Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért kell vissza adni a...

Miért kell vissza adni a tankönyveket az általános iskolás gyerekeknek? Ez a szakközépiskolában is így lesz?

Figyelt kérdés

Csak azért nem értem, mert

- még egyik évben sem kaptunk előző évfolyamról beszedett használt könyvet (mit csinálnak a visszavitt könyvekkel?)

- a zömébe írtak is, tehát használhatatlan is lenne

- nem következetesek, mert nem az összes lepecsételtet kérik vissza

- de így legalább jövőre nem lehet fellapozni, ha a gyerek elfelejt valamit. :-(

Matek,magyar, angol könyvek - összefoglalók és az összegyüjtött fogalmak, definíciók talán hasznosak lehetnének pedig még

Verik a nyálukat az ingyen tankönyvekre, nesze semmi fogd meg jól. Inkább fizetnék normális tankönyvekért.

2023. jún. 15. 08:46
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

#11 nem választhatnak könyvet. Abból a logikátlan, helyesírási hibákkal teli szennyből kell tanítani. Illetve nyilván taníthat másikból is, de nem kötelezhet rá senkit, hogy vegye meg. A matek könyv pl annyira gyászos, hogy az eddigi tanáraim inkább másik könyvből diktáltak nekünk feladatokat amivel feladatonként 1-2 perc biztos elment. Így nem tűnik soknak, de én egy feladatot 3-5 perc alatt simán megoldok. Igaz, másoknak több idő kell, de az óra negyede minimum diktálással megy el.

"ha annyira rosszak a könyvek, hogy nem is fizetnél érte, akkor úgysem tud belőle tanulni a gyereked."

Pont ez a probléma. Vannak jó tankönyvek, de a tanároknak nincs joguk megvetetni a szülőkkel, ha meg nem mindenkinek olyan van annak semmi értelme.

"a klotyón is internetet használunk, majd biztosan nem a google-be írja be az ember először, ha elfelejt valamit."

Ez igaz, de ha csak azt tudod, hogy elfelejtettél valamit de azt nem, hogy mit akkor nehéz beírni google-ba. Mellesleg gondolom te is hallottad más azt, hogy "nem kell mindent elhinni ami az interneten van". :D

Kérdező, középsuliban nem kell visszaadni a könyveket :D

2023. jún. 15. 16:01
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Én már elengedtem ezt.

A lányoméknak vissza kellett vinni, és volt, hogy ő is használtat kapott. De olyat, hogy tele volt firkálva, meg teleírva trágár dolgokkal, oldalak voltak belőle kitépkedve. Elvileg amikor a gyerekek visszaadják, akkor a tanároknak át kéne nézni, és ha olyan állapotban van, akkor ki kéne fizetniük. Mindegy, én vettem neki egy újat.

Egyébként azt mondták, hogy egyszer lehet kiadni a használt könyvet, egyébként meg ott áll a raktárban, és nem tudnak velük mit kezdeni.

Így viszont én is megmondtam a gyereknek, hogy nyugodtan írjon bele, színezze ki, használjon szövegkiemelőt. Nem lehet úgy tanulni egy tankönyvből, hogy érintetlen maradjon, viszont soha nem adta vissza ilyen állapotban a könyvet, mint ahogy ő kapta!!! Mondtam neki, ha ez bárkinek gond, akkor kifizetem. Soha nem szóltak még érte.

A fiamnak viszont nem is kérik vissza, szóval neki is mondtam, hogy nyugodtan írjon bele. Ott meg is mondta az osztályfőnök, hogy nem tudnak mit kezdeni a használt tankönyvekkel, szóval ők nem kérik vissza. Egyedül az atlaszt kell visszavinni.

2023. jún. 15. 19:57
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Kicsi még a lányom, így nem érint,de az én koromban még úgy ment,hogy akik rászorultak járt ingyen tankönyv,akik nem meg kellett venni. A megvett könyveket pedig nem kellett visszaadni, szép is lett volna annyi pénzért. Az ingyen tankönyveseket szerintem visszakérték. Ezekszerint most már senkinek sem lehet megvenni?
2023. jún. 15. 20:32
 24/35 anonim ***** válasza:
20%

Senkinek nem kell megvenni, pár éve már középiskolában is ingyenesek a tankönyvek. Ezek után mondjuk nem értem, a tanárok miért sírnak, hogy nem lehet tankönyvet választani. Örüljünk, hogy kapunk ingyen.

Én ezek után még azt is megérteném, hogy vissza kell adni. De azt nem értem, hogy vissza kell adni, de ott áll, és nem tudják hová tenni, mert nem adják ki már többször a gyerekeknek. Van olyan könyv, amit pl. szívesen megvásárolnék, pl. töriből a gyerek kiemeli a lényeget.

2023. jún. 15. 23:05
 25/35 anonim ***** válasza:
86%
24# Igen,de én úgy tudom,hogy attól,hogy mindenkinek ingyen jár,ettől függetlenül megveheted,HA szeretnéd,így az a sajátod lesz. 23# vagyok.
2023. jún. 15. 23:12
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, az teljesen más volt. Most mindenki ingyen kapja, de nem lehet választani ( illetve nekünk annak idején valami olyant mondtak, hogy ingyenes, de csak x összegig). Szóval nem csak a nagycsaládosok, hanem a vállalkozók és orvos szülők gyerekei is ugyanabból az ingyenkönyvből tanulnak. A mi sulinkban úgy van, hogy az 1-és 2. osztályban minden tankönyv munkatankönyv, nem kell visszaadni, ezeket megtarthatják, bele lehet írni.

3. osztálytól mindenki kap új könyveket, munkafüzeteket, VALAMINT tartós tankönyvet, ebből legalább 1 használt, de új is van benne. ( lányom ötödikes volt idén, azt hiszem, 4 tartós könyve volt, ebből 1 volt használt, és firkás, a többi új, vagy újszerű). Ezek CSAK tankönyvek. Pl az irodalom könyv tartós volt, le kellett adni, de a hozzá tartozó mf természetesen új, saját, ezt nem kell leadni.Ami megint változó lehet, az pl a különböző tagozatokon előfordulhat. Lányom pl angol kéttannyelvűbe jár. Nekik is ingyen vannak a könyvek, azonban: a környezetet, civilizációt, történelmet angolul tanulják, ezt már nem támogatja az állam, szóval ezt saját zsebből kell fizetni.

Pluszban: van olyan ( mint idén is), hogy olyan selejt minőségű, gagyi könyvet kaptak, hogy a tanárnő küldött üzenetet, hogy ki támogatja, hogy másikat vegyünk, saját pénzből. Ez viszont csak akkor működik, ha mindenki megveszi, mert ugye 2 különböző könyvből nem lehet tanítani.

Mire gondolsz, amikor azt írod, hogy senkinek sem lehet megvenni? Nálunk valami szokott lenni, hogy aki akarja, megveheti az iskolai helyett.

Vagy csak simán otthonra szeretnéd gyakorolni? Utóbbit tudom, hogy lehet, előbbivel nem foglalkoztam.

A suli honlapján fent van a tankönyvlista ( nálunk kb 2-3 hete küldték a kéttannyelvűs könyvek listáját, hogy ki tudja beszerezni), címmel, kóddal, árral. A Kello weboldalán pedig meg tudod rendelni. Azonban ott nem mindig van fent, amit kérnek, mert már kifutott, vagy épp nincs raktáron stb.

Én gondolkodom erősen, mert lányom egyik tankönyve pl annyira szétesett, hogy hiába ragasztottuk, a végén annyira szétment, hogy a végében található szójegyzéket már nem tudtuk használni, mindig el kellett kérni egy vállalhatóbb könyvből fotózva..

2023. jún. 15. 23:26
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
26-os vagyok. Bocsi, 23-asnak szólt a válaszom.
2023. jún. 15. 23:27
 28/35 anonim ***** válasza:
56%

23#-as vagyok. 26-os igen,erre gondoltam hogy aki akarja,az iskola helyett megveheti.

"Verik a nyálukat az ingyen tankönyvekre, nesze semmi fogd meg jól. Inkább fizetnék normális tankönyvekért."

Emiatt írtam,hogy írta a kérdező,hogy inkább fizetne a tankönyvekért. De ezek szerint lehet érte és akkor az saját,előveheti jövőre is,bármikor,stb. Ez érdekelt,hogy akkor jól tudom-e,hogy attól,hogy ingyenesen jár most már mindenkinek, bárki aki úgy érzi megveheti,hogy saját legyen.

2023. jún. 15. 23:33
 29/35 anonim ***** válasza:
84%

Mi minden évben kaptunk használt könyveket is. Kb. a könyvek fele volt új.

A használtak nagy része olyan állapotban volt, hogy megvettem inkább. Rendesen retkesek voltak a könyvek, kitépett lapok, stb. Érdekes a lányomé soha nem lesz ilyen 1 év után.

2023. jún. 16. 07:12
 30/35 anonim ***** válasza:
75%

"Ezek után mondjuk nem értem, a tanárok miért sírnak, hogy nem lehet tankönyvet választani. Örüljünk, hogy kapunk ingyen."

Akkor te még nem olvastál bele ezekbe a könyvekbe :D

Az, hogy a matek könyvben pár helyen értelmezhetetlenek a mondatok (a feladatok szövegére odafigyeltek, de egyszer hiányoztam óráról és a könyvből próbáltam megérteni az anyagot... abból a témából épphogy összejött a négyes, pedig a dolgozataim nagy része hibátlan, ha akad bennük hiba az általában csak figyelmetlenség) még úgy-ahogy elmegy, de az, hogy a nyelvtan könyvben is helyesírási hiba van azért elég gáz.

A történelem könyv felépítése teljesen logikátlan, össze-vissza veszi az egészet. Értem én, hogy az egyetemes meg a magyar törit külön kell szedni, de még azokon belül is ugrál az időben. Például mikor Széchenyit vettük, akkor leírta a halálát és csak oldalakkal később említette a Hitel c. művét.

Az angol könyv egész jó habár abból is van jobb, de a német túl van bonyolítva és néhány dolog ki is maradt belőle (pl az egyik nem elválós igekötő, azt nagyon hiányoltam).

2023. jún. 16. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!