Focizás kötelező az iskolákban lányoknak is?
Nálunk felső tagozatban és gimnáziumban külön volt a testnevelés nemek szerint.
Nem is értem, visszafelé megy a világ? Én 50 éves vagyok.
Vagy ez is az orbáni oktatáspolitika gyöngyszeme?
Hogy beszálljak a dologba: 36 éves vagyok, és kb. 7. osztálytól kezdve volt külön a fiúk és a lányok testiórája.
Pár éve dolgoztam tanárként, akkor még így volt. Szóval nem olyan elvetemült, amiről a kérdező beszél. Az hülyeség persze, hogy ezen gondolkodás mentén ne lehetne a lányoknak focizniuk.
1999óta jar a családból iskolába napjainkig gyerek. Szám szerint 6db iskoláról van szó.
Mindig, mindenhol egyszerre van/volt fiúknak és lányoknak a torna.
A tanmenetben órákra lebontva vannak különböző mozgásformák. Nem tudom, hanyadik osztályról beszélünk, de általában a mozgásformák ugyanazok, vagy az óraszám vagy a nehézségi szint változik. Van benne pl. Küzdőfeladatok és -játékok, vagy gimnasztika vagy Támasz-, függés- és egyensúlygyakorlatok...stb. Meg persze labdás gyakorlatok is. Az más kérdés, hogy a tanár ezekből mennyit és hogyan valósít meg. Csapatsportokra is kell oraszamot hagyni. Ilyen a foci is. És igen, az is ugyanúgy fejleszti a lányokat, mint a fiúkat. Nekem a kotelmaszas sem volt a kedvencem, de muszáj volt...
Nyilvan a tanár megtehető, hogy a fius sportokat kulon oktatja, de ha nem akarja, miert kellene?
Szted melyik fiu élvezi mondjuk a ritmikus gimnasztikát? De, ha benne van a tanmenetben és a tanár szán rá időt, akkor nekik is ugyanúgy meg kell majd csinálni.
Figyu, nem pusztulnak bele a lányok sem, ha lesz egy kis gömbérzékük, meg szem-kéz/láb koordinációjuk.
Nálunk mindent csinált mindenki. Futás, távolugrás, kislabda dobás, foci, kosárlabda, magasugrás, röplabda, torna.
A kényszerítésről...basszus, ez a tananyag. Természetesen megteheti a gyerek, hogy ő inkább kéri az 1est órai munkára.
Nálunk is közös volt a tornaóra, egyedül gyűrűre nem mentek lányok és nem mentek gerendára a fiúk.
Egyébként focizni különórára is jàrtam lányként, mindig is szerettem. Nem tudom miért ne focizhatnának a lányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!