Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan lehetne a gyerekem...

Hogyan lehetne a gyerekem motiválni hogy a suliba órákon jelentkezzen?

Figyelt kérdés

Mindenből 5-s jegyeket hoz de valamiért nem jelentkezik az órákon. Elsős.

Mi lehet az oka illetve hogyan bíztathatnám itthon?

tegnap 23:51
 1/4 anonim ***** válasza:
75%
Elsoben nincs osztalyozas.
ma 00:13
 2/4 anonim ***** válasza:
78%

Meg kéne tudni, miért nem jelentkezik. Direktben rákérdezve lehet hogy nem tudja megmondani. De ha iskolásat játszotok a babáival, plüsseivel, és azt játsszátok hogy az egyik baba sose jelentkezik, majd rákérdezel hogy miért (mármint a játékbaba miért nem jelentkezik) akkor könnyen lehet hogy megmondja. Úgy könnyebb, mert kivetted a stresszfaktort a képletből ("anya/a tanító néni elégedetlen velem mert nem jelentkezem", ha így érez akkor stresszhelyzet lehet ha a jelentkezésről kérdezed).

Lehet hogy nem akarja mondani a választ ha nem 100% biztos például. Vagy stressz neki a szóbeli kérdezés és ezért nem jut eszébe semmi olyankor. Vagy millió más ok.

ma 00:16
 3/4 anonim ***** válasza:
71%

Millió oka lehet, ahogy #2 is mondta. De szerintem fontos, hogy ne erőltesd rá, ha nem akar magától jelentkezni.

Én például minden dogámat színötösre írtam minden suliban, de ha felelésre került a sor, annyira nehezemre esett egyáltalán megszólalni mások előtt, hogy sokszor leblokkolt az agyam, a vége felé meg csak simán annyit mondtam h "nem készültem" és bevállaltam az 1-est. Pedig nem voltam soha antiszociális, mindig is voltak/vannak barátaim, és ha társaság előtt kel dumálnom, azzal sincs bajom. Csak ettől a felelés/jelentkezés dologtól valahogy viszolyogtam mindig is suliban. Ha a szüleim forszírozták volna h jelentkezzek, én nem tudom, mit csináltam volna. Komoly belső konfliktus lett volna benne, az tuti, és minél jobban forszírozták volna, annál rosszabb lett volna.

A kérdés egyébként bennem az volna h számodra miért gond h nem jelentkezik a gyerek? Attól kevesebb lesz? Miért nem elég jó h 5-ösöket hoz?

ma 02:37
 4/4 A kérdező kommentje:
Azért nem jelentkezik mert tart attól hogy mi történik ha rosszat mond. De mondták a Tanárnők is meg mi is hogy semmi. Azért iskola hogyha hibásan válaszol ki lesz javítva.
ma 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!