Szerintetek mennyire igaz az, hogy diplomás szülők gyereke lesz most már csak diplomás. Azoknak a szülőknek akiknek nincs felsőfokú végzettsége nem fogjàk tudni a gyerekeiket tanítatni? Így már születéskor eldől az emberek sorsa.
Sok olyan csalad van akik nem diplomasok, se nem szakmunkasok, megis van penzuk tanittani a gyerekuket, pl akik gazdalkodnak, allattenyesztessel foglalkoznak, boltot uzemeltetnek, kijarnak kulfoldre dolgozni, stb
Tudok olyan csaladrol akik nem gazdagok, oreg autoval jarnak, regi hazuk van de megis mind a harom gyerekuk diplomat szerzett.
Ha jo tanulo vagy akkor allamilag tamogatott szakot el tudsz vegezni, olcsobb koleszba is tudsz menni.
3 unokatesom is van akik diplomasok es a szuleik nem vallalkozok, diplomajuk sincs.
Egyik haverom es a tesoja programozokent diplomazott, az anyukajuk konyvelokent egyedul nevelte oket.
USA-ban viszont ha nem nyersz el valami osztondijat akkor atlagosan $100.000 a tandij mire lediplomazol. Na ezt egy atlag csalad nem fogja tudni kifizetni. Szoval a magyar helyzet meg mindig sokkal jobb.
8. Vagyok
A szüleim 8 általábossal is értéknek tekintik a tanulást.
Ők pl abban látták volna mindenre a megoldást, ha diplománk van.
Erre meg is teremtették a lehetőséget.
Én tem vele, mint írtam.
Viszont azóta ők is rájöttek, hogy ez nem fekete és fehèr.
Egyébként diploma nélkül is meg tudod terteni az anyagi feltételt a gyerekednek, ha akarod.
Nyilván nem kell 5-öt vállalni, ha ez meghaladja a családi kasszát ( ezt pont úgy írom, hogy nekünk 4 gyermekünk van)
Szerintem dontos, hogy egyrèszt azonos feltételeket/ lehetőségeket tudjunk biztosîtani a gyerekeinknek.
Mindig azt vallottam, hogy lakást és autót nem adnék a fenekük alá ( ha elő tudnék teremteni mondjuk 4-et akkor sem), de az ahhoz vezető pénzügyi tudatosságot.
Tudást, és tanulást kötelességem biztosîtani, ahogy a szüleim is tették.
Tehát a véleményem az, hogy a diploma nem diplomás szülő feltétele.. sosem volt az.. hanem a szülői gondolkodásé is.
Viszont hoba azt hondolno, hogy mindenre megoldás a diploma.
Attól a papírtól nem következik automatikusan, hogy a gyerekünk jól boldogul majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!