Kapott már beírást iskolás gyereked?
Történt már olyan, hogy a gyereked kapott az ellenőrzőjébe beírást, vagy figyelmeztetést ?
Ha igen, mi miatt kapta? Jogos volt? Lett valami következménye?
Az enyém adhd-s, szóval kb. hetente kapja a beírásokat.
Persze minden alkalommal elbeszélgetünk vele, meg jön a bünti, de tudom, hogy legközelebb megint csinálni fogja. Sokszor nem jogos, mert már ott van a tanárokban az előítélet. Akkor is ő a hibás, ha ott sem volt.
Van amikor én is csak a fejem fogom:
" Pistike szünetben nem akart kimenni az udvarra, hanem a wc-ben bújócskázott a tanárokkal."
"Pistike rátette a gyurmát a radiátorra."
"Pistike a szünetben szétdobálta a sárgarépát."
"Pistike tobozzal megdobta osztálytársát, akinek ez nagyon fájt."
"Pistike matekórán a vonalzójával hadonászott."
Én tudom, hogy a gyerekemmel sok a probléma, de néha gondolkodom rajta, hogy elolvassák, amit leírnak? Sokszor csak magukból csinálnak hülyét.
Következménye igazából nincs, leginkább arra megy ki a játék, hogy a tanár levezesse a feszkót, amit a gyerekek generálnak bennük.
Elvileg számolják, hogy 3 szaktanári egy osztályfőnöki, 3 osztályfőnöki egy igazgatói, igazgatói figyelmeztető után intő, 3 intő után keress neki másik intézményt. Vagy nem is tudom pontosan. Év végén nullázódik. Általában nem szokott összejönni ennyi minden még a legrosszabb gyereknek sem.
Ha a gyerek tényleg nagyon elviselhetetlen, vagy annyira megnehezíti a tanítást, akkor be szokták hívni a szülőket, és megkérik, hogy vigyék el a gyereket. Ami nyilván remek megoldás, nekik. A gyerek a másik iskolában kb. ugyanígy fog viselkedni. Hivatalosan tanköteles gyereket nem lehet kirakni. Ha olyan dolgokat csinál, akkor fegyelmi eljárást lehet ellene indítani, de én úgy tudom, hogy még akkor sem lehet kitenni, ha 16 éven aluli. Ha betöltötte a tankötelezettség korát, akkor viszont el lehet tanácsolni.
Van egy 10.-es, enyhe figyelemzavaros fiam, több tonna beírást kapott már általánosban.
Ilyeneket, hogy nincs rend a padjában, szünetben többedmagával nekifutasbol csúszkált a folyosón, beszélgetett órán, feldobta egy fára a cipőjét (egy labdát próbált leszedni). Ezek alsós termések voltak, nyilván a beszélgetés nem oké órán, a többi szerintem erősen túl lett reagálva.
Felsőben több volt az, ami tényleg jogos volt, ott már inkább olyanokért kapott, hogy tanári kérdésre vállát vonogatta vagy szemtelen volt. Ami nekem érdekes volt, az az, hogy kb a tanárok fele írt be ilyenekert, a másik fele fogadó órán letudta annyival, hogy "hát kicsit nagy a szája, de azért rendes gyerek, csak néha figyelmeztetni kell rá, hol van a határ a vicc és a szemtelenség között".
Most középiskolás, itt semmi gond nincs vele.
12-es, sorstárs. 11-es vagyok.
Egyébként én nem értem. Minek ír be olyanokat a tanár, hogy beszélget órán? A szülő ott van? Meg tudja oldani? Ezzel csak azt ismeri be a tanár, hogy tehetetlen.
Én pályaelhagyó tanár vagyok, és pedagógia képzésen mindig azt mondták, hogy a beírás azt jelenti, hogy a tanár hárítja a felelősséget a szülőre. Csak nagyon indokolt esetben szabad beírni. Én nem tudom ezek a tanárok hol tanultak pedagógiát? Én először nagyon megrémültem, amikor beírtak a gyereknek, hogy te jó ég, mit művelt. Mostanra eljutottam odáig, hogy nem tudom őket komolyan venni.
Pont hétfőn kapott egyet. Ez állt benne:
Tisztelt Szülő!
Dorottyának a mai nap folyamán nem volt testnevelés órán felszerelése! Kérem beszélgessen el vele, hogy órára kell a felszerelés. Szaktanári intésben részesítem.
Hát ezen csak fogtam a fejem a röhögéstől, ezért egy szaktanárit? Ezek idióták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!