Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Köteles vagyok elvinni vizsgál...

Köteles vagyok elvinni vizsgálatra a gyerekem?

Figyelt kérdés

A fiam harmadik osztályos. Matekból kevésbé jó. A tanárnője múltkor behívott, miután az egyik dolgozata 2-es lett, hogy szerinte a gyerekem diszkalkuliás és azonnal el kell küldeni vizsgálatra.

Igazából teljesen ledöbbentem. Otthon is sokat gyakorolunk, egyik családtagunk aki nagyon jó matekból ő is heti 1x segít neki. Nehezebben megy neki, nehezebben tanulja meg-látja át a dolgokat ez tény. De nem keveri a számokat. Most az írásbeli összeadást, maradékkal is kb 10 perc alatt megértette ahogy magyaráztam neki. A becslés részét - tizesre, százasra nehezebben érti meg, sokszor téveszt benne.

De én nem gondolom, hogy aki diszkalkuliás az így megoldja ezeket. Volt diszkalkuliás osztálytársam annó a suliban és max 20as számkörben tudott összeadni. Bizonyos számokat folyamatosan össze kevert. Ott derült ki neki mikor két tízes számot már nem tudott össze adni.

Na hát nálunk ilyen gondok egyáltalán nincsenek. Azért mert nehezebben tanulja meg, én is mindig nehezebben tanultam meg a matekot, mindig le voltam maradva. Inkább humán beállítottságú voltam egész életemben.

Na tehát én köteles vagyok elvinni ilyen vizsgálatra a fiam ha én a problémát nem észlelem?

A tanárnő is csak most fél év előtt állt elő ezzel mert most írtak először dolgozatot, eddig minden feladatot együtt csináltak.

jan. 26. 07:58
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
De tudja az anyagot, nehezebben tanulja csak meg. Már amit. Mert van amit otthon 5 perc alatt megold, de az iskolában nem megy neki.
jan. 26. 08:31
 12/31 anonim ***** válasza:
91%
És leesik az ujjadról az aranygyürü, ha elviszed a vizsgálatra és utána sokkal könnyebben megy neki a tanulás meg a feladatmegoldás az iskolában is????
jan. 26. 08:37
 13/31 babyboom567 ***** válasza:
91%
Ha már most harmadikban nehézségei vannak,és semmin nem változtatsz,nem viszed fejlesztésre,akkor ötödikben meg fog bukni.Hiába minden másból ötös.És nem az ő hibája lesz.Jah, és hidd el, hogy a tanárok sem lesznek elnézőek vele, mert ha te nem vagy együttműködő, akkor ők mit fárasszák magukat?Tudod hányszor nézik végig, hogy itt egy gyerek, aki különben jó képességű,valamilyen célzott fejlesztés kellene neki és ez is jobban menne,de a szülő nem partner ebben?Ő meg vívja bent a suliban a szélmalom harcot ezért.
jan. 26. 08:40
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
A szöveges feladatokat én is értettem. Sőt. Ha elmagyarázták, megértettem és használtam. Másnap meg már nem sikerült. De utána fél órával se, ha közben mással foglalkoztam már. A szorzótáblát otthon oda-vissza, keresztbe tudtam ha nekiültem. Másnap meg vittem haza a fekete pontot, mert nem ment. Nem azt jelenti, hogy hülye vagyok. A gyereked sem az, ha esetleg diszkalkuliás. Kaptam fejlesztést, nem tudtam behozni, egyszerűen nem ment. Elengedtem. Nem érettségiztem matekból, amúgy is humán beállítású vagyok. Nem mentem volna tovább olyan területre, ahova kell a matek. A fiad sem fog. És akkor mi van? Ne a "stigmától" féltsd, mert nem az. Attól féltsd, hogy hogyan éli meg a sikertelenséget és a jövendő bukásokat, ha nem cselekszel az érdekében.
jan. 26. 08:48
 15/31 anonim ***** válasza:
96%

Sosem fogom megérteni a hozzád hasonló embereket.

Te is látod, hogy a gyermeked gyengébb nehezebben megy neki a matek. Ahelyett, hogy elvinnéd, és max kap heti 1 fejlesztést, inkább homokba dúgod a fejed , szakembernek képzeled magad mert az osztálytársad rosszabb volt.. 🤦 ez nem így működik.

Rengeteg gyereket 3.osztályban küldenek el felülvizsgálatra, mert

addigra kezd csak kibújni, hogy

gyengébben megy valami.

Inkább vidd el totál feleslegesen, mint később még nehezebben menjen neki.

jan. 26. 09:03
 16/31 anonim ***** válasza:
92%
Nyilván nem vagy köteles, de miért ne vinnéd? Max. kiderül, hogy neked van igazad és csak nehezebben megy neki, ha meg az derül ki, hogy gond van kap megfelelő segítséget. Miért dugnád homokba a fejedet?
jan. 26. 09:53
 17/31 anonim ***** válasza:
28%

Én elvinném csakhogy megnézzék,lehet nincs is gond. De hogy kiderüljön,plusz a tanárnő pici lelke is megnyugodjon.

Viszont 13-as,nem általános amit írsz azért. Nekem világ életembe a suliba nem ment a matek,még általánosba sem. Gimibe meg már letojtam,de azért a tanár is hibás,a nagy tanítási módszer amit átad,mert amikor jó helyettes tanárom volt,4-es voltam és megértettem. Volt,hogy leültem otthon,de nem ment,ráhagytam. Ehhez képest felnőttként reál szakot választottam,matek kémia számolások ezerrel és leültem egyedül áttanulni újra mindent,újra érettségiztem belőle és konkrétan minden is ment,megy. Olyan dolgokat egyből megértettem/értek,amit korábban sose gondoltam. Pedig annyiszor elgondolkoztam,hogy biztos diszes vagyok. :D Te már elkönyveltél volna annak gyerekként. :) Diszes felnőttként sem érti meg.

jan. 26. 10:05
 18/31 anonim ***** válasza:
92%

15# ez a hozzáállás is annyira tipikus, hogy otthon tudja, ha én magyarázom, tudja... Aki tudja az anyagot, az tudja az iskolában is, meg a villamoson is.

Diszesnek lenni sem stigma már, kap fejlesztést és megkíméled egy csomó kudarctól. Ez miért olyan rossz?

Amúgy sem biztos, hogy megállapítják nála.

jan. 26. 11:08
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem viszed el csak a gyermekeddel cseszel ki. Nem értem miért esik nehezedre elvinni egy sima vizsgálatra.

A gyermekednek segítesz vele ha kiderülne hogy bármi van. Így meg ha nem viszed a későbbiekben rosszabb lesz neki. Főleg felsőben, középiskolában.

jan. 26. 11:08
 20/31 NTBS ***** válasza:
97%
Vidd el és mindenki jól jár.
jan. 26. 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!