Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Iskolában miért butul a gyerekem?

Iskolában miért butul a gyerekem?

Figyelt kérdés

Korábban, amíg otthon voltunk aztán bölcsis, ovis volt, sokat tudtam vele mondókázni, úszni járni, szocializálni, tornazgatni mondókára, addig a gyermekem egy összeszedett jó képességű gyerek volt, pl. Az anyáknapi karácsonyi műsorokban szinte legelőlre tették ki, teljesen végigmutogatta mondta a verseket, és nagyon élte is az egészet.

Iskolában kezdtük az írást olvasást, (oviban csak elő lett készítve pl ceruzatartás, hullámvonalak, cikkcakk vonalak a nagyobb méretektől pl járdakréta", zsírkrétázástol kezdve az egyre kisebb formákig papíron ceruzával.

Mindent ügyesen elsajáított.

Az első 2.osztályt jól vette.

Majd másik munkám lett és kb estére esünk csak haza kb 5-fél6 ra, a házit is kapkodva kell befejezni és gyorsan vacsi alvás mert 5 kor kelünk.

Azóta szinte csak az iskola "kezében" van a gyerekem.

A szocializáltsága romlik, vannak magatartás problémák, egy verset memorizálnia talán 2szer tovább tart neki mjnt korábban ovisan, az írásképe fokoaztosan romlik, ma már kezd olvashatatlan is lenni.

Olyan, mintha a sulival és évekkel egyre rosszabb lenne a teljesítménye meg a képességei is.

Hogy lehet az hogy valaki első 2.osztályban szépen ír, 3.4.ben meg elkezd olvashatatlanul írni?

Vagy oviban kapásbol visszamond hosszabb verseket mondókákat is, suliban meg nyögvenyelve magol be egy verset és rengetegszer kell ismételni, mire tudja.

Random csináltam egy "tesztet" is vele.

Oviban ha mondtam neki 5 szót pl sárkány kemence papír hajó gázkazán

Vissza tudta ismételni helyesen a megfelelő sorrendben.

Ma 8.5 évesen ez nem megy neki.

Mire véljem ezt?

2023. nov. 23. 08:33
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
20%

#30! Te hol élsz? Elsőben tanuljak az összes kis -és nagybetűt, nem csak párat. Másodikban meg nem bébikönnyű szavakat írnak az ismert betűkből, mivel mindent ismernek. Szintén ekkor jön be a nyelvtan. Ekkor tanulnak először a szótőről és a toldalékról, nem harmadikban. Ekkor tanulják a mássalhangzó-törvényeket, csak nem nevezik meg. El tudod te képzelni, milyen nehéz megjegyezni, hogy egy csomó szónak hogy tér el a leírása a kiejtéstől? Úgy, hogy akkor még nincs meg az erre vonatkozó elméleti háttér, az ötödikben jön. Környezetismeret meg első osztálytól van.

Te valami speciális iskoláról írtál?🤔

2023. nov. 24. 10:06
 32/33 anonim ***** válasza:
5%

Nem, és pont rossz emberre ontod a butaságot, 4 sulira látok rá, ebből csak egy “rossz”, ott is átcsúszott pár betű másodikra, a többiben elsőben csak kisbetűk vannak a meixner miatt. Az egyik versenyistálló suli.

Elsőben a legtöbb helyen meixner van(értelmiségi helyeken), a nagybetűk át szoktak csúszni másodikra, és csak átírják pirossal a kisbetűket. Másodikban mint a villám végigveszik a nagybetűket és párszavas mondatokat írnak összesen. Most meg már formálisabb szöveget diktálnak, ahelyett, hogy hétköznapi összetett mondatok lennének.

Nem tanulnak ilyesmit másodikban, nem tudom honnan veszed, szótő+toldalék harmadikos anyag! Nyiss már ki egy NATos könyvet, iskolában dolgozom, plusz a gyerekemmel tanulok első óta, plusz segítek másokat korrepetálni. Hosszú-rövid magán és mássalhangzó, meg j-ly volt csak másodikban, meg talán a rokonértelmű szavak. Egyáltalán nem nehéz, rohadt egyszerű(azoknak akiket én ismerek;). Több terhelést elbírtak volna. Hasonulásoknak a közelében nem jártak. Én végigveszem az alsós anyagot egy rakás gyerekkel, és mellé a mozaikosokból is tanulok az enyémmel suli után, még abban sem volt.

2023. nov. 24. 11:04
 33/33 anonim ***** válasza:
91%

Ok., már rájöttem, te az okoskodó pedasszisztens vagy. Nincs több kérdésem.

Így van, a Meixnernél nyújtott betűtanítás van, de egyáltalán nincs a legtöbb helyen az a módszer sajnos.

Nem tanulnak ilyesmit másodikban, nem tudom honnan veszed, szótő+toldalék harmadikos anyag! "Nyiss már ki egy NATos könyvet, iskolában dolgozom, plusz a gyerekemmel tanulok első óta, plusz segítek másokat korrepetálni."

Onnan veszem, hogy pedagógus vagyok, tudom, mit tanítok 😉

Valószínűleg fel se ismered a hasonulásokat, azt se tudod, mi az, de attól még másodikban van.

2023. nov. 24. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!