Közel 3 éves gyerek még nem beszél?
Októberben lesz 3 éves a kislányom, és érthetően még nem beszél,legalábbis mások számára nagyon nehezen érthető.
Mindent megért,és egésznap halandzsázik mi a szülei értjük,de valószínűleg sok mindent kikövetkeztetünk. Korának megfelelő modókákat imételgetünk,énekelünk,de sok betűt szóban felcserél, kimondani kituja de a szóban más hangra cseréli.
Meglepő,hogy ha idegenekkel találkozunk,és megkérdezik a korát szépen elmondja, bemutatkozik,elmodja kik vagyunk stb.
De ha mi kérdezzük elneveti,"el játsza"
Nem kellene érthetően beszélnie? Higom kisfia 1 hónappal idősebb és választékosan érthetően beszél már.Tudom,hogy nem kell hasonlítgatni,meg tanul a saját tempójában mégis érdekel menyire megszokott ez.
(Első gyerek nem tudok mázhoz hasonlítani csak a roknokhoz)
22/N
Szia! Én is ugyanilyen voltam szüleim beszámolója alapján 3 évese, és nem lett semmi bajom, pedig azóta 20 év is eltelt :)
Esetleg, ha nagyon aggódtok vigyétek el fül-orr-gégészetre, lehet hallás problémái vannak, de elmondásod alapján ez nem állhat fent. Óvodában esélyes lesz a logopédus, fejlesztő pedagógus, de szerintem ő is megtanul szépen beszélni :)
A hallása tökéletes :) a szobából mindent hall,pláne ha nem akarjuk. Szótagolva szépen mond mindent, mindent megért amit mondunk csak ha mondatot alkot akkor vannak gondok,a hangok felcserélése miatt van az,hogy nehezen érthető amit mond.
Voltunk beiratni az oviba,ott azt mondta a hölgy Ő érti amit mond,nyílván a munkályából adódóan ez a szuper képessége
“ Meglepő,hogy ha idegenekkel találkozunk,és megkérdezik a korát szépen elmondja, bemutatkozik,elmodja kik vagyunk stb.”
Ezek szerint semmi baja, beszél és hall is.
Felesleges pánikolnod
4-es Híg=húg
3-as Amikor halandzsázik kijavítjuk,lelassítjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!