A gyerekem osztályfőnöke nem megfelelően végzi a dolgát?
A minap került be 2 jegy a krétába. Egy jeggyel rosszabb mint a többi. Utána néztem, hogy témazáró írásbeli dolgozat mind a kettő, így dupla jegynek is számít.
A lányom harmadikos. Az osztályfőnök tanítja ezt a két tantárgyat is. Egyik tantárgyból se volt írásos nyoma annak, hogy témazáró dolgozatot fognak írni. Ha tudok róla, természetesen felkészülünk rendesen mind a kettőre. Ha jól tudom jogszabály is van erre, hogy a tanár egy héttel előtte köteles bejelenteni a témazáró dolgozatot és előtte összefoglaló gyakorlást is végeznek. Füzetben, könyvben ennek semmi nyoma nem volt.
Az meg nem életbiztosítás, hogy a 8 éves gyerekeknek szóban elmondja, mert 5 perc múlva elfelejtik.
Beszélhetek vele emiatt, hogy a jövőben erre figyeljen már oda?
#60!Itt te ülsz fordítva a lovon. A gyermeked SAJÁTOS nevelési igényű. Vagyis nem azt nem tudja megadni neki a tanár, amit a többi gyereknek, hanem azt a különleges bánásmódot, ami a szakértői vélemény szerint megilleti. Azért, mert NEM TANULTA és nincs benne a munkaköri leírásában, ha nem gyógypedagógus. Mintha számonkérnéd a buszsofőrt, hogy miért nem vezet repülőt. Az is jármű. Igen, ha olyan pedagógust szeretnél, aki "ért" gyermeked sajátos nevelési igényéhez, akkor annak megfelelő iskolába írasd, ne normál befogadó iskolába.
"Nekik is vannak adminisztratív kötelességeik. Az egyik pl. az, hogy a témazárót 1 héttel előbb be kell jelenteni."
Tudod, mi a különbség a bejelentés és a Krétába beírás között, vagy neked is szükséged van szövegértésből korrepetálásra?
Sajnos nem sok mindent tehetsz, mert tanárhiány van. Ha nem gyújtják fel asz iskolát, senki sem fog szólni nekik, nehogy lelépjenek.
Ha az a szabály, hogy 1 héttel előtte be kell jelenteni, akkor írja be a Krétába. Annyira nem bonyolult és nem is időigényes. Csak sz@rnak bele.
Mi külföldön élünk, itt előre bejelentik a számonkérést, sőt az is, hogy hol tartanak az anyagban, mit fognak tanulni a következő héten, esetleg 2 hétben. Így péntekenként 5 perc olvasással képben vagyok, hogy kb hol tart a gyerek es mire kehet számítani a következő 1-2 hétben. Igaz itt az iskolának nem az a célja, hogy szívassa a gyereket, hagy tanulja meg, milyen sz@r az élet, és toljon ki jól a szülővel azzal, hogy rátolja a gyerekkel való együtt tanulást.
Én kiàlltam a tanárok mellett, mert oké, hogy a miénk tanításban szr, de rendet tartott, leadta az anyagot egy rakàs béna tanulónak mindenféle bajjal, úgy, hogy nincs váltótàrsa, túlterhelt nyugdíj előtt álló néni. Minden elismerésem neki, de ettől még tudom, hogy mások jobban tanítanak nàla és sokan teljesítik a követelményeket.
Hiába vagyok lepontozva, nálunk ez van, nézz bele a krétánkba. Havi 1 , főtàrgyból max 2 jegy, abból is ilyen kamuk, hogy “órai munka”. Semmi súlyozás, mind 100%, az is ami témazáró.
Tudom, hogy normális suliban ez hihetetlen, a miénk szr iskola, ez a megszokott.
Nálunk volt ebből gond. Én úgy hallottam, hogy TZ-t be kell írniuk 1 héttel előtte.
Nálunk szóltak is érte a tanárnak.
Több hét anyagát azért nem nézik át a gyerekek mindig.
Itt mindenki hű de okos és szuper, de azért a TZ-re külön kell készülni. Össze is foglalnak előtte, nyoma van a fúzetben, órarendben is látszik nálunk a krétán ha összefoglaló óra van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!