Hogyan lehetne a gyerekem motiválni hogy a suliba órákon jelentkezzen?
Mindenből 5-s jegyeket hoz de valamiért nem jelentkezik az órákon. Elsős.
Mi lehet az oka illetve hogyan bíztathatnám itthon?
Meg kéne tudni, miért nem jelentkezik. Direktben rákérdezve lehet hogy nem tudja megmondani. De ha iskolásat játszotok a babáival, plüsseivel, és azt játsszátok hogy az egyik baba sose jelentkezik, majd rákérdezel hogy miért (mármint a játékbaba miért nem jelentkezik) akkor könnyen lehet hogy megmondja. Úgy könnyebb, mert kivetted a stresszfaktort a képletből ("anya/a tanító néni elégedetlen velem mert nem jelentkezem", ha így érez akkor stresszhelyzet lehet ha a jelentkezésről kérdezed).
Lehet hogy nem akarja mondani a választ ha nem 100% biztos például. Vagy stressz neki a szóbeli kérdezés és ezért nem jut eszébe semmi olyankor. Vagy millió más ok.
Millió oka lehet, ahogy #2 is mondta. De szerintem fontos, hogy ne erőltesd rá, ha nem akar magától jelentkezni.
Én például minden dogámat színötösre írtam minden suliban, de ha felelésre került a sor, annyira nehezemre esett egyáltalán megszólalni mások előtt, hogy sokszor leblokkolt az agyam, a vége felé meg csak simán annyit mondtam h "nem készültem" és bevállaltam az 1-est. Pedig nem voltam soha antiszociális, mindig is voltak/vannak barátaim, és ha társaság előtt kel dumálnom, azzal sincs bajom. Csak ettől a felelés/jelentkezés dologtól valahogy viszolyogtam mindig is suliban. Ha a szüleim forszírozták volna h jelentkezzek, én nem tudom, mit csináltam volna. Komoly belső konfliktus lett volna benne, az tuti, és minél jobban forszírozták volna, annál rosszabb lett volna.
A kérdés egyébként bennem az volna h számodra miért gond h nem jelentkezik a gyerek? Attól kevesebb lesz? Miért nem elég jó h 5-ösöket hoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!