Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » 6.osztályos gyerekednek...

6.osztályos gyerekednek mennyi Verstanulás van feladva? A Walesi bárdokat végig meg kellett tanulnia. Most a Toldit veszik,azt is folyamat adják fel nekik. Hány versszakot szoktak ebből feladni?

Figyelt kérdés

Már nagyon szenved a gyerek, sok hétvége ráment már a verstanulásra - szülőként is nagyon unom már.

Saját iskolás éveimből ez a sok verstanulás nem rémlik.

Ez most általános?

Ebben a tanévben 6 jegye van már a versekből - két hónapban 2x is felelt. Ez azt jelenti, hogy két hetente kellett verset tanulni hétvégén. Soknak tűnik.

jan. 13. 17:14
1 2 3 4
 31/38 Dinnye2 válasza:
66%

Én mindig is szerettem a verseket, de ez nyilvánvalóan szubjektív. 6.ban tényleg sok verset kell tanulni, de sajnos nincs mit tenni, a tanár sem tud mit csinálni. Inkább csak jófej, hogy részletekben adja fel. De a jó oldalát nézve a verstanulás nagyon szuper mindenféle memória meg ilyesmi fejlesztő feladatnak is.

Szóval kitartás, próbáljátok meg élvezni!

jan. 15. 22:21
 32/38 anonim ***** válasza:
88%
Nyugdíjas vagyok, de a Toldi előénekét, és az 1. éneket még ma is elmondom. Ugyanígy a Walesi bárdokat is. Mi rengeteg memoritert tanultunk anno, szinte minden ismertebb verset (Petőfi, Arany, Ady, József Attila stb.) meg kellett tanulnunk. Nem mondom, hogy imádtam magát a tanulást, de napi két-három versszakot adtak fel, az viszonylag könnyen elsajátítható volt. Ezeket az általad sorolt verseket a gyerekeim és az unokáim is tanulták, nekik is könyv nélkül kellett tudniuk. Nekünk, annak idején még szövegrészleteket is feladtak szó szerint megtanulni, sőt, oroszból és angolból teljes olvasmányokat (brrr.) No azt már szinte magolni kellett, azt nem szerettem.
jan. 16. 12:36
 33/38 anonim ***** válasza:
87%
Az idegen nyelven való magolás is sokat tud segíteni, így rögzülnek a nyelvtani szerkezetek. :) Nem fog belehalni a gyerek egy kis verstanulásba. Egyedül az emlékezeted nem tudja elvenni senki, minden mást igen, ezért nagyon fontos eddzük az agyunkat, és nem csak az egyetemig, hanem utána is!
jan. 16. 14:06
 34/38 anonim ***** válasza:
17%
16 vagyok. Sohasem tanultam meg egyiket sem. Inkább 1est kaptam mert egyszerűen nem tudtam megjegyezni 3+ versszakot, és a szavak és a nyelvezet is nagyon nehéz volt mindig. Verset tanulni mindig utáltam, nem voltam jó benne, és nagyon ritkán csináltam. Bár, az vicces hogy hobbi szinten verseket írok angolul :)
jan. 21. 18:15
 35/38 anonim ***** válasza:
64%
Mennyire ostoba lehet a gyereked...
febr. 8. 23:34
 36/38 anonim ***** válasza:
71%
Nem tudom írtam-e, de az egyik előző sulinkban minden héten feladtak egy verset elsőtől és 4 soros versszakokból volt vagy 6-7. A második sulijában semmit sem kellett tanulni, a harmadikban 3 havonta egy rövidet. Ez a két suli gyenge volt és az osztály kb tanakos szinten állt, nem feltétlen a gyerekek képességei miatt, egyszerűen nem érdekelte a tanárt, hogy belehúzzon. Most 3. osztályos, új suliban 6 soros versszakokból5-6 szavas sorokkal 6-ot kell megtanulni 5 nap alatt, itt kéthetente van verstanulás. Ne akarj olyan helyre menni a gyerekkel, ahol nem várnak tőle erőfeszítést az oktatásban, teljesen korrekt, hogy 6. osztályban meg kell tanulnia, a verszakok rövidek, a sorok méginkább. Gondolom nem egy hetet adtak rá, ráadásul olyan szépen rímel és mondatja magát, rövidek a sorok és emlékszik rá az ember évek múltán is. Sosem értettem, miért nem akarják a szülők, hogy a gyermekük tudjon, hiszen az emlékezet jó, ha fejlődik, dolgozik, főleg idős korban lesz haszna, ráadásul megszeretheti a szavalást.
febr. 9. 05:16
 37/38 anonim ***** válasza:
38%
Lányom gimis, semmit nem adnak fel nekik. Gyenge suli mondjuk. De általánsba is csak 1verszakot kértek a toldi minden fejezetéből. A himnuszt adták még fel de arra mindenki 1est kapott.
okt. 9. 06:29
 38/38 anonim ***** válasza:
48%
Na, ez már gáz, utolsó, hogy a mai gyerekek még a Himnuszt sem képesek megtanulni. Az általunk annyit szidott Amerikaiak már az óvodában minden gyerekbe belesulykolják a Himnuszukat, és a hazafiságot. Szomorú, hogy mi itt tartunk 2024-ben...
okt. 9. 09:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!