Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » 9 éves hisztis, dráma királynő...

9 éves hisztis, dráma királynő. Szükséges lenne még egy kis gyakorlás neki matekból. Nem várok sokat, max legalább egy kis szorzótábla ismétlést kb 20 perc naponta, vagy pár matek példa megoldást. Tudom hogy évvége van, de ez sajnos kellene?

Figyelt kérdés
Nem érdekli, csak a szenvedés, a nyögés, a sírás, a drámázás megy durván. Hogy ő neki borzalmas élet jutott. Tegnap nagyon kiboritott. Carjak már az egészbe bele, törődjek bele? Tudom hogy több van benne? Hogy vegyem rá hogy még kicsit tartson ki?
máj. 15. 06:28
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem rosszul csináljátok. Az én gyerekem is 9 éves(lány), és tanulok vele. Kisgyerek, nem képes arra, hogy felmérjen évekre, évtizedekre előre következményeket. Eleve pl ezért kellene erős iskolába íratni már általánosban, ahol tanulni is tanulnak, és akkor tudod, hogy nem te ismétled a verset, hogy megtanulja hallomásból, hanem soronként, kétsor, versszak második fele, első versszak+második első, majd első két sora.. ha nagyon nem megy, le kell rajzolni a verset és úgy mondatni vele(ő rajzolja)..

Olyan hiányosságai vannak a szülőknek, hogy én is ideges leszek, mikor rosszul magyaráz a gyerekem barátjának anyja, nem is csodálom, hogy a srác nem érti. Rengeteg rossz tanár is van az iskolákban, a miénk pl nem volt jó matekból(ezt nyíltan vállalja), nem csoda, hogy nem is tudja tanítani. De látszik, hogy valami ragadt rá általánosból, mert pl ők is külön mutatják az ujjukon az egyet, de annyira jó helyre nem járt, hogy írásban szorzás-osztásnál kirakja a kezdő szám fölé a pontot, így belezavarodtak a gyerekek..

Egy olyan ember kell melléjük, aki képben van, az tudja őket úgy tanítani, hogy tanuljanak is. Ilyen emberek jó iskolákban vannak, ahol a tanulás módszertanát is tanulják például, illetve pár lelkes ember, aki ilyen helyeken tanult és emlékszik. Én ilyen vagyok, a gyerekem szívesen tanul és jó is benne, de nem volt mindig jó, például az óra nem ment "magától", de aztán átvettük és már fejben profi. Amikor sikerélménye van a gyereknek, nem ellenkezik és csinálja, az olyat szeretik.. bár olyan 10 évesen már kezdődik a kamaszkor, néha 9 évesen is kezdődik a testi érés(pl nálunk), ilyenkor dacból is ellenkeznek és hisztisek.. alatta meg egyszerűen csak megemeled a hangod és működik.

Ja és hétvégéken érdemes tanulni 1-2 órát, hétköznap este csak fél órát max. Napköziből meg kivenni vagy panaszt tenni, ha nem hasznos. Játszós napköziből én is kivettem, most néha jár, mert itt tanít a napközis, magyaráz is. Hanyatlik az oktatás.. sokfajta gyerek van, az értelmesebbje megérti(felnőtt korára), mennyire fontos is a lehetőség a továbbtanulásra, mennyire nem fog tudni később pótolni és az anyagok egymásra épülnek, a szorzótáblát mint a villám kell tudni, különben nem fogja tudni követni az órai munkát, akkor kevésbé jó iskolába mehet, elesik egy csomó lehetőségtől, kapcsolatoktól, meg hát.. a tudástól elsősorban. Ha a gyerekem nem fog velem szóba állni, amiért sokszor vettük át az időt és kiabáltam is közben(mert ép ésszel nem lehet kibírni, ha valamit évek alatt elmondasz 100x 100 féle képpen és nem megy), akkor az a gyerekem érzelmi hiányossága lesz. Tökre nem sajnálom, az ő érdeke, és millió kellemetlenséget úszott meg, fontos volt. Plusz 100-ból, ha 5 ember jobban csinálta volna nálam, sokat mondok. Utolsónak javaslom, hogy nézzen mélyen magába, milyen ember is, illetve tájékozódjon az ő korában milyen volt az általános gyerekkor, nyelvezet, iskolai elvárások, szüleinek képességei. 100ból 50 gyereken segített volna, ha tanul vele akár egy értelmesebb szülő is, akkoriban könnyű volt kitűnni, mert kevés volt az értelmiségi családból származó.. arról nem is beszélve, hogy hányan milyen sokat megadtak volna, ha csak azt kiabálja rájuk a szülő, hogy degenerált barom.. 20 éve még repült a pofon apróságért, ennél meg ezerszer csúnyábbakat kiabáltak.

Illetve idegen gyerektől kevesebbet vár az ember, mint sajáttól, annak kevésbé fontos a sorsa, kisebb a nyomás tanulásnál.

máj. 18. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!