Bejelenthetem másik tartózkodási címre a gyermeket?
Még házasságban élünk, de külön szeretnénk menni. Sajnos akkora lenne a babaváró büntetés, hogy papíron nem válnánk el.
De én édesanyámhoz szeretnék költözni az (ovis) korú gyerekemmel. Az apuka pedig maradna Budapesten. Nekünk Békéscsabára kellene mennünk. Szöget ütött a fejemben, hogy ilyenkor mi van ah ovodával, adókedvezménnyel, ilyesmivel.
Mivel gondolom oviba csak akkor veszik fel, ha területileg oda tartozik, ahhoz viszont be kell jelentenem őt másik városba.
Sajnos máshová nem tudnék menni az amúgy 3 éves gyerekkel, mert Csabán lenne hol laknunk, illetve munkahelyem is.
Ilyenkor mi a helyzet? Vagy kivitelezhetetlen marad?
Ha van egy parányi eszed, nem mész bele, hogy a nulláról kezded, hanem eladjátok a közös ingatlant.
Épp elég gáz, hogy házasnak kell maradnotok a hitel miatt, de ez elég gyakori jelenség.
Aztán mi lesz, ha majd a férjed gondol egyet, újra akar nősülni és vinni tovább a babavárót (ez esetben az új házasság miatt nincs büntetés), szépen az új családjávan ott éldegél a közös ingatlanban.
Ha a gyereknek szánjátok a pénzt, hajrá. A neked járó részt lekötheted neki vagy befektetheted egy kisebb értékű, de eladható, értékét tartó ingatlanba (tehát mondjuk nem a békési tanyavilágban veszel belőle egy parasztházat).
A babaváróhoz nem értek, de egy bejelentett tartózkodási hellyel felveszik a kisgyereket az intézmények. Az állandó lakcím pedig maradhat Budapest.
Ettől függetlenül szerintem is kellemetlen helyzetbe hozhatod magad, ha a férjed lakja a házatokat, a helyedben most osztozkodnék, amíg nem kényelmesedik bele.
Hát ilyen esetben biztos nem maradnék papíron házas.
"Csak annyi munka, meg minden van a házban, mindketten sajnálnánk"
A ragaszkodást értem. De ha a kapcsolatotokról már végleg döntöttetek, hogy vége, akkor a közös otthont is el kéne engedni.
Ühüm. Szép mese. Leköltözöl a világ végére, a férjed meg lakik a házban. Véletlenül sem lesz 1-2 év múlva új párja akit majd beköltöztet és nem lesz majd új gyereke sem. 🤔
Ha most így is gondolja ő is, ez rövid időn belül változhat.
Szóval ha már elcsesztétek, akkor ne csináljatok (főleg neked) nagyobb szart, hanem fizessétek ki a büntit és menjetek külön rendesen!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!