Mondanátok nekem ötleteket szorzótábla tanuláshoz?
Megtanulják suliban.
De! Engem nagyon érdekelt és egy szorzótáblás kártyával tanultam meg. Nem emlékszem se a nevére se a lényegére de azt szerettem és meg is tanultam vele.
Annyit fogják ismételni a suliban, hogy beleivódik.
Én annak idején pont hiányoztam a teljes szorzótábla tanulásakor (vakbélműtétem volt, 3 vagy 4 hétig nem voltam iskolában), soha nem vettem elő a szorzótáblát, hogy bemagoljam, de kb már az első suliban töltött héten megtanultam hallomásból az egészet (mondjuk lusta vagyok, tehát csak egyik irányból tudom a szorzásokat :P Azt nem tudom kapásból, hogy mennyi 8x6, csak azt, hogy 6x8 :D )
Én személy szerint feleslegesnek tartom, hogy ezt érzékeltesd a gyerekkel, hogy ez hű de milyen nehéz dolog. Így pont a stresszt kommunikálod felé. Bízz benne, és hagyd, hogy megtanulja önállóan a saját ütemében.
30N
Készíts kártyákat, amiket párosítani lehet, szorzás és végösszege.
Keress a neten játékokat, amikkel játszhat (nem otthagylak, és játssz, hanem ülj oda, és együtt).
Van egy aranyos módszer, ha van lépcsőtök otthon, akkor a szorzótábla eredményeit felragaszthatod lépcsőfokonként.
Én úgy is szoktam (nagyon nagy mozgásigényű, nagyon eleven kisfiúval), hogy kislabdákra ráragasztottam a szorzást, ha megmondta az eredményét, akkor utána bele kellett találnia egy felfordított zsámolyba (vödörbe, fazékba, mindegy).
Léteznek színezők is, ha színezgetős a gyereked, minden részbe bele van írva egy szorzás, és az eredmény szerint kell kiszínezni. Ha viszont nem szeret sokáig ülni, színezni, pepecselni, akkor ez kínzás lehet, vigyázz vele. :)
Nem ötlet, de javaslat: úgy szoktam tanítani, hogy először sorban el kell tudni mondani csak a számsort, ami a szorzótábla eredménye lesz. (pl. 4, 8, 12, stb... 40-ig) Lehet a tanító néni is így kéri majd, de ha nem, akkor is érdemes szerintem megtanítani kívülről a számsort, utána már könnyebb egyeztetni a szorzással az eredményét.
Nálunk ki volt otthon ragasztva a falra a WC-ben, tökre szerettem mindig nézegetni. :)
Valami ilyesmi volt.
mi anno kártyáról tanultuk. egyik oldalán a szorzás, másik oldalán az eredmény.
egészen addig, amíg már automatikusan nem ment mind.
Amikor elkezdik tanulni,minden délután kérdezd ki! Így hogyha,álmából fe
Keltik,és kérdezik hogy mennyi mondjuk háromszor öt,akkor rávágja,hogy 15!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!