos, hogy Augusztusról Szeptemberre a reggeli dugó háromszor akkora, tehát csak a suli miatt van több autó. Miért nem tudnak a mai kölykök busszal, biciklivel vagy gyalog suliba járni? Mi anno így mentünk. És ez nem Budapest, hanem egy megyeszékhely, a tömegközlekedés meg jó.
aug. 27. 08:26
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
81%
Te miért nem jársz gyalog? Akkor észre se vennéd a dugót. Mindenkinek joga van használni az utat, tök mindegy, hogy milyen távolságra. Az adókat mindenki befizeti nemcsak te. Te is felszállhatsz a tömegközlekedésre és bemehetsz úgy dolgozni, akkor máris 1 autóval kevesebb van az utakon. Gondolom nincs gyereked így felesleges is véleményt formálnod, hogy miért viszi azzal a szülő.
aug. 27. 09:25
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
10 percnyire van az iskola kocsival, ha busszal mennénk 1 óra alatt jutnánk át a másik faluba ahol a suli van. Sorra megszüntették a buszjáratokat. Én is azzal jártam dolgozni, mivel a gyereket is vinnem kell már így nem érnék a munkahelyre.
aug. 27. 09:30
 13/26 A kérdező kommentje:
A suli körül nyilván több kocsi van, de itt pl. rálátok egy 4 sávos felüljáróra, aminek a közelében nincs iskola, viszont suliidőben a teljes felüljáról állnak a kocsik reggel, nyáron nem.
aug. 27. 09:32
 14/26 anonim ***** válasza:
89%

Mi is mindkét gyereket autóval hordjuk a szomszédos településre suliba, ahol a férjem dolgozik egyébként, vagyis ő a (kis)városon belül tesz egy kisebb kitérőt miattuk, de ennyi. Egyébként is megy mindennap, autóval. Így ésszerűtlen lenne a gyerekeket már csak azért is feltolni a buszra, ezért ébreszteni őket előbb, sétáltatni őket negyed órát a buszra, a buszmegálló ráadásul ritka fos helyen van nálunk, zebra nélkül kell átmenni egy főúton vagy kerülővel, vagy át kell mászni a szalagkorláton. Pár év és hazafelé majd már egyedül járnak, de amíg mi abba az irányba járunk dolgozni, addig reggel elvisszük őket.

És igen. Ebben benne van a saját kényelmünk, az hogy féltjük őket, vagy hogy éppen még nem bízunk bennük (a főút miatt), benne van a saját f*szságunk, mert ilyen helyre költöztünk és még sorolhatnám. Ez van. Nálunk a legtöbben pont ugyanígy működnek. Aki a suli szomszédos lakótelepén lakik is eldobja autóval a gyerekeket, így mindig dugó van, de osztálytársaknál pl. tudom, hogy 90% megy utána dolgozni, vagy a kistesót viszi a város másik végébe bölcsibe, vagy ilyenek.

Egyébként már én is így nőttem fel. Amíg a lakótelepen laktunk és a körzetes suliba jártam, addig konkrétan egyetlen úton sem kellett átmenni, nemhogy főúton. Másodikos koromban már egyedül jártam suliba (illetve az osztálytársakkal). Aztán elköltöztünk, de a suli maradt. Talán 7-8.-ban engedték először, hogy onnan hazabuszozzak, amúgy hoztak-vittek. Átrendeződtek a viszonyok azóta, egyre többen hordják távolabbi iskolákba a gyerekeiket és nem akarják, hogy emiatt 1+ órát tömegközlekedjen a gyerek.

aug. 27. 09:37
 15/26 A kérdező kommentje:

#11 Pontosan ez az arrogancia az, ami miatt a gyerekek is elvárják, hogy kocsival vigyék őket és a generáció újratermeli magát.

Valóban nincs gyerekem, de nem is terhelem reggelente az utakat, mert itthonról dolgozok.

#12 Ha másik faluba kell menni, az azért más tészta.

aug. 27. 09:37
 16/26 anonim ***** válasza:
80%
Nyugi, a legtöbb szülő lelkesedése pár hét alatt lelohad. Október második felében már sokkal nyugisabban lehet közlekedni. (Amúgy engem érettségiig vittek, mert anyám a gimi melletti épületben dolgozott (tömegközlekedéssel egy óra lett volna az út, autóval max. 30 perc). Mondjuk a reggeli dugót így is megdobtuk, mert ha nem volt suli, anyám ráért később is menni.
aug. 27. 09:38
 17/26 anonim ***** válasza:
87%

Az iskolák személyzetét kihagytad, valószínűleg többen autóval járnak, és ők nyáron nem dolgoznak (annyit).

Valamint a tömegközlekedés menetrendje is más nyáron, és jóval sűrűbb szeptembertől, az a rengeteg busz az utakon van, és ugyanúgy okozhatja a dugót.

Továbbá elkezdődnek az edzések, különórák, egyéb iskolán kívüli foglalkozások, tuti, hogy növelik a forgalmat.

Ja, a lényeg, el kéne már felejteni ezt a régen minden jobb volt baromságot. Most teljesen más, merőben új, rohamosan változó világ van, régen meg egy lelassult, kiszámíthatóbb, csendesebb életet éltek az emberek, közel nem volt ennyi inger, és feladat. Össze sem lehet hasonlítani.

Senki ne mondja nekem, hogy ha 30 éve lehetőség lett volna választani, hogy autóval, vagy gyalog menjél iskolába, kivétel nélkül mindenki gyalogolt volna. Ja, persze. Pffff...

aug. 27. 09:39
 18/26 anonim ***** válasza:
30%
Azt nem értem kérdező, hogyha téged nem érint a probléma akkor miért foglalkozol vele egyáltalán. Örüljél neki hogy te milyen ügyes vagy, és fordulj fel.
aug. 27. 10:18
 19/26 anonim ***** válasza:
88%

Mert utána rögtön megyek tovább dolgozni, autóval...

A nagyobbik lassan el is mehetne egyedül (8 éves, most megy harmadikba), de tök felesleges, mert van egy 4 éves húga, akit ugyanoda viszek (egymással szemben van az ovi és a suli). Együtt meg nyilván nem mehetnek gyalog, nem a 8 éves felelőssége kell legyen, hogy a 4 éves ne szaladjon ki az útra.

aug. 27. 10:33
 20/26 anonim ***** válasza:
46%

Kisvárosban lakok és 3 háznyira egy iskolától. Mondanom sem kell hogy iskola időbe már reggel tele van az utca autóval meg összevissza parkolnak, kapu elé, nem számít mert hozták a gyereket iskolába. De sokszor olyanok is akik 2-3 sarokra laknak innen és a szülő képes még haza menni, tehát nem munkába menet rakja itt ki, hanem csak úgy elhozza hogy ne kelljen már gyalogolnia....

Amikor én voltam gyerek engem évente egyszer vittek autóval iskolába, akkor is csak ha pont mentek valahova és útba esett. Volt már olyan hogy ha arra mentek ami nem esett útba az iskolával akkor nem vittek és mondták hogy menjek csak gyalog. Teljesen mindegy milyen idő volt, ha esett, ha nem, gyalog mentem, fel kellett öltözni és ennyi.

És gyalog jártam. Biciklivel sem mehettem mert akkor még lehetett volna simán mert nem volt ennyi autó sem, meg biztonságos volt, csak ott nem volt hova lerakni normálisan, ez volt a baj.

De mondjuk sok gyereket látok rollerral meg bicajjal suliba járni, tehát azért ez is létező dolog, de sokan autóval vitetik oda magukat.

De amikor hétköznap reggel iskola időbe van dolgom egy nagyvárosba akkor mindig 20-30 perccel előbb indulok el, mert emiatt nem egyszer állt a forgalom főleg iskolák környékén ahol satufékezik a szülő az iskola mellett gyerek kiugrik az autóból, aztán megy tovább... Ez a legbosszantóbb szerintem.

Ennek az okai szerintem a túl sok autó, mert már szinte minden családban van egy legalább, elvannak kényelmesedve az emberek és sajnos erre is nevelik a gyereket, ezt a példát mutatják.

Egyik kollégám mióta autó tulajdonos, azóta annyira el lett kényelmesedve hogy a sarki butikba is autóval jár, arról nem beszélve hogy a gyerekeit eddig ennek ellenkezőjére nevelte, de mióta autó van a seggük alatt, azóta a gyerekeket is inkább elviszi mindenhova csak hogy ne gyalogoljanak annyit szegények...

aug. 27. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!