Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » 6.osztályos gyerekednek...

6.osztályos gyerekednek mennyi Verstanulás van feladva? A Walesi bárdokat végig meg kellett tanulnia. Most a Toldit veszik,azt is folyamat adják fel nekik. Hány versszakot szoktak ebből feladni?

Figyelt kérdés

Már nagyon szenved a gyerek, sok hétvége ráment már a verstanulásra - szülőként is nagyon unom már.

Saját iskolás éveimből ez a sok verstanulás nem rémlik.

Ez most általános?

Ebben a tanévben 6 jegye van már a versekből - két hónapban 2x is felelt. Ez azt jelenti, hogy két hetente kellett verset tanulni hétvégén. Soknak tűnik.

jan. 13. 17:14
1 2 3 4
 21/38 Andi80018 ***** válasza:
29%
Ja, igen, én is azon a véleményen vagyok, inkább fogalmazzanak, mint verset tanuljanak.
jan. 14. 09:58
 22/38 anonim ***** válasza:
97%

Ezeket nekem is meg kellett tanulni 20 éve, mai napig tudom. Meg még egy csomó másikat, pl a Mátyás anyja ugrik még be ami hosszabb volt, vagy a János Vizétből hosszabb részeket. A Toldiból is több részlet kellett, pl az álmos pillangós rész amire még emlékszem fejből. Azért nem olyan nehéz hogy az egész hévége rámenjen ha legalább átlagos képességű a gyerek.

Ettől még amit írsz igaz, az oktatás jelenleg egy kalap szar, de ennek semmi köze a te problémádhoz. Ezeket a verseket mindig meg kellett tanluni, és igen, mellette fogalmazni, szöveget elemezni is. És megugrotta mindenki a feladatot. Aki nem az meg tanult szakmát érettségi helyett. Ha a gyereked amúgy jó tanuló, akkor max benyel pár egyest a memoriterekért. Majd kijavítja fogalmazással ha az megy. De ne az iskolát szidd már amiért a tiéd gyengébb valamiben ami mindig is követelmény volt. Ez van.

jan. 14. 13:21
 23/38 anonim ***** válasza:
79%
Az meg a te döntésed ha kéttannyelvűbe írattad. Gondolom tudtad hogy sokkal nehezebb lesz mimt egy átlag gimi. Hiszen nem úgy megy hogy a plusz nyelvi órákért cserébe más tárgyakból kevesebb lesz a tananyag (pl magyarból amit itt elvárnál.) Ha az ép eszét félted akkor keress neki sima gimnáziumot inkább. A kéttannyelvű tényleg csak a legjobb képességűeknek megy túlhajszoltság nélkül.
jan. 14. 13:31
 24/38 anonim ***** válasza:
81%

Hagyjuk már a marhaságot! Régen is ennyit kellett tanulni. Ott a Szózat, a Himnusz, a Toldi, a Walesi bárdok stb. Nyárra X kötelező olvasmány, az Egri csillagok (utáltam), a Pál utcai fiúk meg még egy halom marhaság. Minden délután és minden hétvégén tanulni kellett.

És igen, régen is egy kalap szar volt az oktatás. Nekem pl a fizika és a kémia is totál felesleges volt, utáltam is, kínlódva is tanultam, de muszáj volt. A mai napig nem emlékszem semmire belőle és soha nem is használom. Ahogy a térfogatszámítást sem. :D

A verstanulás az irodalom, nyelvtanórán tanulják a helyesírást meg a szabályokat is. Plusz ugye majd kell esszéket is írni irodalomból, ennél csak durvább lesz.

Ha meg ennyire megterhelő ez neked, akkor suli után gondolom létezik még korrepetálás, bent kell maradni.

Nekem pl a törit nem fogta soha az agyam, baromira nem érdekelt és utáltam is. Pláne az évszámokat bemagolni. Így maradt az, hogy minden hétvégén szenvedve magoltam be.

jan. 14. 13:34
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Nálam pont a Toldiból kérdeztek egy éneket mikor felvételiztem középiskolába ~25 éve. Ennyire alap resze volt már akkor is a tananyagnak.
jan. 14. 14:03
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Tegnap láttam ezt a kérdést, erre ma a Facebook feldobta ezt a cikket:

[link]

jan. 15. 13:49
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Én imádtam a walesi bárdokat. Hallgassa meg Koncz Zsuzsától, úgy mindjárt könnyebb lesz.

[link]

jan. 15. 20:47
 28/38 anonim ***** válasza:
81%

Nekünk csak a Walesi bárdokat kellett, a Toldiból csak az első pár versszakot. Habár egyik se valami nehéz, azt hiszem talán egy óra alatt meg volt az egész :D

Később mégnehezebb lesz, nekünk most egy balladát és 4 ballada elemzését kellett megtanulni nem egész egy hét alatt, pedig még csak nem is gimibe járok, hanem technikumba. Mellette meg nyilván minden más tantárgyból is ugyanez az elvárás :D

jan. 15. 20:56
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Ez most jött velem szembe:

[link]

jan. 15. 21:49
 30/38 anonim ***** válasza:
72%
Most látom, hogy a 26os megelőzött...😄🙈
jan. 15. 21:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!