6.osztályos gyerekednek mennyi Verstanulás van feladva? A Walesi bárdokat végig meg kellett tanulnia. Most a Toldit veszik,azt is folyamat adják fel nekik. Hány versszakot szoktak ebből feladni?
Már nagyon szenved a gyerek, sok hétvége ráment már a verstanulásra - szülőként is nagyon unom már.
Saját iskolás éveimből ez a sok verstanulás nem rémlik.
Ez most általános?
Ebben a tanévben 6 jegye van már a versekből - két hónapban 2x is felelt. Ez azt jelenti, hogy két hetente kellett verset tanulni hétvégén. Soknak tűnik.
Sajnos a memóriája kellőképpen fejleszve van idegen nyelvű tantárgyakkal is.
Annyira le vannak terhelve, hogy én már az ép eszünket féltem, de köszi az építő jellegű hozzászólást.
Azért kérdezem amúgy, mert szivatásnak érzem. Van egy-két ismerősünk és se a Walesi bárdokat nem kellett végig megtanulniuk- se a Toldiból ennyi versszakot nem adtak fel. Nincs erre valami előírás, hogy országosan mennyit kell ezekből a versekből számonkérni?
A walesi bárdok című verset még nekem is végig kellett,pedig már 40 éves vagyok.
Nagyon jó memória-fejlesztő.
Tegye csak le a telefont,vagy ami a kezében van,és tanulja.
Fel lehet venni diktafonra,telefonra,ha az segít. Ha nehezen tanul verset.
Még egy tipp: nagyon sokszor olvassa el a verset elejétől a végéig, mielőtt a tanulásba belekezd. Így már lesz fogalma a vers tartalmáról. Könnyíti a tanulást.
Azért ilyenekre, mint a Walesi bárdok vagy a Toldi, ne panaszkodjunk. Évtizedek múlva is fog rájuk emlékezni, idézni is fog tudni belőlük. És nem baj, mert ezek az általános műveltség részei.
Nekünk is meg kellett tanulni a teljes Walesi bárdokat és valamennyit a Toldiból is. És tényleg fejleszti a memóriát a verstanulás.
Ha idegen nyelveket magoltatással tanítanak, az más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!