Ki küldte el a gyereketeket hiperaktivitás vizsgálatra?
Szia!
Én magamtól indultam meg a pedagógiai szakszolgálathoz mindkét gyermekem esetében ( 7,5 és 5 évesek) , igaz nálunk nem csak az adhd áll fenn. A pedagógiai szakszolgálat is megerősítették az adhd gyanút és tovább irányított a gyermek pszichiátriára. Nagy nehezen sikerült elérnem őket, sajnos nyár eleje óta vagyunk a várólistán! 2 hete hívtak a pszichiátriáról, miután a háziorvosunk megpróbálta megsürgetni a bejutást, hogy sajnos még mindig nagyon sokan vannak előttünk.. Időközben az elsős lányunknak az iskolába tudtam intézni pszichológust, ő újfent megerősítette a gyanút.
Igaz,hogy nem hiperaktivitás, hanem autizmus miatt, de magamtól vittem 20 hónapos korában már a lányom Szakértői Bizottsághoz.
Teljesen egyértelmű volt,hogy autista. Kapott is millió fejlesztést a vizsgálat után.
Az ovit is megkérheted, hogy segítsen. Ők felveszik a területileg illetékes szakszolgálattal a kapcsolatot. A pedagógiai szakszolgálat pedig felhív vagy kiértesít időpont ügyileg.
Vagy magadtóp felhívod a területileg illetékes pedszolgálatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!