Lehet belőle még másodikas ebben a suliban vagy ,hogy ilyen rossz lett az "egyszerű" alap inkább vigyem másik iskolába?
Hogy érted, hogy ismétel? Most másodszorra elsős?
EGYMI-be semmiképpen ne vidd, egyáltalán nem oda való. Én is tanító vagyok, de már csak magántanárként dolgozom. Volt egy enyhén értelmi fogyatékos tanítványom, EGYMI-ben kezdett. Az osztályában többségében középsúlyos sérültek voltak, így év végéig kb.3 betűt tanultak! Tényleg ezt akarod? Inkább fogadj mellé segítséget, ha megteheted és normál suliban legyen közepes tanuló. Ne akard elszúrni az életét!
Tanítványomat egyébként 1 év után normál suliba vittük, ott ismételte az elsőt. Alsóban úgy volt négyes-ötöst, hogy differenciálni se kellett, ugyanazt teljesítette, mint a többiek. Felsőtől kapott könnyítést és akkor úgy volt jó tanuló. Végig jártam hozzá heti kétszer, de sikeresen befejezte az általánost, most szakmát tanul.
Sokan azt gondolják, sajnos pedagógusok is, tapasztaltam, hogyha a gyereknek van valami tanulási nehézsége, akkor menjen a kisegítőbe. De ez nem így működik. A kisegítő iskola (ma már nem így hívják egyébként) leginkább gyermekmegőrzőként működik a súlyosan fogyatékos gyermekeknek, hogy a szülők legalább addig, amíg a gyerek tanköteles, tudjanak dolgozni. Vannak persze itt is fokozatok, de leginkább olyasmiket tanulnak, hogy önellátás, valami kis házimunka. Tehát nem fogják pl. egy diszlexiás gyereknek megtanítani más módszerekkel az írás-olvasást, sajnos ilyen iskola jelenleg Magyarországon nem létezik.
Szóval ha megvannak az alapok, akkor maradjon normál általános iskolában, ha elvégzi a 8 általános akkor tanulhat szakmát, nem kell mindenkinek diploma. De ha nem végzi el a 8 elemit, akkor élete végéig a szüleinek kell eltartani.
#12! Ez így van, de fogadd el, hogy nem lesz éltanuló, viszont elsajátíthat annyi tudást, amennyire képes. EGYMI-ben erre lehetősége se lenne. Hiába lenne ötös tanuló, a valós tudása nyolcadik végére egy negyedikesnek megfelelő lenne, ami semmire se elég. Nem tudna továbbtanulni, hanem mehetne egy "gyermekmegőrzőbe." Papíron ott is tanulnak szakmát, de valójában nem, mert azok az "iskolák" értelmi sérültekre vannak szabva. Annyit várnak el, amennyire ők képesek, nem annyit, amennyire a te gyereked lenne.
esetleg járja újra az elsőt
nálunk ez nagyon sokat segített
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!