Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ezekre az iskolában történtekr...

Ezekre az iskolában történtekre mit szólnátok?

Figyelt kérdés

Elsős a kislányom. Már első nap írt egy szülő, hogy a lányom elkérte az ő lánya péksüteményét és, hogy ő ezért nagyon haragszik, mert nem ezért vette. Lányom azt mondta, hogy a kislány kinálgatta neki, mert nem volt éhes, persze utána elbeszélgettem vele, hogy ne kerje el.

Tegnap ír egy másik anyuka, hogy az ő gyerekét meglökte meg rá dobta a homokot és ő ma reggel megy a tanárhoz, mert ez így nem mehet stb. Én reggel beszéltem a tanárral azt mondta mindenki dobálta mindenkire, csak játszanak, ekkor is mondtam neki ezt ne csinálja többet meg a tanár is mondta.

Ti az ilyesmire mit szólnátok, irnátok egyből az anyjának vagy csak én látom rosszul, hogy nem nagy dolgok? Én kicsit fel vagyok háborodva, hogy ilyen apróságokkal irogatnak. Azt hozzá teszem, hogy egyik se dolgozik, gondolom nincs nagyobb problémájuk ettől. Nekem napi 8 órás munka után nem hiányoznak ilyen hülyeségek.

#Gyerek, iskola, elsős,
2023. szept. 6. 08:41
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Leszidom mindig természetesen meg nekem is baromi kellemetlen már ez az egész, de akkor is ettől rosszul vagyok, hogy facebookon irogatnak, mikor szembe jön velem meg nem szól semmit.
2023. okt. 9. 19:53
 22/34 anonim ***** válasza:

Kérdező, én írtam #16 és #18 reagálásokat, ui. több héttel az indulás után fedeztem fel a kérdést és azt gondoltam, már nem releváns, így nem érdemes leírnom a véleményemet.

Hát sajnos még releváns...

Szóval én a helyedben minden ilyen FB-üzenetre azt írnám vissza, hogy a gyerekem iskolai viselkedéséről kizárólag a gyerekem tanítóival (elsősorban az osztályfőnökével) vagyok hajlandó kommunikálni.

Ennek üzenete (reményeim szerint) a következő lenne:

1. Ha a gyerekem bántotta az ő gyerekét, akkor a gyereke jelezze ezt a tanerőnek. A tanerő nem apja-anyja egyik félnek sem, és valószínűleg a sokadik cicaharcot szemléli már kisgyerekek között, így objektívebben ítélheti meg és jobban a helyén tudja kezelni az efféle konfliktusokat, mint a szükségképpen elfogult szülő.

2. Én otthonról nem tudom fegyelmezni napközben a gyerekemet. Akinek ott fegyelmeznie kell, az a jelen levő tanerő. Amennyiben ő annyira súlyosnak értékeli a helyzetet, hogy a szóbeli szidáson kívül valami egyebet is tesz (pl. ad egy fekete pontot a viselkedésére, ír a szülőnek, netán behívatja elbeszélgetésre), akkor arról nyilván értesülök, a gyerekkel megbeszélem, ill. a tanerővel közösen megbeszélhetjük, mi a probléma a gyerekem viselkedésével. Őt kompetensnek tartom ebben, de a másik szülőt, bocsánat, de nagyon nem! Sem arról nem vagyok meggyőződve, hogy úgy történt, ahogyan a gyereke neki előadta, sem arról, hogy annak nem volt előzménye. Értelemszerűen nekem nincs jogom és lehetőségem az ő gyerekét megkérdezni, hogy szerinte mi történt, majd szembesíteni a két gyereket, hogyha komoly eltérés van az általuk előadott történetekben. Mellesleg: ha az ő gyerekét látom hazugnak vagy provokatőrnek, akkor sincs jogom lecseszni, mert az viszont nem az én kompetenciám, hanem a tanítóé.

Csöppet sem biztos, hogy az efféle, EQ-ban és IQ-ba általában nem túl gazdag szülő ezt a gondolatsort gondolja végig, de annyi talán leesik neki, hogy én az őtőle érkező FB-üzenetek alapján nem fogom leszidni a gyerekemet, amíg a tanítótól nem érkezik ezzel összhangban levő jelzés. Úgyhogy kár is írnia nekem.

Még egy megjegyzés a kérdezőnek.

Annyit talán megér a dolog, hogy kérj egy időpontot az osztályfőnöktől. Mondd el neki őszintén, hogy te kaptál X-től, Y-tól ilyen üzeneteket, de őtőle (a tanítótól) nem. Mondd el azt is, amikor a te gyerekedet bántották, mondd el azt is, amikor provokálták, mindent mondj el neki.

És kérdezd meg őszintén, hogy ő hogyan látja a gyereked viselkedését. Ha ő valamit konkrétan kifogásol, azon gondolkodj el, ill. beszélgess el róla a gyerekeddel. De lehet, hogy 100%-ig neked fog igazat adni. Az meg jó megerősítés lenne neked.

Hát én ezt tenném a helyedben.

2023. okt. 9. 21:55
 23/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm 22-es válaszoló, én is teljesen így gondolom meg aki normális az is így gondolkodik szerintem.
2023. okt. 10. 19:12
 24/34 A kérdező kommentje:

Olvassa még ezt itt valaki?

Már meg tegnap este 10-kor írt az anyuka, hogy a gyerekem az övének valami csúnya mondókát tanított és ez volt az utolsó húzásunk, konkrétan fenyegetett már. Ráadásul ezt a verset már én is hallottam, már óvodás korában elmondta a lányom, hogy xy mondta neki, szóval most ráadásul úgy magyarázott, hogy nem is az én gyerekem a hibás. Meg elkezdte osztani az észt, hogy mi nem foglalkozunk a gyerekkel stb. Meg is írtam neki,hogy nem az én lányom találta ezt a verset ki, de már nem tudtam olyan szépen beszélni vele mint eddig. Szóval már negyedjére írt ez a kedves anyuka. Ti letiltanátok vagy mit tennétek, mert már az idegeimmel játszik? Ja és még azt is írta, hogy több anyukának megmondta már a magáét, magyarul nem csak engem "zaklat". Az bánt, hogy 8 évig együtt járnak a gyerekeink, olyan kellemetlen így letiltani, de egyszerűen nem tudom, hogy másképp kezelni ezt a nőt. Mikor lát meg sose szól semmit, csak írogatni tud. Hajnalba tudtam elaludni annyira felhúzott.

2023. nov. 19. 20:19
 25/34 anonim ***** válasza:
🤦🤦nehéz lenne amúgy pattogas helyett elmondani a lányomnak,hogy nem szabad csúnya verseket szavalni az iskolában?
2023. nov. 19. 20:29
 26/34 anonim ***** válasza:
*Lanyodnak
2023. nov. 19. 20:37
 27/34 A kérdező kommentje:
Most írtam, hogy nem az én gyerekem mondta az övének, csak azt hitte az enyém volt. Már mikor ovis korában mondta ezt itthon akkor letoltam érte, azóta nem is mondta
2023. nov. 19. 20:51
 28/34 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Valószínűleg az idegességtől, félreérthetően fogalmaztál a 24-es kommentedben.

Szóval az az anyuka azt írta, hogy a te gyereked mondta azt a csúnya mondókát, a te gyereked pedig állította, hogy nem ő volt, esetleg tudta is, hogy kivel keverte össze őt az az anyuka?

Mindegy, ha nekem fenyegetőzne, akkor letiltanám. Nem érdekel senki baromsága. A gyerekem viselkedésével kapcsolatos problémákat jelezzék az ofőnek. Az ofővel azóta beszéltél? #22-es vagyok, én javasoltam ezt annak idején.

2023. nov. 19. 23:26
 29/34 A kérdező kommentje:

Beszéltem az ofővel, de ezek a dolgok közül azt mondta, hogy semmit nem látott.

Igen, a lányom egyből mondta, hogy ki mondogatja ezt a verset mindenkinek, csak ez a nő automatikusan azt hitte megint az én lányom volt a múltkoriak miatt.

2023. nov. 20. 06:46
 30/34 anonim ***** válasza:

Oké, akkor a lány egyiket sem tartotta akkora ügynek, hogy szóljon az osztályfőnöknek. Ha nem szólt, akkor nincs ügy.

A balhézó anyukát meg le kell tiltani.

2023. nov. 20. 07:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!