Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Bejelenthetem másik tartózkodá...

Bejelenthetem másik tartózkodási címre a gyermeket?

Figyelt kérdés

Még házasságban élünk, de külön szeretnénk menni. Sajnos akkora lenne a babaváró büntetés, hogy papíron nem válnánk el.

De én édesanyámhoz szeretnék költözni az (ovis) korú gyerekemmel. Az apuka pedig maradna Budapesten. Nekünk Békéscsabára kellene mennünk. Szöget ütött a fejemben, hogy ilyenkor mi van ah ovodával, adókedvezménnyel, ilyesmivel.

Mivel gondolom oviba csak akkor veszik fel, ha területileg oda tartozik, ahhoz viszont be kell jelentenem őt másik városba.

Sajnos máshová nem tudnék menni az amúgy 3 éves gyerekkel, mert Csabán lenne hol laknunk, illetve munkahelyem is.

Ilyenkor mi a helyzet? Vagy kivitelezhetetlen marad?

2024. márc. 3. 12:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha van egy parányi eszed, nem mész bele, hogy a nulláról kezded, hanem eladjátok a közös ingatlant.

Épp elég gáz, hogy házasnak kell maradnotok a hitel miatt, de ez elég gyakori jelenség.

Aztán mi lesz, ha majd a férjed gondol egyet, újra akar nősülni és vinni tovább a babavárót (ez esetben az új házasság miatt nincs büntetés), szépen az új családjávan ott éldegél a közös ingatlanban.

Ha a gyereknek szánjátok a pénzt, hajrá. A neked járó részt lekötheted neki vagy befektetheted egy kisebb értékű, de eladható, értékét tartó ingatlanba (tehát mondjuk nem a békési tanyavilágban veszel belőle egy parasztházat).

2024. márc. 3. 13:08
 12/22 anonim ***** válasza:
97%
Eladjátok az ingatlant, egyösszegben végtörlesztitek a babavárót és onnantól semmi sem akadályoz abban hogy elváljatok és tiszta minden. Ha a gyereknek szánjátok az ingatlant akkor a maradékból vesztek egy kisebbet a gyerek nevére és minden tiszta lesz.
2024. márc. 3. 13:13
 13/22 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Ez még csak spekuláció részünkről is..nekunk is eszünkbe jutott. Lehet ez lesz a megoldás. De egyenlőre még odáig nem jutottunk, hogy ezt fixre eldöntsük. Alapvetően a ház eladás is felmerült. Valószínüleg valóban az lenne a legtisztább, ha eladnánk, végtörlesztenénk és csak utána mennénk külön.
2024. márc. 3. 13:25
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Amit a 12 mond, az az igazi. Ha lakni nincs szükség az ingatlanra vagy az abból befolyó teljes összegre, valóban egyszerűbb végtörleszteni. Egy Budapest vagy környéki ház árából elég kis részt tesz ki a babaváró 10 milliója.
2024. márc. 3. 13:35
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

A babaváróhoz nem értek, de egy bejelentett tartózkodási hellyel felveszik a kisgyereket az intézmények. Az állandó lakcím pedig maradhat Budapest.

Ettől függetlenül szerintem is kellemetlen helyzetbe hozhatod magad, ha a férjed lakja a házatokat, a helyedben most osztozkodnék, amíg nem kényelmesedik bele.

2024. márc. 3. 14:10
 16/22 A kérdező kommentje:
Igen, az igaz, hogy a hát értéke bőven kiteszi a babaváró összegét, jelenleg úgy 100 millió körül vannak a hasonló adottságú házak a környéken. A babaváróból még 8 millió van nekünk, mert végig törlesztettük. Ezen kívül egy 3 milliós sima lakás hitel “terheli”. Tehát alapvetően bőven ki tudjuk még szerintem belőle a büntetést is fizetni. Csak annyi munka, meg minden van a házban, mindketten sajnálnánk. De való igaz, hogy nem biztos, hogy hosszútávon kivitelezhető, jó megoldás.
2024. márc. 3. 14:44
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Címeres lúzer vagy, ha kvázi odaajándékozod a férjednek az egész ingatlant. Hogy esetleg, ha majd egyszer kihal belőle, akkor TALÁN a gyerek örökölje. Ha nem nősül újra apuka (szinte biztos hogy fog)... Most érdemes eladni, kifizetni a hitelt, aztán osztozkodni.
2024. márc. 3. 15:00
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát ilyen esetben biztos nem maradnék papíron házas.

"Csak annyi munka, meg minden van a házban, mindketten sajnálnánk"

A ragaszkodást értem. De ha a kapcsolatotokról már végleg döntöttetek, hogy vége, akkor a közös otthont is el kéne engedni.

2024. márc. 3. 15:00
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Ühüm. Szép mese. Leköltözöl a világ végére, a férjed meg lakik a házban. Véletlenül sem lesz 1-2 év múlva új párja akit majd beköltöztet és nem lesz majd új gyereke sem. 🤔

Ha most így is gondolja ő is, ez rövid időn belül változhat.

Szóval ha már elcsesztétek, akkor ne csináljatok (főleg neked) nagyobb szart, hanem fizessétek ki a büntit és menjetek külön rendesen!

2024. márc. 3. 15:48
 20/22 A kérdező kommentje:
Igen, innen nézve valóban lúzerség lenne.. azt hiszem ezt még át kell rágni néhányszor.. szerintem mi már mondenképp szétválunk. De igazatok van. Lehet jobb a Tiszta sor.
2024. márc. 3. 16:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!