Mi a véleményetek a történtekről?
Ma a kisfiam reggel az oviba érve kijelentette, hogy fáj a hasa menjünk orvoshoz.Felöltöztettem, bementünk a boltba de akkor már láttam, hogy nincs hasfájás.
Itthon kikérdeztem óvatosan, hogy mi a baj.Elmondta, hogy a nagycsoportos fiúk bántották( a kisfiam 5 éves középsős).
Bementem délután beszélni az óvónővel, aki kinevetett.Azt mondta szó sincs ilyenről, ő tudna róla, csak nem volt kedve a kisfiamnak oviba menni.
De kérdem én akkor itthon még miért nem mondta, hogy ne menjünk?Olyan kedvvel ment vitte a kedvenc játékát, tervezte, hogy majd kivel játszik.
Nagyon mérges vagyok!!
Szerintetek mit csináljak?
Ez óriási tévedés, az ovónő/tanárnő legtöbb esetben nem tud az ilyen dolgokról.
Szerintem nem túl "nagy baj", ha ez az első, de szerintem ha még többször is ilyen történik, a kedves ovónőnek igenis TUDNIA kell majd róla és cselekedni
Egy 5 éves gyerek már konfabulálhat, lehet, hogy füllentett egy kicsit. A konfabulálásban, ebben a korban, nincs semmi rossz.
Te ismered az óvónőit. Mindig odafigyelnek a gyerekekre, vagy néha pletyiznek egy kicsit? Ez az első ilyen eset, mióta a fiad óvódás? Én nem verném nagy dobra a dolgot.
Szerintem nem kell ebből ügyet csinálni. Ilyen volt van lesz. A gyereket nem lehet megvédeni mindentől. Az enyém vegyesbe jár tudom miről beszélek. 3 évesek a 6-7 évesekkel. Vannak konfliktusok időnként, de legalább megtanulják az erőviszonyokat.
Másrészt ekkora gyereknél előfordul hogy nincs kedve oviba menni. az enyém 4 éves, hétfő óta itthon vagyunk, mert reggel 7kor mindig nagyon beteg. Napi kétszer kohog a szegénykém :D De most egy kicsit hagyom, hagy pihenje ki magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!