Mikor valami miatt nincs rendesen átadva a tananyag, akkor azt a jegyeken is éreztetik?
Mondjuk valami akadályozó tényező miatt a gyerek nem tudja elsajátítani a tananyagot.
Jön a dolgozat, de ott már úgy és olyat kérdeznek, ami a körülmények miatt nem is került elő órán? Tehát a gyerek rossz jegyet kap?
Ez korrekt?
Ökölszabályként, ha az osztály kevesebb, mint 10%-a tudja, akkor van esélyed meggyőzni a tanárt, hogy az ő hibája.
Ha egyedül a te gyereked nem tudta, akkor tanuljatok otthon.
1, Arra gondolok, hogy hiányzik a tanár hosszabb ideig, majd utána gyorsan akar haladni, emiatt nem szakít elég időt mindenre.
Vagy a túl sok fegyelmezés miatt kaotikusak az órák, nem lehet követni.
És nem ad fel önálló tanulnivalót.
Általános iskola felső tagozat, amiben vagyunk, de írhattok bármilyen tapasztalatot.
Nálunk az osztály nagyobb része rossz képességű, 2-3-4es tanuló a fő tárgyakból. A maradék 3 db gyereknek 5ös. Nem a tanárral van a baj, azt kéri számon, amit lead, csak a többiek nem tudták megérteni(matek, nyelvtan).
Viszont van olyan “pl műveletek sorrendje) amit a gyerekem csak futólag említve hallott órán, másik suliban meg külön órát szenteltek az egésznek. A tankönyvükben ilyen nincs, csak említette a tanár, hogy mi van, az enyém felfogta, majd itthon mikor csekkoltuk a leckét rákérdeztem/tanultam vele erről, és már ment. Többieknél se kép se hang. Szóval a mi tanárunk nem elég alapos, rosszul/gyorsan tanít, és csak a jó képességű gyerekek, illetve a gondos szülők gyereke tudja, ilyenből meg kevés van. Nyelvtanból is ez van, elmond valamit, a gyerekemnek rémlik, hogy mondott ilyet, én meg tisztázom vele, ha kérdése van(pl betűrendnél a hosszú-rövid magánhangzók sorrendje nem számít). Aztán azt hallom hogy “mondott valami ilyesmit, ugye ez így van?” De szisztematikusan nincs begyakarolva példákkal se könyv, se füzet, nem tér ki rá. A gyerekek nagyrésze gyengébb figyelemmel azt se tudja mi van, mondta-e.
Nekem sajnos a kisfiam magasról tesz a tanulásra. Így kb. 4-es tanuló, mert elég okos. Szerencsére elég sok jegyet kapnak minden tantárgyból, így ha valamit elront, tud javítani később. Én soha nem szoktam arra gondolni, hogy a tanár nem adta le az anyagot, mert látom, hogy a gyerek semmit nem tanul itthon. Viszont most félévkor szülőin elég nagy balhé volt, mert mint kiderült sem a töri, sem a természetismeret tanár nem adja le az anyagot.
A töritanár ellen petíciót adtak be a szülők, ő megsértődött és elment. Azóta sincs töritanár. A természettanárral nem történt semmi. Annyi, hogy neki legalább van annyi esze, hogy kedves, és udvarias a kollégákkal és a szülőkkel is, ő általában kimagyarázkodik.
Töriből most össze-vissza helyettesítgetnek, és hogy ne legyen balhé, jó jegyeket adnak a gyerekeknek. A tankönyv felénél sem tartanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!