Év végén csak a második félévet nézik, vagy az egész tanévet? Esetleg számít valamit a félévi, vagy az csak tájékoztató jellegű?
#7, 10, ha a gyerek egyetlen egy suliba akar menni, ami ráadásul az ország egyik legjobbja, akkor tegyen is érte. Ha nem képes felfogni, hogy összefüggés van a befektetett energia a tanulmányi eredménye és a sikeres felvételi közt akkor az talán még sem az iskola hibája. Ha ő a haverokkal lógást meg a hormonokat (komolyan 11 évesen?) választja, akkor ez a suli nem fog összejönni. Az álmokért ugyanis tenni is szokás. De ez nem álom, inkább csak ábrándozgatás. Neked pedig négyessel nem kell sehová "benyomni". Ilyen eredménnyel felveszik elég sok helyre, ha meg nem tetszik neki majd rájön és elkezd tanulni. Ez úgyis csak saját akaratból történhet meg, ha nem tanul nem is tudod kényszeríteni, ezt én is bebizonyítottam anno anyámnak.
Kérdésre válaszolva a félévi csak a köznyelvben bizonyítvány, a hivatalos neve értesítő, amiben benne van, hogy ez csak tájékoztató jellegű, hogy a gyerek hogy áll a táv felénél. A biziben az egész évet nézik.
A félévi eredményeknek csak akkor van jelentősége, ha a gyerek felvételizik, tehát 6-ban vagy 8-ban.
Az 5. osztályos év végét kevés helyen nézik, bár én is hallottam már ilyet.
Ő úgy érzi tzd mindent. Aztán kiderül még sem. Meg baromi szétszórt, kapkod a dogáknál.
De igen az az iskokarendszer hibája, hogy kiskamaszként elkövetett hibákért egész életében szívhat.
Igen tényleg tombolnak. Korábban kezdte mint az átlag. Már pelyhedzik a bajusza, csupa pattanás, állandóan áll a...
Ha a gyerek négyes tanuló, és nem elég oda a négyes, akkor jobb is ha nem jut be.
Gondolj bele, ha valami csoda folytán mégis bejutna, és kiderülne, hogy nem bírja, akkor 16 évesen abbahagyja, és nem lesz semmi szakmája? Inkább olyan iskolába menjen, ami a képességeinek megfelelő.
Ha nem lenne most ilyen szét szórt simán 5ös lenne.
Ott már nem nehéz az általános tárgyakat teljesíteni a szakmai a lényeg. Csak a szakmai felvételi előtt kénytelenek ez alapján is szűrni.
Minden iskolában van olyan tananyag, ami nem érdekli az adott jelöltet, és mégis meg kell azt is tanulni.
A fiam pont így van, informatikus akar lenni, informatika, angol, matek 5, a többi nem érdekli. Nem tudom megmagyarázni neki, hogy a törit is meg kell tanulni, abból hármas. Hiába mondom neki, hogy az is kell a felvételihez. Lehet, hogy ő sem jut be. De ott is lesznek olyan tantárgyak, amelyekhez nem fűlik majd a foga, és nem mondhatja, hogy nem tanulom meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!