Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » A kompetencia mérés eredményét...

A kompetencia mérés eredményét beszámíthatják a gyerek év végi osztályzatába?

Figyelt kérdés

Ezt a figyelmeztetést kaptuk ma, hogy lassan megérkeznek a kompetencia mérés eredményei és mivel úgy látják, hogy a gyerekek nem vették ezt komolyan, befolyásolhatja ez majd a gyerekek év végi jegyét. De hogyan? Leosztályozhatják? Nem úgy volt, hogy ez név nélküli?

Az én gyerekem azt mondta természettudományból és töriből olyanokat kérdeztek,amit még nem is tanultak. A töri mérés előtt szóban elhangzott, hogy két jegyet is leronthatnak nekik, ha rosszul sikerül.

Jogos ez? Megtehetik ezt?

Általános iskola 6.osztály

Előre érdekes módon nem említették ezt.

2024. máj. 7. 22:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%
Nyugi, idén ki se lesz javítva. Nálunk azzal fenyegetőznek, hogy aki x százalék alatt teljesít, annak a következő évben fejlesztésre kell járnia, de hát honnan lenne annyi plusz ideje a fejlesztő tanárnak? Mióta meg online a kompetencia mérés, sokszor a tanárral együtt csinálják, mert nem akarnak pótidőpontban is ott ülni, ha összeomlik a rendszer és nem végez addig a gyerek. Persze a feladatok összevissza jönnek fel a gyerekeknek, de a tanár megy körbe, hogy ennél ez volt a válasz, annál meg az. Van, hogy q hiányzókét a tanár csinálja meg, úgyhogy én a helyedben nem aggódnék
2024. máj. 8. 13:23
 12/17 anonim ***** válasza:
46%
Bocsánat a keresztkérdésért, de ez mikor volt ez a mérés? Ez már nem május végén szokott lenni? Én 7 éve érettségiztem, de akkortájt - meg az azt megelőző 12 évben - mindig május utolsó szerdáján volt.
2024. máj. 8. 20:06
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Hát, pedig aki nem veszi komolyan, és lekattintgatja 15-20 perc alatt, az megérdemli, hogy rossz jegyet kapjon belőle. 🤷🏼‍♀️
2024. máj. 8. 23:49
 14/17 A kérdező kommentje:

Érdekeseket írtok.

Itt nem volt szerintem elbliccelés, se a tanár nem segített.

Április közepe tájékán írták és bizony tegnap azt mesélte a gyerek, hogy már az egyik tanár megkapta feladatul, hogy nézze majd át az eredményeket és akinek nem jól sikerült ez a mérés és két jegy között áll, majd a rosszabb jegyet kapja év

végén.

Ha nagyon elhülyülik a gyerekek,akkor sem ezzel kellene őket motiválni, az év végi jegy tíz hónap munkája.

Nem leszek vidám, ha ez dönti el majd, hogy 4-es lesz-e vagy megkapja-e az 5-öst év végén.

2024. máj. 9. 14:16
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Hát,akko nem biztos,hogy fer lenne talán, viszont ha 4-es és 5-ös között van a gyereked, akkor tök jó, ha legrosszabb esetben is négyest kap. :) Van olyan tantárgy, amiből örül az ember, ha kettes is megvan. :) Nekem ilyen volt a földrajz, meg a kémia. :) Hát, amiben tétje lehet egy év végi 4-es/5-ösnek, az a felvételi, de legalább ebben nincs tét, hogy továbbjut-e a következő évfolyamra. :) De legyél büszke rá. :) Sőt, vannak olyan esetek/helyzetek is, amikor már a szülő arra büszke lehet,ha a gyereke nem bukott meg. A földrajz tantárgy már 7.-ben is szivatós volt, és nem is tudom,hogy létezik-e tökéletes földrajztanár. Középiskolában meg már maga a tanár is szivatós volt, az már dupla nehezítés. Engem 9.-ben meg 10.-ben is megpróbált megbuktatni (10.-ben amúgy az egész osztályt szivatta, és én voltam az egyik, akinek épphogy kijött az 1,8-as átlag ,és bár megvolt, de ki akart hívni ennek ellenére "javítófelelni", akkor azon az órán, amikor kiosztott a szerinte "két jegy között eldönthetetlenül állóknak" feladatlapot, és óra végefelé elkezdte kihívni a feladatlapos embereket egymás után (ill.,aki úgy érezte, "kész van","jöjjön ki!"), és akkor a többiek páran (talán volt olyan is, aki feladta), elkezdtek sorakozni, szerencsére akkor már rám nem került sor (kb félig ki tudtam tölteni, nemtudom,hogy minden jó volt-e), kövi órára viszont teljesen felkészültem abból a táblázatból,ami a feladatlapon volt,úgyhogy nem tudott megbuktatni, kifogtam rajta. 10.-ben csak egy osztálytársunknak bukott akinek nyáron sem sikerült levizsgáznia, ő meg angolból bukott, amiből meg egy hiper-szuper tanárunk volt, nem is értettem. O_O
2024. máj. 9. 16:24
 16/17 anonim ***** válasza:
*1 osztálytársunk
2024. máj. 9. 16:26
 17/17 anonim ***** válasza:
63%
Én is úgy tudtam, hogy nem tudják meg az eredményt, legalábbis az idén biztosan nem. Én amúgy a gyerekeim egyik eredményét sem láttam soha az életben.
2024. máj. 9. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!