Szülői értekezleteken mennyire gyakori, hogy van egy irányításmániás szülő aki nagyon idegesítő mikor megmondja magáét?
Hogy kezelitek?
Én úgy, hogy ignorálom és nem támogatom az ötleteit, mert 99%-ban nem értek vele egyet.
Csak félek, hogy gyerekekre ez le fog csapódni és ha nem állok be a sorba a gyerekeiket ráküldik az enyémre.
Valaki találkozott már hasonló jelenséggel?
Nálunk egyik gyerekemnél sem volt ilyen. Pedig lehet, hogy néha nem ártott volna megmondani némelyik pedagógusnak.
Inkább az volt a tapasztalatom, hogy bár sokan elégedetlenkedtek, szólni soha nem mertek, mert féltek, hogy a gyerek issza meg a levét.
Én egyetlen egyszer szóltam, senki nem állt mellém, sőt a többi szülő hurrogott le. Utána már csöndben voltam, pedig egyébként tudtam, hogy szinte minden szülő elégedetlen volt.
Elsőben történt. Szeptember 1. hetében közölte a tanítónő, hogy minden este sír, hogy ezt az osztályt kell tanítani. 2. félévben meg kijelentette, hogy nem tudnak írni-olvasni a gyerekek, mert a szülők nem gyakorolnak otthon eleget a gyerekekkel. Én erre már nem bírtam magammal, és mondtam, hogy nem hinném, hogy ez a szülők dolga lenne, miután napi 8 órát a gyerek az iskolában tölt.
Erre egy nyalizós, unatkozó bezzeganya majdnem leharapta a fejem, hogy minek akartam én gyereket, ha arra is lusta vagyok, hogy otthon gyakoroljak vele olvasni. Ja, köszi. Egyébként az lett a vége, hogy elvittem ebből a suliból a gyereket. De egyébként máshol sem szóltak a szülők, leginkább lapítani szoktak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!