Általános iskolás 5.osztályos gyerekednek van munkafüzete irodalomból és nyelvtanból? A neten látok letölthetőt, de nálunk nem kaptak ilyet idén. A felső tagozaton megspórolják ezeket már, vagy talán nincs idő rá a tanmenetben?
Egész évben a füzetbe lediktált jegyzeteket tanulgatták, egy-két fogalmazáson kívül alig volt valami feladat.
Most meg láttam a neten,hogy színes, szép feladatos munkafüzetekben is dolgozhattak volna.
9es, második osztályban volt szó erről, kérdeztem az akkori tanítót, hogy nem jobb lenne-e ragaszkodni a mozaikos könyvekhez, akár ki is fizeti az ember. Nagyon gyorsan le lettem rázva.
De lehet majd beruházunk egy-kettőre, csaK a gyerek se annyira motivált, hogy kétféléből tanuljon. Ők még nem tudják, nem értik mekkora hátrányuk lehet ebből.
A magyar tanár rendes tanerő, nem helyettesítő stb. Nálunk a törivel és a matek tanárggyal vannak hiány gondok oktatás tekintetében.
Nekünk nincs nyelvtanból, csak egy db könyv, ami munkafüzet végül is. Én, még a nyáron is egyébként ezt vettem meg, de gyakorlónak itthonra. :-D Nem gondoltam, hogy ez is lesz nekik órán is:-)
Irodalomból vagy munkafüzet is, vezetik rendesen. Abban vannak a művekről a feladatok, és a leckék is.
Nálunk irodalomból van munkafüzet, az Apáczai kiadós könyvből tanulnak, de szerintem a másik fajtához is van.
Nyelvtanból csak a könyv van, de ad nyomtatott feladatokat a tanár, meg van néhány a könyvben is, csak le kell írni mindig a füzetbe.
Wordwall-on találtok feladatokat minden témakörhöz, az a gyerekeknek is izgalmasabb, mint plusz másik könyvből is tanulni (szerintem arra nem sok gyereket lehet rávenni:-))
#3 vagyok
"A füzetbe lediktált anyag édeskevés volt."
Ha jól értelmeztem tankönyvük van, lehet, hogy abból kellett volna tanulni :D
Hiába gagyi, nekik a felvételi, nekem meg az érettségi arra épül. Említettem, hogy órákon nem használjuk, de otthon meg lehet nézni benne az anyagot. A törit például általában megjegyzem órán, de mindig elolvasom a könyvben az adott anyagrészt dolgozat előtt, utána pedig a füzetbe leírt vázlatot (mert az csak vázlat, segít a tanulásban, de csak azt megtanulni kevés) amiben általában van egy-két plusz infó is, azokat még órán kiemelem.
Sok sikert nektek :D
Felső tagozatban teljesen feleslegesek a munkafüzetek. Annak idején velünk volt amit megvetettek és egész évben egy betűt nem írtunk bele, a húgom ugyan abból tanult, ő is ugyanúgy tök üresen adta tovább, és akkor még fizetni is kellett érte, feleslegesen.
A tanóra felsőben már nem arról szól hogy unásig kell gyakorolni ugyanazt (alsóban pont ez a lényeg, a gyakoroltatás, mert írni és írásban számolni csak így lehet megtanulni), felsőben már a megértés és a megértetés a lényeg, amihez nem kell színes-szagos gyakorló munkafüzet.
Mivel ilyenkorra már stabilan és gyorsan (kellene) tudniuk írni ezért a táblára írt feladat pont ugyanúgy megfelel a célnak, ha szükség van rá.
Nyugdíjas pedagógus vagyok. Hosszú évek kihagyása után most korrepetálnom kell egy 5-es gyereket magyar nyelvtanból.
Megdöbbentem, hogy a legújabb hivatalos tankönyv mennyire selejt. A szerzőjének fogalmazásból nem adnék jelest.
Érthetetlenül írt magyarázatok, rendszerezetlen gondolatok gyűjteménye az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!