Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szerintetek mennyire igaz az,...

Szerintetek mennyire igaz az, hogy diplomás szülők gyereke lesz most már csak diplomás. Azoknak a szülőknek akiknek nincs felsőfokú végzettsége nem fogjàk tudni a gyerekeiket tanítatni? Így már születéskor eldől az emberek sorsa.

Figyelt kérdés
Kérlek a kérdésnél a szakmunkásoknak azt az 5-10%-át ne vegyétek figyelembe akik valamilyen vállalkozást építettek vagy magukat jól menedzselték és jól megy a soruk. A nagy àtlagról beszélek…

2023. jún. 17. 09:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
31%
Dehogy. Egy jó szakmunkás simán keres annyit, mint egy diplomás. Sőt, mondjuk egy villanyszerelő sokkal többet keres, mint egy egyetemi tanár. De más hasonló pékdákat is tudnék írni.
2023. jún. 17. 19:18
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Sok olyan csalad van akik nem diplomasok, se nem szakmunkasok, megis van penzuk tanittani a gyerekuket, pl akik gazdalkodnak, allattenyesztessel foglalkoznak, boltot uzemeltetnek, kijarnak kulfoldre dolgozni, stb

Tudok olyan csaladrol akik nem gazdagok, oreg autoval jarnak, regi hazuk van de megis mind a harom gyerekuk diplomat szerzett.

Ha jo tanulo vagy akkor allamilag tamogatott szakot el tudsz vegezni, olcsobb koleszba is tudsz menni.

3 unokatesom is van akik diplomasok es a szuleik nem vallalkozok, diplomajuk sincs.

Egyik haverom es a tesoja programozokent diplomazott, az anyukajuk konyvelokent egyedul nevelte oket.

USA-ban viszont ha nem nyersz el valami osztondijat akkor atlagosan $100.000 a tandij mire lediplomazol. Na ezt egy atlag csalad nem fogja tudni kifizetni. Szoval a magyar helyzet meg mindig sokkal jobb.

2023. jún. 21. 03:50
 13/17 anonim ***** válasza:

8. Vagyok

A szüleim 8 általábossal is értéknek tekintik a tanulást.

Ők pl abban látták volna mindenre a megoldást, ha diplománk van.

Erre meg is teremtették a lehetőséget.

Én tem vele, mint írtam.

Viszont azóta ők is rájöttek, hogy ez nem fekete és fehèr.

Egyébként diploma nélkül is meg tudod terteni az anyagi feltételt a gyerekednek, ha akarod.

Nyilván nem kell 5-öt vállalni, ha ez meghaladja a családi kasszát ( ezt pont úgy írom, hogy nekünk 4 gyermekünk van)

Szerintem dontos, hogy egyrèszt azonos feltételeket/ lehetőségeket tudjunk biztosîtani a gyerekeinknek.

Mindig azt vallottam, hogy lakást és autót nem adnék a fenekük alá ( ha elő tudnék teremteni mondjuk 4-et akkor sem), de az ahhoz vezető pénzügyi tudatosságot.

Tudást, és tanulást kötelességem biztosîtani, ahogy a szüleim is tették.

Tehát a véleményem az, hogy a diploma nem diplomás szülő feltétele.. sosem volt az.. hanem a szülői gondolkodásé is.

Viszont hoba azt hondolno, hogy mindenre megoldás a diploma.

Attól a papírtól nem következik automatikusan, hogy a gyerekünk jól boldogul majd.

2023. jún. 21. 06:27
 14/17 anonim ***** válasza:
80%
11-es vagyok. Miért lettem lepontozva? Egyáltalán nem írtam hülyeséget.
2023. jún. 21. 10:57
 15/17 anonim ***** válasza:
32%
Azért mert szar példát írtál. Mindenki tudja, hogy a tanárok rosszul keresnek, nem kell külön hangoztatni. Normális országban egy pedagógus többet keres mint egy villanyszerelő.
2023. jún. 23. 15:11
 16/17 anonim ***** válasza:
87%
Ha anyagilag kellene tekinteni a kérdést, akkor egy szakmunkás, ma szerintem többet is tud keresni, mint egy diplomás, szóval anyagi hátrányból nem indulnak.
2023. aug. 1. 09:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség. Most érettségiztem, 5-ösökkel, egyetemre fogok tovább menni. Anyám legnagyobb végzettsége a szakács iskola 10 osztállyal, apámé 8 általános. Ma már sokkal kevésbé határoz meg, hova születsz, mint régen. Szorgalmas és jó eszű lehet valaki a környezetének végzettségétől függetlenül, sőt, ezek a tulajdonságok még csak nem is a végzettségen múlnak.
2024. júl. 14. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!