Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért kell vissza adni a...

Miért kell vissza adni a tankönyveket az általános iskolás gyerekeknek? Ez a szakközépiskolában is így lesz?

Figyelt kérdés

Csak azért nem értem, mert

- még egyik évben sem kaptunk előző évfolyamról beszedett használt könyvet (mit csinálnak a visszavitt könyvekkel?)

- a zömébe írtak is, tehát használhatatlan is lenne

- nem következetesek, mert nem az összes lepecsételtet kérik vissza

- de így legalább jövőre nem lehet fellapozni, ha a gyerek elfelejt valamit. :-(

Matek,magyar, angol könyvek - összefoglalók és az összegyüjtött fogalmak, definíciók talán hasznosak lehetnének pedig még

Verik a nyálukat az ingyen tankönyvekre, nesze semmi fogd meg jól. Inkább fizetnék normális tankönyvekért.

2023. jún. 15. 08:46
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
5%

De, ma is a tanár választja ki a tankönyvet és még mindig megveheted bármelyiket, ha akarod.

Ha ennyire nem tetszik a magyarországi rendszer, hiszti helsett nyugodtan el lehet költözni nyugatra, hidd el, senki nem tart vissza. Mehetsz Franciaországba, vagy Finnországba hiszen az csúcs szuper.

2023. jún. 15. 10:37
 12/35 anonim ***** válasza:
64%

Középiskolában nem kell visszaadni.

Általánosban viszont (még gyerekként kb.15-18 éve) az ilyen ének, technika, környezet és társai könyveket, meg tán a magyar/olvasókönyvet is le kellett adni. Valami olyannal indokolták, hogy a következő évfolyamú ingyentankönyvesek - akik használt könyvekből tanulnak - ezeket kapják meg. Eléggé felháborító szabály, ki voltunk akadva, mert ezeket a könyveket mi (a szüleim) kifizették, és már akkor is elég sok ezer Ft volt a tankönyvcsomag évente. Az ilyen használt könyvek pedig jellemzően a Lakatos, Rézműves, Kolompár gyerekekhez kerülnek, ők meg nem arról híresek, hogy legalább megbecsülnék...

2023. jún. 15. 11:05
 13/35 anonim ***** válasza:
89%
Engem az zavar, hogy vagy otthagyhatnák a gyereknél a könyvet, hogy tudjon belőle tanulni ha kell ismételni, vagy kiadhatnák a következő évfolyamnak. De helyette csak porosodik a könyvtárban 5-6 évet, amíg le nem selejtezhető. Bár úgy hallottam ez csak a mi tankerületünkben, van aki mondjuk megengedi, hogy kirakd papírgyűjtésnél.
2023. jún. 15. 11:06
 14/35 anonim ***** válasza:
88%

11, ne állíts már valótlant!

NEM VÁLASZTHATUNK TANKÖNYVET!

2023. jún. 15. 11:10
 15/35 A kérdező kommentje:

12es, ilyen nem rémlik nekem gyerekkoromból.

Most nincs is rajz,technika könyv, a gyerekemék nem kaptak olvasás és nyelvtan munkafüzetet se. Ének könyvet se kaptak, ebből az egy tantárgyból használt könyveket osztottak ki órákra és másolhatták ki belőle az énekeket. A könyvek szakadtak, firkáltak voltak.

(Utolsó, pont ezt nem értem, mintha az lenne a cél, hogy vissza ne tudjon keresni a gyerek, hogy mit tanult előző évben.)

Valószínű kitalálták ezt a valakinek nagyon jó buli állami tk bizniszt és kell hozzá a körítés, rendeletek, hogy vissza kell szedni, közben pedig semmi értelme a világon.

A kedves eltanácsolónak üzenem, hogy nem elköltözni szeretnénk, hanem azt szeretnénk, bármennyire is felfoghatatlan ez számodra, hogy itt Magyarországon is élhető, emberekhez méltó körülmények legyenek és valami fejlődést szeretnénk látni, hogy gyermekünknek és unokáinknak ne kelljen innen elmenekülnie.

2023. jún. 15. 11:15
 16/35 anonim ***** válasza:
6%

Nem láttatok még ti diktatúrát, vagy nagyon nem néztetek körül a világban. Függetlenül attól, hogy nem vagyok semmilyen párti. De mindegy is. Ezzel már kiérdemeltem egy alapos lepontozást 😂

Nem tudom mit csinálnak az ingyenes tankönyvekkel, lehet bezúzzák őket. De:

1) ha annyira rosszak a könyvek, hogy nem is fizetnél érte, akkor úgysem tud belőle tanulni a gyereked.

2) a klotyón is internetet használunk, majd biztosan nem a google-be írja be az ember először, ha elfelejt valamit.

Nincs végtelen memóriám, de a 15+ évig tartó tanulmányaim alatt kb soha nem vettem elő régebbi tankönyvet. (Legfeljebb idegennyelvi tankönyvet.) Szerintem nem én vagyok az egyetlen.

A lényeg, hogy legyen min vergődni. Ha ki kellene fizetni és megtarthatnád, akkor az lenne a bajod, hiszen elégedetlen vagy a tartalmukkal.

2023. jún. 15. 12:29
 17/35 anonim ***** válasza:
85%

#16 igen, de itt arról van szó, hogy minden szülő (drága pénzért) a SAJÁT gyerekének veszi a tankönyveket, nem a másénak, főleg nem egy ingyenélő Lakatos Rikárdónak...

Ha csak széttépem, vagy begyújtok vele - miután vége az adott évfolyamnak - akkor sem másnak adom!!!

2023. jún. 15. 12:33
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
én külföldön élek itt tényleg használt könyveket kapnak gyerekek szeptemberben mindig ki osztják az adott ėvfolyamhoz tartozo könyveket itt csak munkafüzeteket kell megvenni de az gyereké is marad.és 5 ėvig használnak egy tankönyvet legalább.
2023. jún. 15. 13:20
 19/35 anonim ***** válasza:
0%

14!

Dehogynem. 😘

2023. jún. 15. 13:57
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

Azta ilyen még van?

Nálunk nem kell visszaadni.

2023. jún. 15. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!